Фонтан чи зарплата медсестри? На що витрачати бюджет міста (ОПИТУВАННЯ)

Фонтан чи зарплата медсестри? На що витрачати бюджет міста (ОПИТУВАННЯ)
  • На сайті міських петицій з’явилося звернення про «заборону будівництва фонтанів та іншого, що не впливає на якість життя»
  • Автор петиції пропонує передати кошти з об’єктів благоустрою міста на зарплати та на допомогу воїнам АТО
  • Опитування: як ви вважаєте, на що треба витрачати міські кошти?

 

На минулому тижні, 20 вересня, з’явилася петиція від вінничанина В’ячеслава Ткача. Чоловік пропонує «в першу чергу направляти гроші на медицину, садочки та школи», а не «на будівництво десятого фонтану в місті». І як приклад він пише:

«Медсестер відправляють за свій рахунок з причини «немає грошей», — вказує автор звернення, — Але є гроші на фонтани. На Космонавтів це обійдеться в сім мільйонів, а зарплата медсестри 2000-2500 грн. За кошти фонтана можна 2500 медсестрам виплатити зарплату, а не відправляти іх додому».

Скільки зарплат медсестер у фонтані?

Відео дня

Видатки з міського бюджету на ремонти проспекту Космонавтів складають 17,6 мільйонів гривень (разом з комплексною реконструкцією вулиці Василя Порика — авт.). А якщо сюди додати реконструкцію площі Гагаріна, на яку за проектом, витратили 8,5 мільйонів гривень з міського бюджету, то видатки сягатимуть вже 26,1 мільйонів гривень.

Читайте також:

Для фонтану на Келецькій вже є фігура людини. А на планетах можна полежати 

На ці гроші можна виплатити заробітню плату 2,5 тисячам вчителям у Вінниці одразу за 3-5 місяців (за основу бралася середня зарплата вчителя без категорії по Україні — 3467 гривень — авт.).

Або виплатити заробітню плату 6,5 тисячам лікарів (при середній зарплаті 4011 гривень, дані за 2015 рік) та 10,4 тисячам медсестер (при середній зарплаті 2492 гривень, дані за 2015 рік).

Не все за міські кошти

Втім, реконструкція другої черги проспекту Космонавтів фінансується і за рахунок Державного фонду регіонального розвитку — 21,5 мільйонів гривень. Так само, як і більша частина від коштів на реконструкцію площі Гагаріна — 26 мільйонів гривень. Тобто, разом це 47,5 мільйонів гривень на благоустрій міста.

Станом на 26 вересня, петицію підтримало 35 людей, а для розгляду треба 350. Підтримати звернення можна за посиланням.

Опитування

На що краще витратити міські кошти?

Читайте також:

Чи треба заборонити у Вінниці продаж алкоголю в нічний час? (Опитування)

Центральний міський стадіон відремонтують. Коли знайдуть інвесторів

Вінничани збирають пiдписи проти фонтанiв та за реставрацію автовокзалу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Олександр Шемет

    Руки вирива не потрібно. потрібно виривати щось інше, щоб не розмножувались.
  • Анонім

    Ну, нехай його петиція набере голосів.

    Нехай її розглянуть і приймуть рішення.



    На виході залишемось без фонтанів і площ, а вчителі і лікарі залишаться без грошей, томущо благоустрій і зарплати - це різні речі.



    Але уявимо, що трапиться диво. Якийсь чесний чарівник візьме на себе відповідальність і зробить все нереальне, щоб ці гроші виплатили вчителям і лікарям.



    В результаті - через 2 місяці, коли закінчаться зазначені гроші, вийдуть лікарі і вчителі з протестом "за що нам зменьшили зарплатню" і наб"ють мордяку тому чарівнику. Тому що в нас добро має бути наказане)



    Тому такого не станеться, а таким популістам потрібно виривати руки, щоб не підбурювали людей.
  • Анонім

    Вклад в якість освіти дасть все те, що пишуть. Тому, на шкли, на садки. Таку дилему колись вирішили в користь освіти багато цивілізованих країн.
  • Анонім

    Самые 2 бедные професии страны... врачи и учителя...  других нету?? У помимо зарплаты кэш падает...

    Недавно знакомый ложился на операцию.. так 3500 грн кинул в фонд больницы... просто так... в никуда! Учителя? Та сколько они сдирают с родителей бабла по типу на ремонт школы на ремонт класса? А хотя государство эти статьи финансирует мильенами !!!!

    Анонім reply Анонім

    В какую больницу ложился?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up