Чи можна випити безкоштовної кави у Вінниці?

Чи можна випити безкоштовної кави у Вінниці?
"Підвішені" послуги приживаються і в нашому місті.
«Підвішені послуги» приживаються у нашому місті. Зародилася така традиція в Італії. Заможні відвідувачі кав’ярень хотіли пригостити тих, хто не міг собі дозволи чашку ароматного напою. Однак потім ввійшло в звичку просто робити приємне будь-якій незнайомій людині, подарувавши їй чашку кави.
 
Зараз подібні послуги отримали популярність у всьому світі. Активно розвивається подібний рух і в столиці. «Підвішують» не лише каву та тістечка, а й хліб, заняття у фітнес-клубі, одяг, візити до перукарні, підручники та навіть… послуги адвоката. Інколи ставлять умови, наприклад: «Морозиво для русявої дівчинки до 10 років».
У Вінниці такі послуги лише набирають обертів. Деякі кафе використовують принцип «заплати за іншого» як тимчасовий бонус, щоб привабити більше клієнтів. Наприклад, певний час своєрідна акція була у мережі відомих фаст-фудів. Знайти «підвішену каву» поки що вдалося тільки в одному закладі.

За словами працівників кафе, більше кави «підвішують», ніж випивають.
– Ідея народилася тоді, коли керівництво відвідало заклад з «підвішеними» послугами. Їм це сподобалося, вирішили запровадити у нас. За тиждень дарують близько трьох порцій кави, – каже офіціант кав’ярні. Деякі люди соромляться запитувати про «підвішену» каву, хтось не знає про таке. Хоча на дошці оголошень вказано, чи є сьогодні подаровані напої. Зазвичай каву для незнайомця замовляють сімейні пари та одинокі чоловіки. Були випадки, коли «підвішували» тістечка, чай, будь що, що є в меню.


Одна з вінницьких аптек також не залишилася осторонь всесвітньої акції доброти. У ній будь-хто може придбати та залишити будь-що для іншого.

– Найчастіше залишають не дуже дорогі, але корисні препарати: від жару, тиску, болю в горлі, інколи навіть вітаміни, – розповідає фармацевт. – Усі вони лежать в скляному ящичку на вітрині, кожен може взяти, що йому потрібно.

Олександр БЕВЗА

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Можливо є такі, що не знають, або бояться простроченого продукту, препарату і т.д
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up