ГВЗ Вінниччини - 49 або Міськрада назвала ТТУ «любимой женой»

  • Анатолій Тобілко
ГВЗ Вінниччини - 49 або   Міськрада назвала ТТУ «любимой женой»
Міських перевізників у Вінниці поділили на «своїх» та «чужих».

Здійснюючи моніторинг сайтуwww.tender.me.gov.ua, експерти громадської організації «Філософія Серця» з’ясували:

Міських перевізників у Вінниці поділили на «своїх» та «чужих».

Департамент енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міськради сплатить цього року за безкоштовне перевезення городян на день міста 190 513 (сто дев'яносто тисяч п'ятсот тринадцять) грн. 49 коп. І хоча тендер оголошено, але конкуренції міськрада серед перевізників не помітила. Єдиним перевізником визнано комунальне підприємство «Вінницька транспортна компанія», більш відоме як ТТУ. І гроші, виділені на безкоштовні перевезення вінничан мають поступити на рахунок КП «ВТК».

Відео дня

У той же час, пасажирів вулицями обласного центру возять і приватні перевізники. Але тендерний комітет департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради в обґрунтуванні закупівлі маніпулював термінами «Послуги міського та приміського пасажирського наземного транспорту» та «безкоштовне перевезення пасажирів міським електротранспортом загального користування». Громадські експерти отримали скановану копію минулорічного «Розрахунку втрат від безкоштовних перевезень пасажирів міським електротранспортом та автобусами загального користування в звичайному режимі руху 6 вересня 2014 року», в якому, крім трамваїв та тролейбусів, вказано і одинадцять автобусних маршрутів! Таким чином, поряд з автобусами КП «ВТК» виборювати право на компенсацію за перевезення в день міста мали б і приватні перевізники.

Громадські експерти сподіваються, що за час, який залишився до святкування дня міста вінницька міськрада встигне виправити таке дискримінаційне рішення, і пасажири всього міського неелектротранспорту відзначать свято безкоштовними поїздками.

 

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - ВОГО «Громадська студія».

 

 

 

 

 

         

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Не "под ТТУ", а просто водилы (иначе их не назовёш) проходят там (и не только там ещё есть таксопарк и много других АТП) механика и врача перед выпуском на линию.

    И если чесно то качество переврозок в нашем городе которое осуществляют частники оставляет желать лучшего!!!
  • Анонім

    А громадським активістам не приходила в голову светлая мысля, что у приватних перевізників нет троллейбусов/трамваев? И с какого перепугу услуги будут покупать у частников, если у города есть транспортное предприятие? Ну и себестоимость перевозки ТТУ дешевле чем у частников. Вам не кажется что бесплатный проезд в маршрутках, и платный в трамваях/троллейбусах/автобусах слегка абсурден?

    Анонім reply Анонім

    а ты не знаешь, что все маршпутки под ТТУ?

    Анонім reply Анонім

    Маршрутки на балансе не в ТТУ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up