Боржник, якого виселили з квартири, помер у лікарні

Боржник, якого виселили з квартири, помер у лікарні
У лікарні помер боржник «ПриватБанку» Володимир Волощак, якого разом із сім’єю виселили з квартири. Що тепер зробить банк з його боргом – «почепить» на дітей, чи візьме на себе?

Дві біди й одне горе звалилося на донедавна дружну сім’ю Волощаків з Вінниці. Їхні біди почалися після того, як захворів глава сімейства пан Володимир. Лікарі виявили у чоловіка підвищений рівень цукру у крові. Згодом через це довелося ампутувати ногу. Сім’я проживала у 3-кімнатній квартирі, яку придбали на кошти, позичені у «ПриватБанку». Криза і різке зростання курсу долара призвели до того, що Волощаки не змогли сплачувати позичку у визначеному обсязі.

Без надання іншого житла - означає на вулицю

- Хоч як було скрутно, але дружина і діти все одно потроху сплачували банку, - розповідав по телефону журналісту RIA пан Володимир. - Щоправда, меншими частками, аніж передбачено договором. Дружина поїхала на заробітки у Москву, донька – у Китай. Сподівалися, що зуміють виплутатися з боргового зашморгу.

Відео дня

Сім тисяч доларів залишалося повернути банку, щоб закрити кредит. Здавалося б, не така вже й велика сума. Але якщо чоловік лежить прикутий до ліжка і  потрібні кошти на його лікування, дружина і донька не мають постійних заробітків, а син не працює, бо неповнолітній, то ситуація ускладнюється у стократ. Тим часом банк продовжував нараховувати заборгованість, а також пеню. Разом з цими нарахуваннями набігло 23 тисячі доларів.

У жовтні настав той день, коли у квартиру постукали представники банку і Державної виконавчої служби. Дома знаходився тільки лежачий інвалід. Діти, за їхніми словами, в той час перебували за межами міста. Сусіди горою стали на захист пана Володимира.

- У них дуже гарна сім’я, - розповіла журналісту RIA одна із сусідок на ім’я Ірина. – Дружна, працьовита. А дітки які виховані. Якби не біда з Володимиром, якби не той клятий долар, все було б по-іншому. 

За словами співрозмовниці, виселяти сім’ю з квартири прибули понад десять «братків». Жінка не без здивування говорить: «Де таких беруть?»

Каже, сусіди їх не злякалися: «Тут такий ґвалт стояв, що його було чути не тільки у будинку, а й на весь двір. Що їм наші крики? Зламали замоку, сусіда посадили на візок і повезли. Куди? Сказали, що в лікарню. Як потім ми дізналися, спочатку поклали в ендокринний диспансер, а потім перевели у першу міську лікарню. Там він і помер. Діти десь туляться у родичів, добре, що ті прийняли їх. Дружина знову подалася на заробітки»

Виселення відбувалося на підставі рішення суду за позовом «ПриватБанку». Принаймні так пояснила ситуацію представник Державної виконавчої служби Меланія Малова.

- Є рішення про виселення чотирьох осіб з квартири, яка знаходиться по вулиці Пирогова 117-А,  №65, - каже пані Малова. - Без надання їм іншого житла. Ми тільки виконуємо рішення суду.

Навіть кота не могли забрати

- Банк запропонував боржнику вигідний для нього варіант погашення заборгованості, - повідомила керівник прес-служби Вінницького відділення «ПриватБанку» Ірина Ярошинська. - Згідно з рішенням суду банк продає квартиру, забирає частку боргу, решту суми повертає боржнику. Наскільки мені відомо, пан Волощак погодився на таку пропозицію.

23-річна донька пана Володимира Олена підтвердила цей факт. Дівчина сказала, що сама шукає покупця. Бо не була упевнена, що банк може продати житло за безцінь. Сусіди повідомляли їй, нібито приходили дивитися квартиру дехто з банківських працівників.

Після виселення сім’ї з квартири, у ній постійно знаходилися невідомі нам люди.

