Двох людей порізали в муніципальному автобусі

Двох людей порізали в муніципальному автобусі
- У нього вухо порізане, обличчя і вся голова у ранах, - показує фото товариша, покаліченого неадекватними пасажирами автобуса, Денис Федорчук (27)
Агресивний молодик орудував ножем в салоні автобуса №28 на Вишеньці. Він кинувся на чоловіка у відповідь на зауваження. Дісталося від нього і його друга також хлопцеві, який спробував зупинити «безпрєдєл». В процесі бійки захисника ще й пограбували

Такою бурною була поїздка в автобусі «Вишенка-Водоканал» минулої середи, 23 липня. Про те, що сталося у вранішній час, близько 7.30, розказав свідок події, 27-річний вінничанин Денис Федорчук.

Він їхав на роботу з двома співробітниками. Каже, салон був майже повний. Увагу привернули двоє молодиків у спортивному, які сиділи перед хлопцями. Ці пасажири по-товариськи говорили з кондуктором, а коли той відійшов, нащось зірвали молоток для аварійного розбиття скла.

Скрегіт зірваних пломб чули всі, але відреагував на відвертий вандалізм тільки чоловік, що сидів з дружиною попереду хуліганів.

- Що ви робите? Ви що, діти маленькі? Заспокойтеся, – переказує сказане пасажиром свідок Денис. - Вони дуже агресивно це сприйняли. Посипалася нецензурна лексика, і відразу один з цих молодих чоловіків дістав ніж, й почалося.

Ножик був невеличкий, з пилочкою на рукоятці. Цим предметом „спортсмен” штрикав прямо у голову чоловіка. Його дружина намагалася розборонити. Інші жінки кричали: «Людину убивають!» В салоні було чимало кремезних дядьків, але всі боялися втрутитися. Першим встав до озброєного колега Дениса Олексій.

- Мій напарник скочив, почав їх розбороняти і теж отримав низку ударів по голові. У нього тепер по всій голові рвані рани, синець під оком і поріз на щоці, - каже Денис Федорчук. - Олексій намагався сховатися від ударів по автобусу, але кондуктор заважав підійти до нього мені чи Євгену. Ми хотіли його забрати, щоб не убили.

На стороні озброєного ножем воював й другий юнак у спортивному. В кінці кінців хлопці з ножем зрозуміли, що пора тікати. Вистрибнули з автобуса за зупинці, пхнули жінку, вона впала, порвала босоніжки. Правило не бити лежачого тут не спрацювало. Тут взагалі  ніяких правил не було – повний „безпрєдєл”. По дорозі „спортсмени” ще кілька разів гепнули подружжя пасажирів, які опинилися на землі, і побігли в бік вулиці Стахурського.  

- Вони перед втечею зірвали з Олексія золотий ланцюжок, який важить сім-вісім грамів, - говорить Денис. – На зупинці ми намагалися їх догнати і по дорозі хотіли викликати міліцію. Але я на протилежному боці вулиці, біля машини таксі, побачив людину в формі. Як потім виявилося, то був працівник Державтоінспекції. Він миттєво зреагував на крики про допомогу і підбіг до людей на землі - жінка була біля свого чоловіка і витирала його закривавлене обличчя.  

У цей момент один з втікачів чомусь почав бігти назад до зупинки. Як каже свідок, він щось шукав. Можливо, ніж. Люди з автобуса почала кричати і показувати на нього руками. Той побачив, що назустріч кинулися правоохоронець і Денис, повернув назад та зник у дворах.

Далі були дзвінки в швидку і в міліцію. Телефонував той самий ДАІшник. Медики забрали порізаного чоловіка з жінкою. Менше травмований Олексій їхати в лікарню не захотів. Він лишився на зупинці з товаришами. Хлопці разом з працівником ДАІ в телефонному режимі передавали інформацію про втікачів та автобус, в якому все відбулося.

Як дізналися згодом RIA в міліції, правоохоронці встановили і затримали „спортсменів”. Вони тепер фігуранти в кримінальному провадженні про грабіж, бо так кваліфікували частину події, яка стосується побиття Олексія та зірваного з його шиї ланцюжка. Хлопець в той самий день написав заяву про злочин. Отримав направлення на судово-медичну експертизу. Він загоює рани вдома.


Денис Федорчук сфотографував товариша Олексія, покаліченого неадекватними пасажирами автобуса, коли товариші давали пояснення у відділі міліції на Пирогова


- У нас з Євгеном теж були травми, забої, синці, але ми вирішили не писати зайвих паперів, - говорить свідок Денис і додає, що в суматосі не здогадався взяти контакти подружжя поранених, щоб разом добиватися покарання для неадекватних чоловіків. – У них були скляні очі. Думаю, вони були в стані наркотичного сп’яніння.  

У приймальному відділення лікарні швидкої допомоги сказали, що мешканця Вишеньки, який поступив до них вранці минулої середи з ранами голови, в лікарню не поклали. Чи звертався він або дружина після пережитого в міліцію, немає таких даних.

Начальник кримінальної міліції міста Кирило Доценко знає тільки про заяву Олексія і каже, що двом підозрюваним чоловікам загрожує до шести років позбавлення волі за грабіж, поєднаний з насильством.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • арсений яценюк

    ////
  • Ляшка

    Так это сепаратюги российские из Донбасса!
  • Микола Коршун

    От бачите до чого призводить відсутність виховання у спортивних секціях нашого міста... Вони знищують молодих хлопців, роблячи з них майбутніх бандитів та тюремників... Батьки, задумайтесь...

    Viktor Viktor reply Микола Коршун

    до чого тут спортивні секції? це скоріш за все гопота місцева.
  • Бандитам тюрьмы!

    До 6 лет? А почему так мало?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:41 Засудили чоловіків, які зарізали та пограбували вінничанина 14:39 У Вінниці затримали групу серійних «квартирників» play_circle_filled photo_camera 13:39 Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні 13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up