Через спеку у столиці тримільярдний транш для України опинився під загрозою

  • Oleg Bazak
Через спеку у столиці тримільярдний транш для України опинився під загрозою
У Верховній Раді зірвали голосування за низку вкрай важливих законів. Екс-мер Вінниці у сесійній залі був відсутній...

У традиційно «розвантажувальний» день, яким у парламентаріїв вважається п'ятниця, депутати Верховної Ради «підклали свиню» власному народу. Розбігшись хто куди після виступу в сесійному залі президента Європарламенту Мартіна Шульца, вони зірвали обговорення і прийняття низки важливих для країни законопроектів.

Перший віце-спікер Андрій Парубій марно волав до совісті колег. Благав лідерів фракцій обдзвонити всіх «прогульників» і повернути нарід до сесійної зали. Чотири чи п'ять разів проводив «сигнальне голосування»; тих, хто натиснули зелену кнопку, щораз виявлялося менше двохсот (для результативного голосування за законопроекти потрібні мінімум 226 голосів). У відсутність Президента Петра Порошенка (він перебував у Раді разом із Шульцем) народні обранці, немов школярі, помчали купатися в Дніпрі.

Недисциплінованість депутатів спантеличила і міністра фінансів Наталю Енн Яресько.

Відео дня

«На цьому тижні наша країна могла виконати умови, необхідні для подальшого прогресу у співпраці з МВФ та Світовим банком, - написала місіс Яресько на сторінці в Facebook. - У свою чергу, жоден з чотирьох проектів законів, необхідних для цього прогресу, не було прийнято.

Зокрема, для продовження співпраці з МВФ Україна повинна прийняти закони:

№2045-а, по системі гарантування вкладів фізичних осіб, що значно посилить захист вкладів громадян України;

№ 2956, про механізми впливу на підприємства-боржники «Нафтогазу України», що має посилити дисципліну юридичних осіб щодо сплати заборгованості за спожиті енергетичні ресурси;

№ 2873, щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро;

А також проект закону, необхідного для розблокування фінансування з боку Світового банку - проект закону №2029-а, з регулювання у сфері комунальних послуг.

Таким чином, отримання Україною фінансової підтримки обсягом $3 млрд. (мільярд сімсот - у вигляді нового траншу МВФ, і мільярд триста - у вигляді фінансування за двома різними програмами Світового банку), яка так необхідна нашій країні, опинилося під загрозою. Ми закликаємо народних депутатів України зробити прийняття цих проектів законів першим пріоритетом наступного пленарного тижня. Ми не можемо нехтувати фінансовою підтримкою, якої так потребує український народ в часи тяжкої економічної кризи».

Нагадаю: наступний пленарний тиждень - останній в поточній сесії ВР - відкриється 14 липня і триватиме чотири дні. Гідрометцентр прогнозує в цей період 30-градусну спеку...

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    "міністра фінансів Наталю Енн Яресько" - перепрошую, ви гугл-транслэйтом статьи пишете ? О_о
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up