Через аварію вантажного потяга, постраждали пасажири

Через аварію вантажного потяга, постраждали пасажири
Аварія потяга біля села Сосонки паралізувала весь залізничний потік через Вінницю. Людських жертв немає, завдана лише моральна шкода пасажирам, що всюди запізнювались, власними силами добирались до місця призначення. Хоча керівництво області каже: це неправда

На залізничному переїзді біля села Сосонка зійшли з колії 11 вагонів вантажного потяга «Рахни – Козятин». Злітаючи з рейок, вагони збили кілька опор електропередач.

Сталося усе це в неділю, 17 серпня, близько 18.00. Через аварію потяги, які йшли через Вінницю, затримувались на кілька годин.

- Нам сказали, аварія трапилась, чула, що хто до Вінниці -  виходити в Жмеринці, кому далі, їдемо на Хмельницький, об'їжджаємо Вінницю, заїжджаємо в Козятин, а потім вже в Київ, - розповідає вінничанка Ірина, яка їхала у справах з Одеси до Києва. - Нам сказали, що ми на три години запізнюємося, але ми запізнилися на п'ять. Добре, що не взяли квиток на “Тарпан”, він дорожчий на гривень триста. Ті, хто взяв на цей “Тарпан” квиток, дуже серйозно пролетіли, мали приїхати о дев'ятій, а приїхали серед ночі. А ще на нього чекали у Вінниці. До речі, ми поки чекали, коли потяг поїде, до нас жіночки з пиріжками підходили, пропонували купити попоїсти, ми кажемо: "Не треба, зараз поїдемо", нам у відповідь: "Ага, не сподівайтесь".

Відео дня

Незаплановані пригоди
З Києва до Вінниці разом з дружиною їхав і вінничанин Артем. Не доїжджаючи до Козятина, їх потяг зупинився на півгодини.

- Коли доїхали до Козятина, питаємо у провідника, скільки тут стояти, чи можна на платформу вийти, свіжим повітрям подихати? Він нам каже: "Будемо стояти хвилину", - розповідає Артем. - Хвилина затягнулась на три години невідомості, тому що причини затримки нам ніхто не пояснював. Залізли в інтернет, побачили новину, що потяг з рейок зійшов. По нашому потягу пішла паніка - а що, коли це терористи? Всі почали провідників питати про аварію: "Ось в інтернеті пишуть, а ви нічого не кажете". Нам у відповідь: "Так, потяг зійшов з рейок і скоріш за все пасажирів завезуть у Калинівку, а далі за нами приїдуть автобуси і розвезуть, кого на Жмеринку, кого на Вінницю". За весь час, що пасажири сиділи у потягу, їм не запропонували ані води попити чи чаю, ані печива якогось. Дорослі чекають, діти плачуть.  

За словами Артема, деякі пасажири не витримали і пішли до Козятина пішки на маршрутку. Але маршрутку забрали люди з попереднього потягу. Тож згодом "мандрівники" повернулися назад.

- Потім чуємо об'ява: "Кому потрібно на станцію Вінниця і Жмеринка, підійдіть до вокзалу". Ми провідника питаємо: "Йти?", він каже: "Не чув нічого", - розповідає вінничанин. - Потім до нас приєднали вагони з іншого потягу, який теж на Вінницю та Жмеринку їхав, і ми рушили. Найцікавіше почалось, коли доїхали до Калинівки. На станції "Калинівка 2" відкрили двері, люди з багажем та дітьми повистрибували просто серед поля, двері вагонів закрились, потяг поїхав. Ми до траси своїм ходом добиралися, потім брали таксі.

За словами Артема, він звертався до керівництва залізничного вокзалу, питав, як будуть відшкодовуватись людям незручності?

- У відповідь почув: "Начальник потягу у Калинівці мав усі квитки проштампувати. Тоді вам можуть повернути вартість квитків від станції "Калинівка2" до Вінниці", - розповідає Артем. - Але нас викинули близько одинадцятої вечора в полі, відбулося це за лічені хвилини, які штампи, яка різниця, а моральна шкода що?

Причини аварії?
Через що сталася аварія біля Сосонки, поки що не відомо, чи то знос техніки, чи то колії... За словами губернатора області Анатолія Олійника, два роки тому на даній ділянці дороги був зроблений капітальний ремонт, тому підстав думати, що причиною аварії був стан залізничної колії, немає. Також губернатор спростовує чутки, що через аварію людям доводилося йти пішки. Адже було організоване перевезення людей з Козятина до Вінниці, з Калинівки до Вінниці та з обласного центру до Жмеринки. І про те, що з вагонів висипалось зерно, адже всі вони були порожні.

Але вінничани кажуть: йшли люди, більш того, крокували по шпалах, аж "гай шумів", і кілометри два-три, пише в коментарях на сайті “20 хвилин” Тетяна Цуркановська.

- Ми якраз чекали на станції електричку о п'ятій вечора, - каже вінничанка і додає. - Щастя в тому, що потяг зійшов з колії не на одній із зупинок, бо була б біда...

А от про зерно дійсно правда, судячи з фото з місця пригоди, всі вагони справді були порожні.

У прес-службі Південно-західної залізниці повідомили уже в понеділок, 18 серпня, що рух поїздів відновили. Наслідки аварії ліквідували, а от її причину досі з'ясовують.

У залізничників не допитатися
Що робити постраждалим пасажирам, які запізнились, витратились на таксі, на маршрутки? Скільки взагалі потягів за останні кілька днів прибували на місця призначення з запізненням? Відповіді на ці питання журналіст хотів почути від директора залізничного вокзалу, а також від завідувачки білетних кас, але керівники у відпустці. Виконувач обов'язки директора був на виїзді, у приймальні пообіцяли надати всі коментарі в середу, 20 серпня. Заступник завідувачки білетних кас з журналістом спілкуватись не захотіла.

- У мене зараз багато роботи, а ще така ситуація склалась, тож нічим не можу допомогти, телефонуйте в кінці місяця, коли Ірина Кравець вийде з відпустки, - сказала виконувачка обов'язків завідувачки білетних кас залізничного вокзалу.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up