Головні проблеми вінничан – маленька зарплата, висока комуналка і ціни на продукти

Головні проблеми вінничан – маленька зарплата, висока комуналка і ціни на продукти
Журналіст 20minut.ua опитав з півсотні вінничан і дізнався, які у них найбільші проблеми. Завищені ціни на продукти харчування і на одяг, високі комунальні тарифи, проблеми з тротуарами і погана вода з крану – це не повний перелік того, що бентежить вінничан.

- У нас сама велика проблема – це зарплати. От я працюю водієм. Кожен день випиваю по три філіжанки кави, які коштують по 6 гривень. В день на це йде 18 гривень. В місяць витрачаю приблизно 350  гривень, тільки щоб каву попити. А зарплата у мене 1500 гривень. То як можна прожити на ці гроші?,- каже 55 річний Степан Гнатюк, який працює водієм в Книжці. – В уряді кажуть, що будуть піднімати зарплати. Але я знаю ці підняття, разом з зарплатами піднімуться і ціни на продукти. Хай лишається так як є. 

Пенсіонерка Надія Мальченко, яка йшла до церкви разом зі своїм онуком,каже, що для неї найбільша проблема – це погана якість води з крану.

- Осад і неприємний запах води – ось що мене найбільше бентежить. Чи безпечно готувати на такій воді? Звісно ні, - каже Надія Мальченко (60). – Також дуже бентежать ціни на продукти – вони дуже завищені і це не нормально для Вінниці . 

Відео дня

- Дуже хвилює підвищення цін на газ – і це головна проблема підприємців. - Я не кажу зараз про власні оселі. От я директор дитячого центру. У нас невеликі ціни на репетиторів. Але коли зимою будуть приходити великі рахунки на газ – ми будемо змушені підіймати ціни на заняття, - каже Алла Вовик (27), директор дитячого центру «Лапочка». – Тобто багато людей не будуть мати змоги найняти репетитора для своїх дітей. 

Згадали вінничани і про дороги в місті, і про тротуари.

- Я мешкаю на Слов’янці. От подивіться в якому стані тротуари! Жінки з колясками ходять і зашпортуються. Невже не можна зробити нормальне покриття? Ми про це кожен день говоримо з людьми,- каже 60-річний Іван Залізняк (праворуч)

- А ще дуже велика проблема – це відсутність громадських туалетів у Вінниці. Ви вийдіть в центр міста – ніде немає безкоштовних туалеті. А це проблема! В парку – то взагалі жах,- каже Василь Скоблюк (57). – Місцева влада могла б і встановити якісь гарні біотуалети. Ми ж в Європу йдемо. 

- От я зараз в декреті, а працюю взагалі викладачем у дитсадку. Зарплата не висока. Але одягнути навіть свого сина Єгора – це проблема,- каже вихователь в дитсадку Валентина Бурлак(31). – Сандалики в магазині коштують гривень від 350, а ще треба багато всього. Тому вінничани одягаються на секондхендах. Продукти теж дорогі. А ще мене хвилює те, що водії ставлять у дворах машини як схочуть. Діти через це теж страждають, бо немає де погратись. А ви бачили які в дворах жахливі гірки і гойдалки? Це просто жах. 

- Для нас у Вінниці все нормально. Майже все влаштовує.  Одне що найбільше хвилює – високі ціни на продукти і звісно на комунальні платежі, - кажуть Альона Хрищенюк(25) та Іра Люберець(21), які працюють в Пенсійному фонді. 

А ось одна молода пара Іра і Андрій Завальні кажуть, що для них і їх друзів – головна проблема це власне помешкання.

- Андрій отримує 2400 гривень зарплати, я поки що 1400 гривень. За квартиру в місяць платимо 1900 гривень. На прожиття залишається майже дві тисячі,- каже подружня пара. – Звісно, було б чудово, щоб міська влада вирішувала проблему з квартирами для молодих сімей. Щоб діяли якісь програми, за якими можна отримати житло зі знижкою. А так жеж нічого начебто немає. Купити своє житло за кровні гроші - неможливо. 

Завдяки опиутванню на вулиці, журналісти зібрали головні проблеми вінничан і провели також опитування в групі "Новини Вінниці від 20minut.ua". Які проблеми найважливіші для мешканців Вінниці?

1. Завищені комунальні тарифи - 19.2%
2. Високі ціни на продукти харчування, одяг і ліки - 21.7%
3. Погана транспортна інфраструктура - 1%
4. Маленькі зарплати - 34.8%
5. Погана вода з крану - 4%
6. Корупція в держустановах - 4.5%
7. Відсутність роботи - 5.1%
8. Нестача дитячий майданчиків у дворах - 1%
9. Відсутність туалетів в центрі міста - 7.1%
10. Своя проблема - напишу в коменти - 1.5%

Коментарі під опитуванням:

            
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Также плохо с трудоустройством. Сначала все хотят с опитом минимум 2 года, но чтоб по возрасту до 20. Потом чтоб не замужем (ведь скоро выйдеш и уйдеш в декрет), если же замужем, то тогда с дня на день уйдеш в декрет. Если замужем и есть ребенок, то не подходишь, ведь дети часто болеют, а сидеть сами не будут. Когда же ребенок чуть взрослей, так уже повозрасту не подходишь. Даже если тебе 30 (+,-)лет. Где справедливость? Как тогда жить, менять пол, что ли?

    И так не только в Виннице...
  • Владимир Хххх

  • Дід

    Дуже висоі ціни на ліки. Причому на вітчизнянні.
  • Анонім

    Непонятно а чего жалуются, цены то еще далеко не европейские. В Европе вы не пообедаете в кафе на 2-3 евро, у нас можно еще. Сандалики за 350 грывень? это где то 15 долларов ну а вы бесплатно хотите?

    Люди, прежде чем возмущаться пересчитайте цены на валюту и вам станет ясно что они стоят столько же сколько и стоили и сколько должны стоить.

    Дід reply Анонім

    Розумнику! Не рівняй статки європейців і наші.

    Анонім reply Дід

    Кто за тебя платить должен? Или думал что после святого майдана тебе сразу 2000 евро в месяц давать будут?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up