Аукціон проектів: за що голосували вінничани та звідки чекати покращень

Аукціон проектів: за що голосували вінничани та звідки чекати покращень

26 травня небайдужі вінничани стали спонсорами для п’яти проектів. Скільки клали грошей, хто пожертвував на благо міста увесь гонорар та яких змін чекати відтепер у Вінниці, дізнавалась журналіст “20 хвилин”

   

Сьогодні о 17.00 у готелі “Франція” розпочався Аукціон проектів від “Подільської громади”. Організатори йшли до цього більше місяця у кілька етапів. Спочатку 19 травня відібрали п’ять найкреативніших ідей. Потім допомагали п’яти командам із створенням оригінальних презентацій - щоб не якийсь там Power Point. І, нарешті, 26 травня кожен вінничанин, котрому не було шкода мінімум 200 гривень, “голосував” грошима за той проект із п'ятірки, який йому найбільше до вподоби.

Олена Данилова, виконавчий директор фонду “Подільська громада” та один із організаторів Аукціону проектів, розповіла, як готувалися до заходу.

Відео дня

Previous Next

 - Довго працювали, майже щодня бачилися із командами. Звичайно, може бути таке, що якийсь проект сьогодні не назбирає десять тисяч гривень. Але ми будемо допомагати, - зазначила Олена. Як зазначила Олена Данилова, в Україні такий Аукціон проводиться вперше, і аналогів поки що нема. Склад комісії, яка відбирала із 20 проектів п’ять, вона розголошувати не стала:

 - Ми не кажемо, хто саме у конкурсній комісії. Але якщо потрібно, можемо надати контакти. Тут все чесно, але через те, що усі - вінницькі, усі одне одного знають, не афішуємо наших експертів.Головною умовою для кожного із п’яти проектів було зібрати 10 тисяч гривень на його реалізацію. Гроші від донорів сипалися у скляні чаші доволі активно, але не усі проекти одразу набрали потрібну суму.

Багато гостей кидали гроші за декілька проектів. Були і так звані амбасадори - ті, хто вкладав у проект по дві тисячі гривень і більше. Серед таких і медіа-корпорація “RIA”, і комунальне підприємство “ЕкоВін”, і центр вивчення генеалогії “Пращур”.

Підсумки першого підрахунку “голосів”:

  1. Еко-проект “Живи свідомо”: популяризація екологічно-відповідального споживання ресурсів серед молоді - 5300 грн.

  2. Проект “Побачте нас”: створення безбар'єрного середовища для незрячих і слабозорих людей Вінниці- 14600 грн.

  3. “Екотакт”: створення молодіжної програми на радіо на тему екології - 7200 грн.

  4. “Переходь на сторону світла”: розповсюдження 500 брелоків-флікерів серед велосипедистів та пішоходів міста Вінниці - 7300 грн.

  5. “Чарівні сходи”: облаштування безпечних та функціональних(із абеткою та ін.) сходів для жителів Старого мвста - 9500 грн.

Фактично, підсумки першого голосування показали - бар'єр у 10 тисяч гривень подолав тільки проект "Побачте нас". Тоді ведучий заходу Олександр Теренчук жартома пригрозив - доки усі проекти не наберуть по 10 тисяч, ніхто із конференц-залу “Франції” не вийде. Жарти жартами, але у результаті потрібну суму зібрали для кожного із проектів.

У результаті другого підрахунку грошей маємо такі цифри:

  1. Еко-проект “Живи свідомо” - 6200 грн.

  2. Проект “Побачте нас” - 14600 грн.

  3. “Екотакт” - 8200 грн.

  4. “Переходь на сторону світла” - 8600 грн.

  5. “Чарівні сходи” - 10000 грн.

Наостанок ведучий не витримав, і долучився до Аукціону у якості учасника - віддав левову частину свого гонорару за еко-проект “Живи свідомо”.Тож перший в Україні Аукціон проектів відбувся "на ура" - громадськість ідеї профінансувала. Тепер черга за організаторами проектів, у яких є шість місяців на реалізацію цих п'яти ідей.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили 13 з 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16 вулицях та одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up