ГРОМАДСЬКИЙ ВІСНИК ЗАКУПІВЕЛЬ ВІННИЧЧИНИ - 16 або 3 млн на марки та знову Кіпр у закупівлях

  • Анатолій Тобілко
Здійснюючи моніторинг сайту www.tender.me.gov.ua, експерти громадської організації «Філософія Серця» з’ясували:

241 200 гривень заплатить у 2015 році Управління державтоінспекції ГУ МВС України у Вінницькій області київському Товариству з обмеженою відповідальністю "ОЛЛІ ТРАНС" за технічний супровід програмного забезпечення трьох комплексів відеофіксації транспортних засобів з розпізнанням номерних знаків та перевіркою за розшуковими реєстрами "ВІДЕОКОНТРОЛЬ - Рубіж"., які розташовані на стаціонарних постах ДПС у м. Немирів, поблизу смт. Літин та в с. Комсомольське. Дане ТОВ є виробником таких комплексів. Крім того, в обгрунтуванні неконкуретної закупівлі вказано, що “Оллі Транс” має виключні авторські права на даний комплекс, його програмне забезпечення, на проведення технічного обслуговування інтегрованого обладнання та спеціалізованої керуючої комп’ютерної програми, “що підтверджується відповідними свідоцтвами, патентами, сертифікатами”.

Засновниками ТОВ “Оллі Транс” є дві кіпрські компанії — “Галаксус ентерпрайзіз лімітед” та “Чаростель коммершіал Лтд”. За даними спеціалізованих сайтів, таких як «Наші гроші. Львів» (http://lviv.nashigroshi.org/2015/04/16/kiprioty-z-patentom-znovu-otrymayut-vid-lvivskoji-dai-chvert-miljona/) це товариство має чималі зиски від ексклюзивних поставок таких товарів та послуг. Громадські експерти сподіваються, що імена дійсних власників цього бізнесу все ж таки стануть відомими широкому загалу.

Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області закупило для себе ряд послуг, якими планують скористатися до кінця 2015 року. Всі закупівлі були проведені шляхом застосування переговорної процедури. За 130 тисяч гривень послуги охорони приміщень місцевих загальних судів Вінницької області їм надаватиме Управління ДСО при УМВС України у Вінницькій області. За 180 тисяч гривень Вінницька філія Публічного акціонерного товариства "Укртелеком" забезпечить судові установи стаціонарним телефонним зв’язком. Громадські експерти звернули увагу на те, що надання послуг замовнику за першою закупівлею (охорона від УДСО) є можливим через обов’язкову умову: мати стаціонарний телефонний зв’язок. Отже, на теперішній час інших надавачів таких послуг бути просто не може: в приміщеннях встановлені охоронні системи від УДСО, а до них проведені телефонні лінії «Укртелекому».

Відео дня

А от поштових марок вінницькі суди придбають аж на 3 мільйони гривень у Вінницької дирекції Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта".

Приватне акціонерне товариство "Деражнянський молочний завод" у 2015 році поставить 4 400 кілограмів вершкового масла дошкільним навчальним закладам та школам міста Хмільник через Управління освіти Хмільницької міськради, за ціною майже 61 гривня за кілограм. Всього на оплату цієї закупівлі буде використано 267 960 грн. Ще 6 600 кілограмів сирівдля школярів Хмільника обійшлися місцевому бюджету у 281 368 грн. ( середня ціна - 42 грн 63 коп за кілограм), які теж пішли на рахунок цього ж ПАТ. Інші учасники тендерів були: по поставці вершкового масла – з Бердичева, Хмельницького і Вінниці; по поставці сирів - з Хмельницького і Вінниці.

Вважаємо, що батькам варто проконтролювати, аби дітям дістався сир, а не сирний продукт!



Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - ВОГО «Громадська студія».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up