Активісти показали, як в дитячій обласній лікарні крали гроші

Активісти показали, як в дитячій обласній лікарні крали гроші
Вінницькі активісти провели екскурсію по дитячій обласній клінічній лікарні для журналістів та громадських діячів. У списку - десять об’єктів, на яких, за словами екскурсовода, колишнє керівництво лікарні розкрадало бюджетні гроші. Серед них: пральня, гараж, операційний блок, харчоблок та інші.

Екскурсія проходила сьогодні, 26 березня. Збирались в холі центрального шестиповерхового корпусу дитячої обласної лікарні. Організатором виступила Громадська консультаційна рада при Вінницькій обласній дитячій лікарні, екскурсоводом – голова  вінницької Молодіжної Свободи Андрій Вигонюк. Перед екскурсією учасникам роздали «путівник».


- Мета екскурсії – висвітити ті проблеми з якими заклад зіткнувся півроку тому, коли дуже багато інформації вийшло назовні, менеджерські рішення які приймались з погодженням та без погодження громадськості, подолати ці причини та пояснити в якому стані це зараз відбувається, - говорив перед початком Андрій Вигонюк. – Ми розробили так звану «Абетку», як виявити корупціонера і що з ним робити на прикладі дитячої обласної лікарні.
Екскурсію розпочали з операційного блоку, де за словами екскурсовода у 2004 році проводився ремонт. В передопераційній зі стін повідвалювалась плитка.

- Такий ремонт провели в передопераційній, де ми зараз знаходимось, і в операційній, - говорив Андрій Вигонюк. – Силами персоналу та плитка, яка відпадає періодично підклеюється і в такому вигляді це все замовчувалось одинадцять років.
За словами екскурсовода, зараз ціна такого ремонту складатиме 3 мільйони 400 тисяч гривень. Скільки він коштував попередньому керівництву активістам невідомо.

В передопераційному блоці екскурсію підвели до ще одного «експонату» - хірургічного лазеру Genles MED – 100 1993 року випуску. За словами Андрія Вигонюка, лазер лікарня купувала за 458 тисяч гривень. Він був недоукомплектованим і не працював жодного дня.

Біля дверей відділу кадрів учасникам екскурсії розповідали про «мертві душі», гувернантку Тетяни Антонець та заощаджені лікарнею 150 тисяч гривень на рік.

По вказівникам на коридорі першого поверху прийшли до приміщення «Євромедсервіс». В середину не заходили. За словами екскурсовода, приватна структура, яка орендує приміщення в лікарні три роки користувалась її електроенергією.

П’ятим пунктом екскурсії стала лікарняна реєстратура.
- Це найдешевший корупційний пункт, але він знаковий тим, що це єдиний експонат стосовно якого в кримінальному провадження висунута перша підозра, - розповідає Андрій Вигонюк. – Ціна питання була всього 20 тисяч гривень, для того щоб відремонтувати перегородку в реєстратурі.

- Багато людей думають, що ця будівля належить аптеці «Кодекс», або приватній клініці «Альтамедика», - говорив Андрій Вигонець журналістам підвівши їх до будівлі у дворі лікарні. – Ні. Насправді будівля здається в оренду. Власником цієї будівлі є батько Тетяни Антонець.

Наступним пунктом куди направила екскурсія став лікарняний харчоблок.
- Це те місце куди де годують діток, які лікуються в лікарні, говорив екскурсовод. – З жовтня було переглянуто закупівельні ціни. Як виявилось за рік на харчування дітей лікарня виділяла 1 мільйон 400 тисяч гривень. Після перегляду цін за рік було витрачено 1 мільйон гривень.

Андрій Вигонюк також озвучив «ТОП-5» продуктів на які завищували ціну. За підрахунками активістів ціну на манку завищили на 92%, вівсяні пластівці – 94%, на крупу «Артек» -  у 106%, кукурудзяну крупу – 113% і сухе молоко – на 152%.
Увагу учасників екскурсії також звернули на старі матраци, якими на харчоблоці робітники перекрили витяжки.
Від харчоблоку екскурсія відправилась до приміщення де знаходиться аварійний дизельний генератор. За словами Андрія Вигонюка, нещодавно лікарня придбала новий генератор за 400 тисяч гривень. Старий не працював жодного дня і ремонту не підлягає.

Дев’ятим  екскурсійним пунктом стала лікарняна пральня, яка за словами екскурсовода вже чотири роки не працює, бо в ній не зроблений ремонт.

Останнім «експонатом» екскурсії став лікарняний гараж. За словами Андрія Вигонюка, після розробки шляхових листів лікарня економитиме в рік 350 тисяч гривень. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (68)
  • Анонім

    ніколи
  • Михайло Рюхов

    Коли посадять Антонець?
  • Polina Osipenko

    Мечтаю, чтобы также провели расследование по Дельта-банку, очереди в который уже стали легендой http://www.2000.ua/v-nomere/derzhava/ekspertiza/krah-tihoi-laguny_.htm#_=_

    Андрій Вигонюк reply Polina Osipenko

    цілком погоджуюсь, однак в цій темі не маю достатньо інформації.готовий до співпраці, аби разом спрацювати на максимум.

    0989960800
  • Анонім

    Активисты, Паненко в понедельник кабинет освободить должен, верно? Нанял ботов в надежде удержатся.

    Андрій Вигонюк reply Анонім

    з якої причини?

    а, точно, він же віддає половину свого кабінету , що складався із двох кімнат, під УЗ-діагностику

    Анонім reply Андрій Вигонюк

    Суд решил. Он назначен незаконно.

    Андрій Вигонюк reply Анонім

    який суд?чому не йдуть судові виконавці?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up