Чи треба ставити пам’ятник Степану Бандері у Вінниці? (ОПИТУВАННЯ)

Чи треба ставити пам’ятник Степану Бандері у Вінниці? (ОПИТУВАННЯ)
Пам'ятник Степану Бандері у Львові
  • На сайті міських петицій з’явилась пропозиція поставити у Вінниці пам’ятник Бандері
  • В Україні таких пам’ятників вже близько 40 — 45
  • Як вважаєте, чи треба пам’ятник Бандері у Вінниці?

У понеділок, 26 вересня, на сайті міських петицій з’явилося звернення: Пам'ятник Степана Бандери. Автор петиції Михайло Кравцов, без зайвих слів, пропонує «встановити пам'ятник славетному Герою України Степану Бандері».

Станом на 27 вересня петиція набрала тільки шість підписів. Якщо ви бажаєте підтримати пропозицію, то перейдіть за посиланням.

Відео дня

«20хвилин» зв’язалося з автором петиції, щоб з’ясувати, чому треба встановити пам’ятник саме Степану Бандері:

— На мою думку, є три причини через, які треба встановити пам'ятник Степану Бандері:

  • По-перше, це соціально-психологічна: багато людей отримає позитивні емоції від того, що ми, попри всі складнощі, не стоїмо на місці, що пам'ятаємо і шануємо власну історію.
  • По-друге, політична: ми покажемо, що Вінниця дійсно українське місто і те, хто є справжнім Героєм України двадцятого сторіччя, дамо посил українцям Сходу, що треба забути про радянську брехливу епоху та її вигаданих героїв, щоб разом рухатися у щасливе майбутнє незалежної України.
  • По-третє, економічна — це буде перший пам'ятник Степану Бандері у Центральній Україні, на нього захочуть подивитися багато людей зі всієї України. А це туристи, котрі приїдуть зі своїми грошима, щоб відпочити, тоді вони залишатимуть кошти у місцевому бюджеті, якими можна буде фінансувати різні інфраструктурні проекти. Тож це вигідно як владі, так і звичайним мешканцям Вінниці, — відповів автор звернення Михайло Кравцов.

Нагадаємо, пам’ятники Степану Бандері почали з’являтися на території України з початку 90-х років. Переважно, у західній частині країни — в Івано-Франківській, Тернопільській, Рівненській та Львівській областях. За матеріалами української Вікіпедії, пам’ятників Бандері близько 40 — 45 (як бюстів, так і в повний зріст — авт).

Довідка

Степан Бандера — український політичний діяч, один з чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН-Б.

Читайте також:

Фонтан чи зарплата медсестри? На що витрачати бюджет міста (ОПИТУВАННЯ)

Вінничани збирають пiдписи проти фонтанiв та за реставрацію автовокзалу

Опитування

Чи треба пам’ятник Степану Бандері у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (87)
  • Elton Ted

    Погано те що більшість співгромадян ніколи не вчили історію та й інші предмети очевидно набагато легче товкти те що десь почув (зазвичай в авторитетному російському або проросійському змі) погано те що за 3 роки війни ці люди так і не провели паралелі між УПА та ВСУ

    Але добре те що ця чорна маса манкуртів нічого не вирішує
  • Elton Ted

    Прекрасно або вати в Вінниці більше або тролі голосують за вінничан

    Хоча манкуртів в Вінниці теж вистачає
  • Анонім

    Чикатило сколько ватников истребил? Присвоим ем звание Героя Украаны за беззаветную боротьбу с москалями.

    А Пеньковский - сколкьо бед принес? И ему подарить улицу с памятником и цветы шоб були!

    Оноприенко - наш земляк.. Не с тем боролся, но стремился же.

    Місцевий reply Анонім

    чикатило твой земляк паря. рамсы маленько попутал.
  • Шервуд

    Ага,  стройте.  Декомунизацию уже прошли - теперь  будем двигаться к дебандеризации.

    През.   Израиля  ясно дал понять,  что  ОУН в общем и Бандера в частности  были одной из причин уничтожения 200 тыс. евреев.

    Так что давайте,  прославляйте самого кровавого  маньяка украины

    Місцевий reply Шервуд

    а мы болт ложили не преза израиля и че? если каждое чмо будет указывать как нам жить то далеко зайдем.

    Шервуд reply Місцевий

    прежде чем ложить что то на кого-то  нужно выяснить - а не должны  ли мы  этому  чму  чего то?   А то просят полицаев обучить  как надо полицайствовать,  сам  петл пелвый   договаривался о ЗСТ,  вечно клянчат подачки - а тут ложили.  Но это по - украински,  точно. Так что ложи дальше - и  люди к тебе потянутся,  положтель.

    Vata Killer reply Шервуд

    воровать меньше надо тогда и одалживать не придется. а по сути мисцевый прав если на всех оглядываться хрен че сам сделаешь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up