Діти загиблих Героїв в АТО чекають ваших «Сонячних листів»

Діти загиблих Героїв в АТО чекають ваших «Сонячних листів»
На Вінниччині стартував проект «Сонячні листи». Організатори проекту пропонують дітям переписуватись зі своїми однолітками, яки втратили батьків у зоні АТО. Проект стартував у березні, але вже має результати. Одне листування переросло в дружбу.

Під опікою організаторів проекту знаходиться 50 дітей, батьки яких загинули у війні на сході України. Вони різного віку від 1 року до 17 років.

- Всі вони потребують уваги та любові від нас. Ми розуміємо, що батька дітям ніхто не замінить, але краплиночкою своєї любові та уваги може поділитись кожен, - наголошує волонтерка проекту Марія Сахарова.

Першими відкликнулись на призив почати листуватись з дітьми, які втратили батька на війні,  юні волонтери з Бару. Підлітки навчаються в  будівельному ліцеї  на оператора комп’ютерного набору. Про «Сонячні листи» їм розповіла керівник молодіжного клубу  Лілія Бершова.  Також відгукнулась допомогти юним  волонтерам  куратор групи Качуровська Галина Миколаївна.

Відео дня

- Перед тим, як долучитись до проекту «Сонячні листи», студенти слухали поезію Володимира Симоненка на патріотичному заході «Україна – моя батьківщина». На цьому заході ми згадували наших героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Студентам запали в душу слова  з вірша Симоненка «Лист», - розказує журналістці «20 хвилин» Ліля Бершова. -  Так, коли я розповіла про проект «Сонячні листи», якій почав діяти у Вінницькій області, більшість студентів відгукнулись на пропозицію почати листування зі своїми однолітками, батьки яких – Герої України.

Спочатку Лілія Бершова зареєструвала їх для участі у проекті на сайті проекту «Сонячні листи», де кожен  заповнив  реєстраційну форму. Після реєстрації студенти   отримали 9 адрес зі всієї України. Це були 4 дівчинки та 7 хлопчиків.

- Ми розуміли, що кожен із нас не зможе замінити дитині батька. Але кожен із нас має тепло і ми можемо  поділитись із ним з цими особливими дітьми, - ділиться своїми думками Лілія Бершова.

Студентки дуже творчо підійшли про процесу листування, вклавши в кожен рядок свою душу та добрі побажання.  В своїм листах дівчата розповіли про себе, своє життя та свої уподобання та поділились своїми мріями.

- Оскільки листи писали напередодні Великодня, ми привітали наших майбутніх друзів зі святом. Після чого ми поцікавились життям та успіхами дітей, яким писали листи, - зазначає керівник молодіжного клубу.

На сьогодні, в результаті листування зав’язились дружні відносини між хлопцем із Білої Церкви та дівчиною з Бару. 16-річна  Яна Огороднік написала 15-річному Назару, якій навчається у воєнному ліцеї. Зараз вони спілкуються через соціальну мережу. Дівчинка  стає справжньою подругою для майбутнього захисника України, який втратив свого батька на війні. В них різне минуле та різні майбутні професії, але діти мають багато спільного.

Довідка: в основі проекту «Сонячні листи» лежить  переписка дітей  загиблих Героїв з дітьми-однолітками. До проекту може долучитись кожен.

Діти шкільного віку  за згодою та допомогою своїх батьків листуються з дітьми-однолітками  загиблих героїв. Також у проекті можуть взяти участь і зовсім маленькі діти, які ще не вміють писати. Замість них можуть писати їх мами. В такому разі їм відповідатимуть теж малеча, яка втратила батька на війні, звісно ж маминою рукою.

Якщо у Вас є час та бажання писати листи для дітей загиблих Героїв, потрібно заповнити реєстраційну форму http://tinyurl.com/o98wela

  

 

 

 




 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up