Через травмованих на залізниці дітей, вінницьким школярам покажуть жорстке відео

Через травмованих на залізниці дітей, вінницьким школярам покажуть жорстке відео
Кількість дитячих травмувань на залізниці збільшується. Нещодавно у Вінниці двоє школярів вдарило струмом на даху цистерни. УМВС України на Південно-Західній залізниці показуватимуть в школах шокуюче відео та готують інші заходи для профілактики таких випадків.

Травмуються діти в основному через неуважність, - багато підлітків переходять колії в навушниках та капюшонах. Вони не чують і не бачать, що робиться навколо. Нещодавно з’явився популярний і небезпечний молодіжний рух «зачепінг» - катання на поїздах ззовні та «графітчики» - ті, що розмальовують вагони.

За статистикою,  кількість випадків тривожно наздоганяє минулорічні показники: за минулий рік їх було 12, станом на березень 2015 – вже сім.

Відео дня

Боротись із дитячим травматизмом на залізниці будуть комплексно. Плакати та листівки висітимуть на вокзалах і в школах, прилеглих до залізниць. Вони інформуватимуть про небезпечність електродуги, її часто недооцінюють.

- У неї потужність 27 тисяч вольт, щоб травмуватись, не треба тримати електродугу рукою достатньо знаходитись на відстані метра-двох, залежно від погодних умов, більшість людей вбиває миттєво, - говорить заступник начальника УМВС України на ПЗЗ, начальник міліції громадської безпеки Анатолій Домарацький.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України на ПЗЗ Наталя Мельник наголошує, що коли наприклад дітей двоє і з одним щось трапляється, інший лізе рятувати, і слідом трапляється інший нещасний випадок. Поки не відключать напругу, туди неможна лізти.

Крім ураження струмом,  діти потрапляють під потяги. Важливо пам’ятати, що навіть коли поїзд рухається дуже повільно, 20 км на годину, гальмівний шлях багатотонної машини буде не менше кілометра.

Для шкільних методистів підготували два відеоролики для показу в школах. Одне з них містить шокуючі кадри. Вихователі самі вирішуватимуть, який ролик показувати. Але на думку Наталі Мельник  саме так можна вплинути на підлітків, які займаються зачепінгом, катаються на дахах електричок. Вони повинні бачити важкі наслідки. Струм проходить через тіло, залишає опіки, тіло падає з даху вагона – це травми і переломи. Після такої забави дитину чекає довга і складна реабілітація, часто не можна відновити здоров’я повністю.  

- За такі факти буває не лише горе, а й відповідальність. Поява дітей без супроводу дорослих до 16 років на залізниці (об’єкт підвищено їнебезпеки) несе невиконання батьківських обов’язків і на них складають протокол.  Але це є і певною мірою виховним моментом до батьків, аби уникнути таких випадків в подальшому, - говорить начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України на ПЗЗ Олександр Хомич.

Нагадаємо, нещасний випадок трапився 14 березня на станції Вінниця Південно-Західної залізниці, коли 11-річні  Ілля Прокопенко та Ростислав Алексюк вилізли на цистерну, де їх вдарило струмом. На обох матерів склали протоколи, як того і вимагає закон.

Довідка

Протягом 2015 року на Південно-Західній залізниці сталося 7 нещасних випадків за участі дітей, троє з них загинули на місці. Найбільше випадків припадає на ураження електричним струмом. Дані факти є наслідком недотримання правил безпеки під час перебування на об’єктах залізниці. Залізниця не відповідає за наслідки та компенсації не відшкодовує – це є об’єкт підвищеної відповідальності, де не місце дитячим пустощам

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Перше відео просто жах. Це добре, що показуватимуть таке відео школярам, хоть меньше будуть лазити по дахам потягів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up