"Гепардівці" не впускали Свитка до МСЕКу, а Фіщук так і не знайшов ключі від свого нового кабінету

"Гепардівці" не впускали Свитка до МСЕКу, а Фіщук так і не знайшов ключі від свого нового кабінету
За Вінницьким центром медико-соціальної експертизи тривають шалені пристрасті. В приміщення МСЕКу на Театральній, 14, представники охоронної фірми "Гепард" не впустили голову Вінницької обласної ради Сергія Свитка. Пан Свитко хотів лишень провести новопризначеного головлікаря МСЕКу до його робочого місця. Голова облради викликав міліцію, після чого вдалося потрапити до МСЕку, але не до кабінету головлікаря - ключів від кабінету так і не знайшли.

Перше знайомство новопризначеного головлікаря Вінницького обласного центру медико-соціальної експертизи Валентина Фіщука з колективом, призначене на середу, 27 серпня, так і не відбулося. До нового робочого місця пана Фіщука не впустили представники приватної охоронної фірми "Гепард". Тому вже сьогодні, 28 серпня, офіційно представляти нового очільника колективу мав вже сам голова облради Сергій Свитко.

Та "Гепард" стояв на своєму - ні пана Свитка, ні нового головного лікаря, ні громадських активістів на чолі з Януарієм Шостаком до МСЕКу вони не впустили. Таку свою принциповість мотивували тим, що всередині нікого немає - всі лікарі на виїзді, а вони просто виконують свій обов'язок - охороняють приміщення.

Вже о 10 ранку біля приміщення МСЕКу на Театральній, 14 почали збиратися вінницькі активісти, представники ЗМІ і правоохоронних органів.

Відео дня

Ефектною стала поява громадського активіста та представника вінницької "Батьківщини" Януарія Шостака - з незмінним рупором в руках пан Шостак рвучко відчинив вхідні двері і рішуче підійшов до "гепардівців", які охороняли вхід до МСЕКу.  З ним прибули і голова "Студентської Свободи" Андрій Вигонюк, і "свободівець" Володимир Барцьось, і представниця Народного трибуналу Олена Васількова.

- Ви хто тут такі, га? - нахилившись до керівника "Гепарда" Василя Мельника, вигукує Януарій. - Ви всі тут тітушки і чмо, а ти (звертається до керівника "Гепарду") захищав одного бандита, а тепер іншого? Яке право маєте тут стояти і не пускати громадськість до приміщення? Ми вас розженемо швидко і без зайвих розмов.

Представники "Гепарду" теж підвищують голос - їм не подобається, що їх обзивають і називають на "ти". Просять пана Шостака бути ввічливим і говорити не "ти", а "Ви".

- Ні, називав і буду називати "ти". Бо таки "ти", - відрізає Януарій.

Зав'язується палка суперечка мід керівником "Гепарду" та Януарієм Шостаком. Далі - трішечки актерської майстерності.

 - Згинь, нечисть, згинь! - Януарій Шостак махає руками на "гепардівців": бажаючи чи то розвеселити народ, чи додати театральності своєму виступу. В руках у Януарія - вже звичний червоний з білим рупор, в тон його червоним лакованим туфлям та червоній краватці.

- Люди, давайте палити свічки! Треба цю нечисть вигнати звідси (знову махає руками на "гепардівців"). Чуєте, тітушки (це вже до охоронців), я прийшов сюди нечисть з вас виганяти!

 

"Гепардівці" знову пояснюють, що мають наказ - не впускати нікого до приміщення МСЕКу. Тим паче, що, за їхніми словами, колишнього головного лікаря Віктора Власюка ніхто офіційно ще не звільнив з роботи. І показують ось такий папірець - витяг з Державного реєстру:

Терпець увірвався як у активістів, так і у "гепардівців". Януарій Шостак вирішив пробратися до вхідних дверей до МСЕКу, зачинених на замок. І почалася штовханина - маленька бійка.

Коли пристрасті трішечки вщухли, прндставник вінницької "Свободи" Володимир Барцьось повідомив усім активістам та журналістам, що представляти нового головного лікаря Валентина Фіщука будуть не на Театральній, 14, а в районі 1-ої міської лікарні, що на Хмельницькому шосе. Там знаходиться один з відділів обласного МСЕКу. Туди всі й поїхали.

 

Біля входу до МСЕКу вже чекають голова Вінницької облради Сергій Свитко та новопризначений головний лікар Валентин Фіщук. Першим до них підходить пан Януарій.

Сергій Свитко попросив членів трудового колективу МСЕКу зайти до кабінету - нарешті мало відбутися офіційне представлення Валентина Фіщука в якості нового головного лікаря.

Пан Свитко пояснив присутнім ситуацію зі звільненням колишнього головного лікаря Віктора Власюка і призначенням нового очільника закладу.

Лікарі слухали уважно і, переважно, мовчки.