-Вони не впускали нас з братом у квартиру, - розповідає донька Володимира Олена. – Ми хотіли забрати свої документи, деякі речі, бо ж коли батька не виселяли, нас не було дома, тому навіть документи не змогли забрати. Коли б не прийшли – рано, вдень чи увечері, вони постійно знаходилися у квартирі. Ми дзвонили – нам не відчиняли. Ми просили через двері, щоб хоча б кота випустили. Навіть на це прохання не реагували. Що за люди? Не знаю, чи давали йому їсти, чи ні. 

За словами пані Олени, у квартирі день і ніч чергували банківські працівники. Керівник прес-служби банку Ірина Ярошинська заперечила цей факт. Вона стверджує, що насправді чергують представники Державної виконавчої служби.

Після походів у банк і Державну виконавчу службу, врешті-решт, пані Олені вдалося забрати документи. За її словами, кіт,я к побачив гостю, вистрибнув на руки і не злазив з них.

- Поки що ми проживаємо у родичів, - каже Олена. – Розумію, що надовго затримуватися неправильно. Шукаю роботу. Як тільки стану отримувати зарплату, будемо винаймати житло.

На кого  перепишуть борг?

Ховали Володимира Волощака з лікарні. Організувати похорони допомогли сусіди. Олена каже, що мама не змогла приїхати. У Москві, де вона працює, запровадили для українців нові правила в’їзду. Якщо вона перетне кордон, назад можуть не впустити. Тоді ще й вона залишиться без роботи.

Як тепер, після смерті боржника, бути із поверненням банку заборгованої суми? Запитувати про таке у дітей у дні їхньої скорботи за батьком було б нетактовно. Керівник перс-служби Ірина Ярошинська так пояснила ситуацію:

- Якщо хтось з членів сім’ї покійного Володимира Волощака заявить про своє право на спадок квартири, то борги перейдуть на нього, - каже пані Ірина. – якщо відмовляться від житла, то погашенням заборгованості займатиметься банк. Зробити все це, згідно з чинним законодавством, можна буде через шість місяців після смерті боржника.

Читайте також:

Конфликт с "ПриватБанком" в Виннице: 15 “гопников” выселили семью с малолетними детьми
Банківські колектори виселили сім'ю з малими дітьми та забрали флешку в журналіста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Самсонова Ирина

    Из-за искусственной девальвации, которую спровоцировала ГОНТАРЕВА начались все беды. СУД-ТЮРЬМА.
  • ольга коломиец

    Чому вся відповідальність за борг лягає тільки на плечі боржника? Чому ні банк, ні держава не несуть відповідальності за те, що зараз діється в країні з курсом національної валюти? Чому Гонтарєва заявляє, що НацБанк України не несе відповідальності за курс валюти?! В Конституції України чітко вказано: НацБанк являється гарантом стабільності національної валюти! Навіщо тоді нам НацБанк? Щоб наші властьймущі відмивали собі гроші? Як мобілізувати на війну в зону АТО- то в нашій країні йде війна, а як прив*язати зростання курсу долара  через війну і відповідно врахувати форс-мажор в валютних договорах, то у нас війни немає. Адже не було офіційно про це об*явлено. Всі банки знаходяться в руках наших можновладців і вони ні в якому разі не хочуть понести збитки! Хоча про які збитки говорити, вони вже давно відмили свої гроші. Не дурний сказав: ситий голодного не пойме! Скільки вже людей постраждало через валютні кредити, а скільки ще попереду...Коли приходили до влади, то розказували та й зараз розказують який був поганий Янукович та його уряд, а зараз повторюється та ж сама ситуація: у влади залишились ті ж самі політикани, тільки перескочили з одного крісла в інше, переповзли з однієї партії в іншу , чи просто змінили її назву. Треба третій Майдан, щоб змести з лиця землі всю цю погань, яка роками стоїть при владі нашої країни!!! Може тоді буде порядок, не нам, то нашим дітям та внукам.
  • Анонім

    Очень жаль мужчину
  • Дарья

    Усі біди і відразу, навіть ворогу такого не побажаєш. Співчуваю їхній втраті.  Нехай чоловік спочиває з миром.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up