Допоможіть вінницькому школяру побороти пухлину мозку

Допоможіть вінницькому школяру побороти пухлину мозку

Влітку Ярослав упав з велосипеда. А восени лікарі знайшли у хлопця пухлину у мозку, у якій збирається рідина.  Тепер на лікування школяра збирають гроші усім миром.  Чи знайдете зайві п’ять гривень, аби допомогти родині?

Зараз Ярослав Лукяненко знаходиться в Інституті нейрохірургії ім. академіка Ромоданова. Там йому колють гормональні препарати  та готують до першої операції. Разом із ним знаходиться його мати Ольга. А до редакції із проханням про допомогу звернувся її брат, Василь. Більше родині нікому допомогти — батько Ярослава помер багато років тому. Ольга не може займатися збором коштів, адже днює й ночує у Києві біля сина.

Ярославу на своєму віку довелося пережити не одну операцію - у 2011 хлопцю пересадили колінний суглоб. Через це він отримав інвалідність. І от тепер - те фатальне падіння з велосипеда.

— Тоді лікарі поставили діагноз “Компресійний перелам хребта”. Гроші на допомогу збирали усім селом. Ярославу тоді придбали спеціальний медичний корсет за 11,5 тисячі гривень, — розповів дядько хлопця.

Відео дня

Але несподівано на початку вересня Ярославу погіршало: терпла права сторона обличчя, права рука та нога, погіршився почерк та вимова.

— Ми звернулися в дитячу обласну лікарню десь 5-6 вересня. У лікарні нам сказали на 26 вересня лягати до стаціонару, бо там не було вільних місць. Потім, коли Ярославу стало ще гірше, графік у лікарні зсунули, і поклали хлопця до стаціонару 19 вересня, замість 26, — розповів пан Василь.

Наступного дня, 20 вересня, Ярославу зробили МРТ(магнітно-резонансну томографію). Йому поставили діагноз «пухлина мозку та гідроцефалія». Стан хлопця виявився настільки серйозним, що довелося санавіацією переправити його до київського Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова.Поки що точна сума, необхідна на лікування, невідома, як каже його дядько.

— У середу буде перша операція по шунтуванню (будуть вживлювати шунт для відведення рідини, що почала накопичуватися в мозку). Найдешевший шунт вітчизняного виробництва коштує 4 тис. грн. Більш якісні трубки дорожчі, є за 10, а є і за 60 тис. грн. Вартість першої операції невідома, ціну поки що не назвали. Після першої операції зроблять ще МРТ із контрастом. Одна доза коштує 800 гривень, а кількість доз я не знаю точно. За результатами МРТ готуватимуть операцію із видалення пухлини, — сказав пан Василь.

Previous Next

Сьогодні вже зібрано близько 40 тис. грн. Цього може бути недостатньо, аби Ярослав одужав. Навіть 5 гривень, але від багатьох людей можуть змінити життя хворої дитини. Тож, якщо доля 17-річного хлопця вам небайдужа, то ось реквізити:

5168 7555 1994 5394 — мати Лукяненко Ольга, її телефон (096) 340 88 40.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Мені цікаво, а на що іде мій податок "на утримання лікарень"? Хоча б пару відсотків згаданих коштів можна було покрити ним?

    І взагалі, не можна збільшити в два-три рази той податок, але щоб все було безкоштовним знову? Цей податок по суті і є державне медстрахування.
  • Анонім

    А можна було якось обережніше їздити на велосипеді, щоб не збирати гроші всією областю?

    Тим більше, що завжди можна зайвих 15 хвилин зачекати автобуса, яких в різні частини Стрижавки ходить предостатньо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up