А от представники громади, судячи з виразу обличчь, насолоджувалися довгоочікуваним моментом: посміхалися та кивали головами. Пан Януарій намагався своїм оптимізмом поділитися і з лікарями:

- Тепер у вас все буде по-новому, по-нормальному і без грошей! Все буде добре! Тепер все буде добре! - проходячи повз кабінети різних лікарів, говорив Януарій.

Валентина Фіщука громадськість привітала оплесками. Після офіційного слова голови облради до присутніх звернувся і новий головний лікар.

Пан Фіщук говорив і про неправомірність дій "гепардівців" і те, як вони двічі перешкоджали йому в доступі до нового робочого місця.

Пана Фіщука громадськість слухала не менш уважно, ніж до того голову облради Сергія Свитка.

Голова облради Сергій Свитко ще раз пояснив, чому сталася така неприємна ситуація, пообіцяв, що вимагатиме від представників правоохоронних органів розібратися з неправомірними діями "гепардівців". І запросив усіх присутніх знову навідатися до МСЕКу на Театральній, 14 - аби Валентин Фіщук міг, нарешті, зайняти свій робочий кабінет.

Громадськість радо прийняла запрошення і, покинувши приміщення одного МСЕКу, попрямувала під дощем до приміщення іншого - на Театральній, 14.

 

Здається, епопея мала б дійти логічного завершення. Але ні - "гепардівці" своєї позиції не змінили, і не хотіли пускати до приміщення МСЕКу навіть голову облради Сергія Свитка. Януарій Шостак намагався навести охоронців на шлях істинний, нагадував, що перед ними - очільник обласної ради. На що ті відповідали одне:

- Нам байдуже. Ми виконуємо свої обов'язки. Тут нікого немає - лікарі на виїзді.

Сергій Свитко мовчки взяв телефон у руки і викликав працівників міліції.

Судячи з виразу обличчя голови облради, такими діями "Гепарду" пан Свитко залишився вкрай невдоволеним.

Поки ще не з'явилася міліція, "гепардівці" різко змінили рішення і впустили всіх присутніх в приміщення. Двері всіх кабінетів, окрім одного, де сиділа бухгалтер, виявилися зачиненими.

 

Бухгалтер сказала, що нічого не знає - і де ключі від зачиненого кабінету головного лікаря в тому числі. Хоча й не заперечувала, що ще вчора, 27 серпня, колишній головний лікар Віктор Власюк був на роботі - заглядав, каже, і сьогодні.

Керуючий справами виконавчого апарату Вінницької облради Степан Нешик марно намагався додзвонитися пану Власюку на мобільний телефон - той не відповідав.

А голова облради Сергій Свитко в цей час вже спілкувався з представниками правоохоронних органів, описуючи їм в деталях подробиці неправомірних дій охоронців.

 

Громадська активістка Олена Васількова осторонь від інших колег про щось спілкується з міліціянтами.

Валентину Фіщуку представники правоохоронних органів запропонували написати заяву - скаргу на дії "гепардівців". Двері до колишнього кабінету пана Власюка вирішили не ламати. Але й ключів поки що не знайшли. На чому й розійшлися.

Тільки пан Януарій, теж осторонь, продовжував тиху розмову з представниками "Гепарду". Повторював, що ті за всі свої дії будуть відповідати.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Victor Malinovsky

    Одуревшие от бабла и вседозволенности политики и чинуши и все это партия Винничан  которая компрометирует президента Порошенко
  • Nadya Mihaljuk

    Мой отец участвует в этом видео , как главный с гепарда . Я и моя семья поддерживали евро майдан, революцию, мой папа отличается в охране тем , что очень хорошо выполняет свою роботу, на предприятиях где он работал нет краж, а  не понятно кто , человек которому давно надо сделать люстрацию и посмотреть , как он живет на свою зарплату обзываает моего отца прилюдно титушкой и чмом , приедьте к   моему отцу домой и посмотрите как он живет на одну свою зарплату , не хватает денег сделать хотябы забор  и хоть какой нибудь ремонт, а потом будете спорить кто чмо. Человек который живет чесно на зарплату и тот кто его обзывает чмом давайте сравним  и выставим фото домов в интернет

    Микола reply Nadya Mihaljuk

    Скажи будь ласка, чому у працівників "гепарда" шеврони точнісінько такі як в міліції ї тільки мілким-мілким шрифтом щось там дописано. А я скажу. Тому що ці "клоуни" косять під міліцію і на відео навіть говорять, що вони при виконанні. А по-справжньому вони і є тими, що їх назвав Шостак.
  • Людмила Белоконь

    8000 грн, что-то маловато, мне рассказывали сумму в 5000$ за 2 группу пожизненно. Да и сейчас будет не меньше, к сожалению ничего не меняеться, кроме лиц...............................
  • SV

    вот это е... личико у майора, ни одна каска не налезет!

    Nadya Mihaljuk reply SV

    Насчет личека, заметь чисто украинское, отец начал поправлятся очень после 30, сейчас ему намного больше, что сделаешь украинская порода
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up