ГРОМАДСЬКИЙ ВІСНИК ЗАКУПІВЕЛЬ ВІННИЧЧИНИ - 11 Або на 61 мільйон гривень обласна лікарня придбала препаратів для очищення крові

  • Анатолій Тобілко
Здійснюючи моніторинг сайту www.tender.me.gov.ua , експерти громадської організації «Філософія Серця» з’ясували:

Вінницька обласна клінічна лікарня імені М.І.Пирогова використала 21,5 мільйони гривень на придбання 12 найменувань комплексів препаратів для перитонеального діалізу, тобто очищення крові. Цей метод медики називають більш прогресивнішим за гемодіаліз. Кошти надійшли на рахунок ТОВ «Діавіта» з Києва. Ще 39,5 мільйони гривень ця лікарня перерахує столичному ТОВ «Діалсервіс» за витратний матеріал для гемодіалізу – 29 640 комплектів та 1 344 магістралі до діалізатора. Тож якщо з вас проситимуть внести гроші за такі препарати чи витратні матеріали – сміливо називайте ці цифри і вимагайте звіту за їх використання. Не платіть за те, що вже оплачено!

Вінницький обласний клінічний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни 138 тисяч гривень перерахував фізичній особі-підприємцю Сторожуку Ярославу Олеговичу з Києва за поставку до кінця поточного року 20 найменувань медичних інструментів. А ось 1 мільйон 210 тисяч гривень на закупівлю 1535 найменувань медичних препаратів для забезпечення лікування пацієнтів госпіталю, комісія з проведення конкурсних торгів вирішила використати для закупівлі із застосуванням скорочених строків на підставі ст.21 Закону України «Про здійснення державних закупівель», з формулюванням, що залишків закуплених препаратів за тимчасовим кошторисом їм вистачить лише на 1-1,5 місяці, а відсутність життєво необхідних лікарських засобів, на їхню думку, призведе до численних скарг з боку пацієнтів закладу та соціальної напруги в цілому.

Цьому ж госпіталю знадобилося три мільйони вісімсот тридцять шість тисяч чотириста гривень, аби забезпечити себе теплом до кінця 2015 року. Кошти за поставку 2 432 гігакалорій надійшли на рахунок комунального підприємства «Вінницяоблтеплоенерго». З початку нинішнього опалювального сезону вінницькі громадські активісти та журналісти вивчають ситуацію з опаленням медичного містечка в мікрорайоні Вишенька по вул. Хмельницьке шосе, де це комунальне підприємство «без бою» здало позиції приватній фірмі. На замітку іншим керівникам лікувальних установ Вінниці: черговими об’єктами громадського моніторингу по теплопостачанню цілком можуть бути котельні, які обслуговують цей госпіталь, обласний психоневрологічний диспансер, обласну лікарню і медичний університет.

Відео дня

Два мільйони гривень на потреби КП «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» буде використано у 2015 році. З цих грошей 640 тисяч гривень потрібно для забезпечення електроенергією світлофорів обласного центру. За ці гроші комунальники вже закупили 404 тисячі кіловат енергії у природнього монополіста - ПАТ «Вінницяобленерго». Ще один мільйон сто сорок дві тисячі сімсот шістдесят п'ять гривеньце підприємство використає для придбання лаку та фарб і 320 тисяч гривень для закупівлі пластику. 5 тонн пластику і 37 тонн фарби за підрахунками фахівців цього підприємства має вистачити для приведення у належний стан дорожньої розмітки Вінниці. Залишається лише з’ясувати, як саме комунальники будуть звітувати за використані матеріали. За даними спеціалізованого сайту razmetka.biz , цих матеріалів має вистачити, аби пофарбувати більше 60 тисяч квадратних метрів доріг та біля 850 квадратних метрів дорожного покриття закрити пластиком. Запрошуємо активістів долучатися до контролю за витрачанням бюджетних грошей.

Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня не змогла провести з першого разу тендер на прання білизни через те, що з двох поданих заявок документи одного з учасників не були допущені до оцінки. Цьогорічний лот був на 20 відсотків дешевшим від минулорічного за рахунок нового підходу до обліку та зважування білизни, який запровадив новий головний лікар лікарні. Оголошено новий тендер, і за словами головного лікаря Василя Паненка, вони мають встигнути його провести до кінця квітня. Саме тоді у медичного закладу закінчуються можливості прати білизну за кошти без тендеру. У той же час приміщення власної пральні у цій лікарні перебуває в жахливому стані без ремонту, а пральні машини ржавіють без роботи.Громадські активісти звертають увагу відповідальних за управління комунальним майном області, що ситуація з пранням білизни у ВОДКЛ перебуває під їхнім пильним контролем.

540 тисяч кубів природного газу за 4 мільйони 168 тисяч гривень закупило управління освіти Хмільницької міської ради через переговорну процедуру у ПАТ по газопостачанню та газифікації "Вінницягаз". Ціна одного кубометра газу склала 7,7 гривень. Цього року закінчується термін дії обласної Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів. За час дії програми депутати лише у 2011 році заслуховували проміжний звіт про її виконання. А цього року громадські експерти так і не почули від профільного департаменту облдержадміністрації логічного пояснення, за яким принципом по області обиралися котельні для переводу на альтернативні види палива. Найпоширеніша форма відповіді на запитання – констатація фактів і проста статистика. Громадських активістів хвилює такий підхід до перспективного планування. Бюджетні кошти мають витрачатися прозоро та ефективно. Тому експерти запрошують моніторів у сфері житлово-комунального господарства оцінити ефективність цієї обласної програми.

945 тисяч гривень готове заплатити комунальне підприємство "Центральний міський стадіон" у Вінниці, аби забезпечити свої приміщення теплом у 2015 році. Кошти спрямовуються на рахунок комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго". Громадським експертам цікаво знати, звідки беруться ці кошти, адже масові заходи на стадіоні відбуваються досить рідко.

Служба автомобільних доріг у Вінницькій області на початку квітня збирається закупити через тендер 14,3 тонн автомобільного палива на суму 385 тисяч гривень. Це майже 27 гривень за літр бензину марки А-95. Громадські експерти звертають увагу своїх колег та журналістів, що 2 квітня на 10 годину заплановано розкриття тендерних пропозицій у цій установі.

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - ВОГО «Громадська студія».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up