Через постійні погрози журналісти у Слов’янську призупиняють роботу

Через постійні погрози журналісти у Слов’янську призупиняють роботу
Через викрадення вінницького журналіста і через постійні погрози і переслідування, журналісти у Слов’янську призупиняють свою роботу. На вулицях міста знаходитись з фотоапаратом в руці стало небезпечно. Про це повідомив редактор газети «Слов'янські відомості» для новин Донбасу.

Головний редактор газети «Слов'янські відомості» Олег Зонтов каже, що на вулицях міста з фото чи відеотехнікою небезпечно з’являтися – на кіосках вивішені плакати - «Місцевої преси немає».

От що розповів Зонтов про напад на міський відділ міліції:

«Хтось, очевидно, дав команду мене заарештувати, тому що на мене накинулися і почали заламувати руки. Мені вдалося звільнитися, але я почув попередження не показуватися на очі, – сказав журналіст. – Також тоді затримали студента і журналіста Романа Губу. Пізніше Рому відпустили, проте за ним стежили. Відтоді журналісти Слов'янська працюють у військових умовах – у них забирають техніку, змушують віддавати флешки з матеріалами. Багато редакторів ухвалили рішення не виходити на цьому тижні».

Відео дня
> Також Зонтов повідомляє, що у місті не працює цифрове телебачення.

«Місто опинилося в інформаційній блокаді. Сепаратисти агресивно ставляться і до іноземних журналістів. Оператора служби ВВС змусили віддати картку пам'яті з відзнятим матеріалом. Невідомо, де знаходиться журналіст Сергій Лефтер, якого викрали активісти «самооборони», – зазначив Зонтов.

За останній тиждень декілька разів нападали на журналістів. У Слов’янську 12 квітня сепаратисти   схопили журналіста Hromadske.TV Сергія Гришина і російського журналіста Іллю Азара, погрожували й заборонили працювати в місті. Вже через чотири дні після цього, 16 квітня, викрали вінницького журналіста Сергій Лефтера. Його місцезнаходження досі невідомо.

Також, 17 квітня, у журналіста Романа Губи під час нічного обшуку його квартири озброєнні сепаратисти забрали в нього техніку і всі документи.

Читайте також: 

Щоб звільнити вінницького журналіста Сергія Лефтера збирають підписи

 

Вінницького журналіста Cергія Лефтера взяли в полон сепаратисти в Слов'янську

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А коли вже Столярова "викрадуть"? Бо він вже задовбав зі своїми провокаціями і тхорекламою...
  • Anonymous

    вот єто правильно, без журналистов нету и смысла бастовать
  • Anonymous

    Лифтер, скорее всего, в запоюшке
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up