Фоторепортаж з місця де міліція перевіряє речові докази та зброю

Фоторепортаж з місця де міліція перевіряє речові докази та зброю
До Вінницького науково-дослідного криміналістичного центру (НДКЦ) приїхала закордонна делегація. Протягом трьох днів спеціалісти перевірятимуть відповідність НДКЦ до міжнародних вимог. Аудит розпочався з екскурсії на якій також побув журналіст 20minut.ua.

Закордонна делегація до Вінниці приїхала сьогодні, 28 липня. За словами начальник Вінницького НДКЦ Миколи Лайтера,  трьохденний візит включатиме в себе перевірки документації, технічного обладнання, наявність спеціальної криміналістичної техніки, та ряд інших питань.
 – У центрі проводиться більше 35 видів досліджень, спеціалісти перевірятимуть лише три напрямки, - розповідає Микола Лейтер. - Це дослідження наркотичних засобів, молекулярно-генетична експертиза та компьютерно-технічна експертиза.
За його словами,  Вінницький центр є базовий і він крім Вінницької обслуговує Хмельницьку, Житомирську та Чернівецьку області. 

Previous Next

Після прес-конференції - провели екскурсію. Перша куди завели делегатів – сектор
дактилоскопічних досліджень. 

Відео дня

- На комп’ютерах встановлена програма обробки даних «Дакто 2000», в якій завантажено більше 220 тисяч дактилокарт людей, які раніше були судимі, - розповідає заступник начальника центру Олександр Шрамко.
Вхід до кожного сектору обмежений, допуск мають лише певні особи. Крім того, щоб зайти потрібно скористатись персональною пластиковою картою та кодом. 

Previous Next

Далі нас провели у сектор дослідження документів та почерку, який знаходився поряд. 
- Якщо для дослідження почерку використовують в основному візуальні методи  з використанням мікроскопа та лупи, то для дослідження документів строгої звітності використовують спеціальний пристрій, - розповідає Олександр Шрамко. – На ньому можна в режимі реального часу виявити всі ступені захисту. 
Спеціаліст центру навіть дослідила на справжність водійські права одного з операторів.

Previous Next

За словами Олександра Шрамко, сектор компьютерно-технічних досліджень та досліджень у сфері інтелектуальної власності найчастіше займається пошуком інформації, яку з тих чи інших причин хотіли приховати. 
- На всіх комп’ютерах встановлено ліцензійне програмне забезпечення, та спеціальні програми які також використовують у США та Європі, - розповідає начальник сектору Оксана Силавська. – Частіше всього ми займаємось пошуком інформації.

Previous Next

У вибухо-технічному відділі НДКЦ багато експонатів. Серед них багато вибухових пристроїв часів війни, а також вилучених саморобних пристроїв
Previous Next

У Лабораторії дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та хімічного аналізу працівники досліджували одяг, який їм прислали на експертизу. Одяг лежав на столі запакований у спеціальні мішки.
Previous Next

Вхід у лабораторію молекулярно-генної ідентифікації стороннім людям закритий. Працівники пояснили що там кімнати зі стерильними умовами, в які людей з вулиці не допускають. Познімати дозволили лише в прийомній.
Previous Next

Наостанок працівники НДКЦ показали свою колекцію вилученої зброї. Розповідають, що вона, звичайно, значно більша, але показали лише найцікавіше.
Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up