Близько п’яти тисяч вінничан уже оформили пільгові транспортні проїзні. Всього очікують 20-23 тисячі

Близько п’яти тисяч вінничан уже оформили пільгові транспортні проїзні. Всього очікують 20-23 тисячі
Близько п’яти тисяч жителів Вінниці, станом на 16 квітня, уже оформили нові проїзні квитки, які даватимуть право пільговикам право безкоштовного проїзду у громадському транспорті після першого червня.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше,  саме з цієї дати набирають чинності зміни передбачені законом "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" від 28 грудня 2014 №76 VIII.

В результаті з сьогоднішніх 93 тисяч пільговиків (дані на перше січня 2015 року), які на даний час не платять за проїзд в автомобільному громадському транспорті, таке право через півтора місяці втратить кожен четвертий.

-  За нашими підрахунками право безкоштовного проїзду залишається приблизно у 20-23 тисяч вінничан, - каже директор департаменту соціальної політики Лариса Попова.

Відео дня

Правда, для цього вони мають оформити відповідні проїзні квитки, за її словами, вони існують двох видів: довічні (синього кольору) та тимчасові (жовті). Отримати їх до першого червня можуть ті, в кого залишається право безкоштовного проїзду, в прозорих офісах по Космонавтів та Островського.

Це, зокрема:  учасники бойових дій та інвалідів війни, ветерани військової служби та прирівняні до них, реабілітовані, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалі  1 та 2- ї категорій, діти з багатодітних родин, інші.

Натомість, пенсіонери, учасники Великої Вітчизняної війни, діти війни і деякі інваліди втратять право  безкоштовно  користуватися громадським транспортом.  

P.S.  Ще 22 січня міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що Україна більше не може нарощувати систему пільг і починає реформування соціальної сфери. Про цю ініціативу згадується в коаліційній угоді та Програмі дій Кабміну. Там вказано і те, що шляхом внесення змін до 25 законодавчих актів до 2016 року частина пільг мають бути монетизовані, а неефективні - ліквідовані зовсім. Проте на даний момент тих чи інших документів про монетизацію пільг, у вигляді доплати потенційним пільговикам для здійснення певної кількості поїздок в місяць, немає.

Довідка:

Кому залишається пільга для безкоштовного проїзду в громадському автомобільному транспорті:

Інваліди війни 1, 2,3 груп,  учасники бойових дій,  (відповідно закону Про статус ветеранів війни та гарантії їх соцзахисту)

Потерпілі та ліквідатори внаслідок катастрофи на ЧАЕС 1-та 2 категорії  (закон про соцзахсит громадян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС) ЗУ "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"

Військові пенсіонери та вдови військових, пенсіонери спецслужби зв’язку та інші категорії відповідно до ЗУ "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист" та ЗУ "Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації в Україні".

Діти з багатодітних сімей  (відповідно до ЗУ «Про охорону дитинства»)

Реабілітовані (відповідно до ЗУ "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" (міське сполучення)

Діти-інваліди, інваліди (1,2 група)  - ЗУ "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні"(міське сполучення)

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    а як діти сироти?
  • Анонім

    Коли я звернувся за новим проїзним для дітей з багатодітних сімей, мені сказали що нічого не видають і вони (діти) можуть і надалі їздити за посвідченнями виданими раніше. Звертався в відділення "староміське".



    То де правда. Одні видають а інші нічого не знають.
  • Подгурский Виталий

    А які документи потрібні для оформлення цього проїзного?
  • Булгакова Светлана

    А як же діти сироти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up