Дельфінарій у Хмільнику викидають на вулицю

Дельфінарій у Хмільнику викидають на вулицю
Акцію протесту проти закриття дельфінарію у санаторії «Поділля» у Хмільнику провели бійці АТО разом з батьками хворих дітей

Щоб потрапити на територію санаторію і зустрітися з його директором, учасники акції змушені були вдатися до штурму воріт. Охорона пропускала на територію тільки відпочиваючих за санаторними книжками. Директор санаторію Анатолій Репях пояснив, що не буде продовжувати договір оренди з ПП «Доктор дельфін». За його словами, причина в тому, що морська вода руйнує комунікації і про це він попереджав керівництво дельфінарію.

Борис Когут, керівник дельфінарію, стверджує, що відмовляють підприємству з інших причин. Як пояснив пан Борис, у нього є інформація, що санаторій готують до продажу. Йдеться про ту частину об’єкту, що нині знаходиться у приватній власності. Покупець поставив умову, щоб на території не було орендарів. Договір оренди басейну, в якому понад три роки тому обладнали дельфінарій, закінчився першого липня.

- Вчора у дельфінарій увірвалися охоронники санаторію і почали начіпляти свої замки. - каже один з працівників дельфінарію. – Хіба це по-людськи? Якщо спробують шантажувати нас тим, що завдадуть шкоди тваринам, тоді тут буде бійня!

Відео дня

Факт продажу частини власності санаторію підтвердив один з працівників закладу.

- Тут далі  плетуть свої схеми колишні «регіонами», - каже чоловік. – Сват директора санаторію колишній губернатор Хмельницької області пан Ядуха і його зять ще один «регіонал» колишній нардеп Жук. Я переконаний, що невдовзі ця схема випливе на поверхню. Поки їм все сходить з рук, прихопили частину колишньої державної власності.  Прокуратура два рази розслідувала кримінальну справу і не знайшла порушень. Державний об’єкт перейшов у приватну власність – а порушень нема!

- Я не виключаю можливості, що «регіонами» у такий спосіб вирішили позбавити поранених бійців реабілітації у дельфінарії, - каже Борис Когут. – За два останніх місяці ми безкоштовно реабілітували 39 поранених «атовців». Разом з ними сьогодні мали проходити реабілітацію восьмеро хворих дітей з Польщі. Що говорити тепер їхнім батькам? Люди витратили гроші і час, а допомоги не отримають.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    Скажу вот что - этот  директор  ПП  Доктор   Дельфин разве не знал что срок  ареды   заканчивается?   Обычно  разговоры о  продлении договора начинают вестись за несколько месяцев до окончания старого.  Если  этот ПП не сделал это - то должен 30 июня   освободить помещение. И не надо прикрываться какими то там  высокими материями.  Нету договора -  выметайся.  И мало ли у  кого какие амбиции.  По закону   директор санатория прав на 100%.

    Сергей Жуковский reply Анонім

    Видимо,просили откат,который не по силам заплатить...Это общераспространённая система.

    Анонім reply Сергей Жуковский

    Насчет отката - не уверен. Если планируют продать помещения - то  о каком откате может быть речь?  Просто  этот ПэПэ  Дэльфин  нахрапом хочет остаться в помещении,  на которые он не имеет никаких прав вообще.

    Эото как в ситуации - у тебя есть квартира,  ты ее сдаешь. И как договор истек - то арендатор тебе говорит - а я тут останусь,  мне как бы  по-барабану твои проблеммы.

    Сергей Жуковский reply Анонім

    Это маловероятно....Когда продадут неизвестно.Да и с арендаторами,недвижимость,всегда лучше смотрится.Выходит,только откат)
  • Aleksey Boyko

    Собственно, этого и стоило ожидать. Сначала по все Украине проводится массированная компания, о том что в Хмельнике дельфины лечат воинов АТО. Это при том, что есть закон, запрещающий дельфинарии без прямого доступа к морской воде. А после этого - как только начинаются проблемы, товарищи начинают давить на жалость - мол ой как плохо - мы тут благим делом занимаемся, а вы вот так с нами.
  • Місцевий

    У тому басейні ще за добрих часів, могли купатись тільки екстрімали, бо вода зі свердловини і була без підігріву. Продавти навряд чи будуть, бо в тому санаторії є слід нинішнього Президента.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up