Громадський вісник закупівель Вінниччини – 39 або 10 млн. грн. на «омолодження» 468 метрів вулиці Космонавтів у Вінниці

  • Анатолій Тобілко
Здійснюючи моніторинг сайту www.tender.me.gov.ua, експерти громадської організації «Філософія Серця» з’ясували:

Департамент капітального будівництва Вінницької міськради оголосив про відкриті торги на суму 10 150 000 (десять мільйонів сто п'ятдесят тисяч) грн. В стільки оцінюється реконструкція першої черги вулиці Космонавтів обласного центру (від просторової площі з літаком до вулиці Порика) довжиною в 468 метрів. Роботи мають бути виконані у 2015 році.

За повідомленням замовника, проект реконструкції проспекту Космонавтів спрямований на поліпшення комфорту просторового середовища, удосконалення його зовнішнього вигляду.

В ході реконструкції передбачається замінити існуючі морально застарілі лави та урни на декоративні лавки для відпочинку перехожих, доповнити їх декоративними сучасними світильниками. Існуюче асфальтове покриття підлягає демонтуванню та заміні на сучасне декоративне вимощення з клінкерної бруківки.

Відео дня

Благоустроєм передбачається:

- демонтаж існуючого покриття тротуару;

- влаштування покриття тротуару з двох видів клінкерної бруківки;

- влаштування мощення з гранітної брущатки;

- влаштування покриття пішохідних доріжок із спецсуміші;

- встановлення лавок для сидіння – 23 шт.;

- встановлення урн для сміття – 23 шт.;

- встановлення світильників – 16 шт.;

- озеленення - влаштування газону з заміною шару рослинного грунту, посадка кущів самшиту.

Також передбачається реконструкція дорожнього покриття проїзної частини проспекту з частковою перекладкою бордюрів та нарощенням оглядових колодязів існуючих мереж.

Проектом передбачено влаштування зовнішнього електроосвітлення – встановлення опор металевих декоративних з консоллю на один ріжок. Підключення мереж зовнішнього освітлення виконується від щита включення зовнішнього освітлення.

Дата та час розкриття пропозицій: 21 липня 2015 року в 12:00 за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова,34а (кабінет директора).

На третій день після публікації двох оголошень про закупівлі від Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (навчально-науково-лікувальний комплекс) Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова тендерним комітетом ці закупівлі були відмінені. Планувалося придбати радіологічне устаткування за 2 050 000 (два мільйони п'ятдесят тисяч) грн., а саме - мобільну рентген систему типу С-дуга та ендоскопічне обладнання для артроскопії (ендоскопічного методу діагностики та лікування травм колінних суставів) за 950 000 ((дев'ятсот п'ятдесят тисяч) грн. В обох випадках вказана однакова причина: «Відповідно до частини першої статті 30 Закону України «Про здійснення державних закупівель», замовник відміняє торги в разі: неможливості усунення порушень, які виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель».

Громадські експерти з’ясували, що мобільна рентген-система типу С-дуга призначена для використання в рентген операційних з самим широким колом завдань. Комплектація та додаткове оснащення допускає широкий спектр клінічного застосування: ортопедія, абдомінальна та судинна хірургія, урологія, кардіологія. Саме тому експерти сподіваються, що таке обладнання все ж буде в арсеналі НДІ реабілітації інвалідів вінницького медуніверситету.

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - ВОГО «Громадська студія».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Краще б прибрали оті генделики під вікнами дев'яти поверхівки на розі Космонавтів - Порика, там п'яниць стільки кожен вечір!!! А на місці цих генделиків зробили б площадку з клумбами і лавочками, дерева посадили б!!!
  • Анонім

    Тільки в нашій країні ставлять ставлять 8 лавочок, 3 мусорні баки і "ремонтують" кілька метрів пішохідних доріжок (ті де найбільше скупчення народу, щоб всі бачили. як ми піклуємось про народ), витративши на все це мільйони грн.
  • Анонім

    Мені всерівно які лавочки чи мусорні баки, і я думаю , що й байдуже всім тим матерям які втратили свої синів в нерівному бою. Адже найвища цінність сьогодення це людське життя яке вже не можна ні купити ні полагодити.
  • Костенко Кира

    Абсолютно погоджуюся з попереднім коментатором! Точно відмивання грошей з бюджету. Як на мене, є багато інших варіантів капіталовкладень, значно важливіших та необхідніших за "ремонт вулиці". Краще б дійсно закупили необхідне устаткування в лікарню Пирогова, це ж спасе в майбутньому тисячі життів. Але ж ні, важливіше нові лавочки та бордюрчики. Де логіка?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up