Фоторепортаж з місця де міліція перевіряє речові докази та зброю

Фоторепортаж з місця де міліція перевіряє речові докази та зброю
До Вінницького науково-дослідного криміналістичного центру (НДКЦ) приїхала закордонна делегація. Протягом трьох днів спеціалісти перевірятимуть відповідність НДКЦ до міжнародних вимог. Аудит розпочався з екскурсії на якій також побув журналіст 20minut.ua.

Закордонна делегація до Вінниці приїхала сьогодні, 28 липня. За словами начальник Вінницького НДКЦ Миколи Лайтера,  трьохденний візит включатиме в себе перевірки документації, технічного обладнання, наявність спеціальної криміналістичної техніки, та ряд інших питань.
 – У центрі проводиться більше 35 видів досліджень, спеціалісти перевірятимуть лише три напрямки, - розповідає Микола Лейтер. - Це дослідження наркотичних засобів, молекулярно-генетична експертиза та компьютерно-технічна експертиза.
За його словами,  Вінницький центр є базовий і він крім Вінницької обслуговує Хмельницьку, Житомирську та Чернівецьку області. 

Previous Next

Після прес-конференції - провели екскурсію. Перша куди завели делегатів – сектор
дактилоскопічних досліджень. 

Відео дня

- На комп’ютерах встановлена програма обробки даних «Дакто 2000», в якій завантажено більше 220 тисяч дактилокарт людей, які раніше були судимі, - розповідає заступник начальника центру Олександр Шрамко.
Вхід до кожного сектору обмежений, допуск мають лише певні особи. Крім того, щоб зайти потрібно скористатись персональною пластиковою картою та кодом. 

Previous Next

Далі нас провели у сектор дослідження документів та почерку, який знаходився поряд. 
- Якщо для дослідження почерку використовують в основному візуальні методи  з використанням мікроскопа та лупи, то для дослідження документів строгої звітності використовують спеціальний пристрій, - розповідає Олександр Шрамко. – На ньому можна в режимі реального часу виявити всі ступені захисту. 
Спеціаліст центру навіть дослідила на справжність водійські права одного з операторів.

Previous Next

За словами Олександра Шрамко, сектор компьютерно-технічних досліджень та досліджень у сфері інтелектуальної власності найчастіше займається пошуком інформації, яку з тих чи інших причин хотіли приховати. 
- На всіх комп’ютерах встановлено ліцензійне програмне забезпечення, та спеціальні програми які також використовують у США та Європі, - розповідає начальник сектору Оксана Силавська. – Частіше всього ми займаємось пошуком інформації.

Previous Next

У вибухо-технічному відділі НДКЦ багато експонатів. Серед них багато вибухових пристроїв часів війни, а також вилучених саморобних пристроїв
Previous Next

У Лабораторії дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та хімічного аналізу працівники досліджували одяг, який їм прислали на експертизу. Одяг лежав на столі запакований у спеціальні мішки.
Previous Next

Вхід у лабораторію молекулярно-генної ідентифікації стороннім людям закритий. Працівники пояснили що там кімнати зі стерильними умовами, в які людей з вулиці не допускають. Познімати дозволили лише в прийомній.
Previous Next

Наостанок працівники НДКЦ показали свою колекцію вилученої зброї. Розповідають, що вона, звичайно, значно більша, але показали лише найцікавіше.
Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up