Бершадські активісти звинуватили лікаря-регіонала в корупційних схемах на кілька мільйонів гривень

Бершадські активісти звинуватили лікаря-регіонала в корупційних схемах на кілька мільйонів гривень
Фото: Тетяна Сарахан
Активісти Бершадської самооборони виступили вчора, 13 червня, проти призначення головним лікарем районної лікарні Василя Залецького. Люди підозрюють,що за 12 років на посаді він відмив кілька мільйонів гривень на ремонті відділень та запровадив корупцію. Медики ж підтримали лікаря, бо вважають звинувачення наклепом.

- У нас сьогодні день медичного працівника, а вони нас так ганьблять. Всі ж приходять за допомогою. Бачать, яке відношення, які ремонти пороблені. Ми не збираємося воювати – говорять лікарі.

Іншу думку мають протестувальники, серед яких і колишні працівники лікарні, пише Тетяна Сарахан для Gazeta.ua.

 - Лікарі кажуть, що хабарів не беруть. Неправда. Все починається з Залецького. За прийом на роботу медсестри вимагає 2 тисячі доларів. За путівку в санаторій – тисячу. Все пише на листочку. Підлеглих психологічно давить. І вони мусять брати і нести гроші йому,  - розповідає Анна Кушнір. Жінка працювала у лікаря діловодом, і за її словами і всі хабарі він лишав у її шухляді, а забирав  ввечері.

Відео дня

Колишня медсестра Марія Салига переконана, що побори почались ще за Радянського Союзу, а не за роки Залецького, і для вирішення проблеми  треба вводити страхову медицину. Самого Василя Залецького на зборах не було, хоч і запрошували. Колеги повідомили, що той у Вінниці.

- Ми збираємося довести, що Залецький вкрав мільйони на ремонтах. Запросимо незалежні інспекції, які перевірять заклад від кількості ліжок до пального, яке витрачали, -  сказав начальник штабу "Народної самооборони" Борис Демченко. - А корупція, то взагалі окрема перевірка. Он одна луганчанка приїхала до нас, як біженка. Тільки стала на облік, їй вже кажуть: за добу 140 гривень, 500 – лікарю, і 400 на ліки. Це при тому, що ніхто не знає, скільки обійдуться ті медикаменти Фактів безліч, тільки не всі говорять це уголос. Бояться помсти. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Підтримую повністю! Бачив все на власні очі.
  • Anonymous

    Супер. Перевершили росiйськi ЗМI. Подаєте iнформацiю однобоко. Чому немає фото великоi кiлькостi людей, якi прийшли пiдтримати Залецького? Це не тiльки медики, а i мiсцевi мешканцi. Чому немає фото, як бершадська сомооборона кинулася бити жiнок-медикiв? Якби мiлiцiя не втрутилась,не вiдомо чим би цемвсе закiнчилось.Гандьба бершадськiй самооборонi! Люди гинуть за Украiну! А вони горiлку в палатках п ють. Дiти бояться гуляти. А медики вїйськовозобов язанї ї саме вони будуть рятувати людськї життя! А самооборонї треба записуватись в нацгвардїю ї боронити кордони країни!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up