Антон Геращенко приїхав до Вінниці розслідувати події шостого грудня

Антон Геращенко приїхав до Вінниці розслідувати події шостого грудня
Народний депутат, Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко приїхав сьогодні, 30 січня до Вінниці на прохання багатьох громадських активістів, щоб розібратись у подіях шостого грудня. Тоді в результаті конфліктної ситуації, будівлю облради активісти взяли штурмом, та зірвали сесію. Постраждали як активісти, так і працівники міліції.

Опівдні народний депутат зустрівся з вінницькими активістами від Свободи, Автомайдану, Євромайдану та інших громадських організацій, які шостого грудня брали участь у подіях під облрадою. Заявив, що з  частиною активістів після зустрічі він поїде в обласне управління міліції, щоб подивитись разом відеозаписи, зроблені під облрадою. Для того, щоб об’єктивно оцінити міру участі у цих подіях громадян, працівників міліції, а також працівників охоронних фірм, і громадян, які зіштовхувались у сутичках один з одним. Але наголосив, що зустріч в міліції повинна бути робочою, і там не місце пустим балачкам та популізму.

- Ніхто в нашій країні не має права виходити за рамки закону. Ніхто не має права бити громадян, якщо вони мирно та законно реалізовують свої права. Ніхто не має права бити працівника міліції, якщо ті виконують законні функції з охорони громадського порядку. Недопустимо стравлювати громадськість з правоохоронцями. А правоохоронні органи мають не займатись захистом влади,  а захищати суспільство, - заявив Антон Геращенко журналістам на прес-конференції після зустрічі з активістами.

Відео дня

Народний депутат повідомив, що за результатами робочої зустрічі в міліції  буде створена робоча група з представників громадськості та міліції.

- Разом передивившись записи, ми розробимо методику, зробимо список – на якому записі міліціонер б’є активіста, а де навпаки. Сьогодні зустрічатимемось з керівництвом міліції, рядом людей, які являються учасниками подій, - сказав Антон Геращенко.

На запитання, чи увійдуть у робочу групу журналісти, які були свідками подій, та мають відеоматеріали, нардеп відповів, що ефективною буде група, в якій працюватиме не більше 7 -8 людей. Та порадив узгодити це питання з активісткою вінницького автомайдану Таїсією Гайдою, яку  Антон Геращенко обрав координатором цього питання. Той факт,  озвучений журналістами, що Таїсія Гайда є однією із зацікавлених сторін, радник проігнорував.

Результати зустрічі в міліції, Антон Геращенко обіцяв опублікувати на своїй сторінці у фейсбуці.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Ясно теперь почему гайд и прочих не сажают. Они кровавому авакаову служат. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1565716316978494&id=100006204226091 вот откуда ноги растут.

  • Anonymous

    А чому цей чиновник розмовляє ворожою мовою, мовою країни-агресора? Як він може закликАти інших до виконання Законів, коли сам підтримує тих, хто їх грубо порушує?
  • Georgy Dmitriev

    Тільки той, хто не мав справи з нашими правопохоронцями, не може розуміти наскільки прогнила ця система і на яку підлість здатні ці "захисники " держави.
  • Анонім

    Зібрання чесних, інтелектуальнихі саме АДЕКВАТНИХ, громадянан Вінничини. На це зібрання потрібно було прислати з Києва не Антона Геращенка, а ЕКЗОРЦИСТА (бажано декілька)!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up