Головну ялинку Вінниці 19 грудня відкриватиме «Тартак»

Головну ялинку Вінниці 19 грудня відкриватиме «Тартак»
Традиційно Вінниця почне святкувати новорічні свята на Миколая, 19 грудня. Головну ялинку Вінниці відкриватиме «Тартак» і Сашко Положинський. Початок о 18.00 в Центральному парку.

До речі, концерт Тартак свого часу планувався і навіть був оплачений ще на День міста, але тоді було прийняте рішення про фактичне скасування свята. З приводу Нового року, за словами секретаря міськради Сергія Моргунова, теж були різні думки з приводу того чи святкувати його, чи ні.

- Але Новий рік завжди відзначався, тому що це свято традиційне, це свято в першу чергу для дітей, зрештою, це свято для всіх тих людей, які зустрічають Новий рік з оптимізмом і надією на краще майбутнє. Тому ми вирішили робити заходи так, як ми їх проводили раніше, – з 19 грудня до 17 січня. Але ми скоротимо самі заходи, і вони будуть скромнішими», - зауважив в. о. міського голови.

В тому числі в мерії поки що думають чи робити безкоштовний проїзд в громадському транспорті, 1 січня, та на Різдво, 7 січня. Практично щорічний конкурс на краще святкове прикрашення балкону, вікна чи садиби уже скасували. Зате від святкового салюту у місті не відмовлялися – він буде 19 грудня, о 22.00.

Відео дня

Крім того, Фонтанну площу в Центральному парку цього річ вирішили обладнати безкоштовним wi-fi.

20 грудня, на Майдані Незалежності, теж вже за сталою традицією, запрацює Резиденція Діда Мороза, де разом із будиночком головного новорічного героя розташуються хатинки Снігуроньки та Баби Яги. Працюватиме містечко до 14 січня. А 25 грудня та 8 січня Дід Мороз буде влаштовувати громадську приймальню у приміщенні мерії.

Також на городян чекатимуть новорічний ярмарок, парад сніговиків, фольк-шоу «Різдвяні зустрічі», молодіжний проект «Новорічне рандеву», всеукраїнський чемпіонат колядок і флешмоби від учасників школи Дідів Морозів та Снігуроньок, інтерактивний проект «Battle City» на Кубок Діда Мороза та зодіак-селфі біля Головної ялинки міста.

- Зодіак-селфі – це нова «фішка», яку ми хочемо запропонувати вінничанам під час проведення заходів на Головній ялинці, - каже директор КП «Центр культурних та концертних програм» Максим Філанчук. – Кожен з нас при народження мають свій знак зодіаку. Ми всі 12 знаків виготовляємо в таких досить цікавих і яскравих виглядах. І кожен з охочих зможе сфотографуватись із своїм чи іншим знаком зодіаку. А робити фото-селфі сьогодні стало досить популярно».

Серед новинок і нова ілюмінація на вулиці Пирогова, на кшталт тієї, яка минуло річ з’явилась на проспектів Коцюбинського.  На Пирогова встановлять десять об’ємних фігур птахів та людей, які ніби будуть літати над бульваром. Уся ілюмінація, як переконує в.о. мера буде енергозаощадною – на світло діодах.

Закриття Головної ялинки міста відбудеться 17 січня о 18-й. Цього вечора на сцені у парку пройде фінал інтерактивного проекту «Battie City» на Кубок Діда Мороза. Програму продовжить фестиваль вогню і світла від вогняних театрів «EastFire» (м.Харків), «КОТ» (м.Київ) та рок-концерт вінницьких гуртів «LARUS», «Band-R-Band», «Серце Дженніфер».

Для того, щоб вінничани могли зорієнтуватись у всіх цих заходах, створюється спеціальний сайт http://playday.vmr.gov.ua, і вже незабаром тут можна буде дізнаватись про всі новорічні новини Вінниці та анонси подій.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Круто обожнюю "Тартак".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up