Активісти пікетували вінницьке СІЗО. Вимагали звільнити Хорта і припинити політичні репресії

Активісти пікетували вінницьке СІЗО. Вимагали звільнити Хорта і припинити політичні репресії
Біля Вінницького СІЗО вчора, 31 січня, о 16.00 зібрались активісти з плакатами «Свободу Юрію Хорт», «Хорт – в’язень режиму», «Свободу політв’язням», «Україна - не зона, Порошенко – не президент» та «Порох = Яник». Поміж інших виступили мати Юрія Хорта та батько Януарія Шостака.

Люди, які прийняли участь у пікеті - різного віку. Плакати тримала переважно молодь. Дехто прикривав обличчя.

Previous Next

Відкривав мирний пікет адвокат Валерій Палій.
- Все, що робилось 6 грудня 2014 року біля приміщення Вінницької обласної ради по вулиці Соборна, 70 – було санкціоновано вищим керівництвом України, яку захопила вінницька мафія, - говорив Валерій Палій.

Пікет проходив в режимі «вільного мікрофона». Активісти говорили про ситуацію в країні та політичні репресії щодо учасників вінницького Майдану.
- Я вважаю, що ми з батьком народили і виховали справжнього патріота України, - говорила на пікеті мати Юрія Хорта. – Патріота своєї землі, патріота громади Вінниччини, борця за справедливість, волю, нашу Вінницю, яка потерпає від корупційних схем.

- Ви самі бачили, що 6 грудня біля ОДА стояло п’ять-шість тисяч людей, а вони зробили, що двісті чоловік, і Януарій з Хортом були організаторами цих подій, - говорив батько Януарія Шостака. – Я думаю, що ви самі бачили, там і з других областей приїхали, бо всі боролись за справедливість та демократію. Відстояли, але цю люди не пробачили ні Януарію, ні Хорту.

Ніхто з працівників установи виконання покарань до активістів так і не вийшов. Валерій Палій пообіцяв в подальшому посилювати дії.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Анонім

    з таким адвокатом Хорт ще 10 років із СІЗО не вийде, потрібно було в суді заявляти клопотання про зміну запобіжного заходу а не під СІЗО цирк розводити. Складається враження що адвокат грає тільки на публіку а насправді топить свого клієнта. А ці судові засідання які так і не можуть розпочатися тому що адвокат постійно висловлює недовіру  судді.? недовіряєш, чудово але спочатку заяви клопотання щоб Хорта випустили а потім коли відмовлять, читай відвід судді пиши скарги у вищу раду. а так що покричали, покричали і розійшлися.
  • Анонім

    Але як ці палії - маліновські гарно брешуть. так глядіш і кісельова переплюнуть
  • Анонім

    Це категорія людей яка за кілограм гречки продадуть своїх рідних, я вже не кажу за Україну. Цікаво було б дізнатись що знаходиться в головах цих людей, звісно в мене є декілька гіпотез)))
  • Анонім

    цим місцевим не живеться спокійно? розхитують ситуацію в вінниці! ой люди не видіться ви на них, Хорт такий самий політвязень як я Джорж Буш! Так в натурі можно догратися до вінницької народної республіки! Вам що тут військових дій необхідно? Зібралась кучка ненормальних а ви їх слухаєте? Гнати їх в три шиї! Тоже мені революціонери! Коли пацани гинули на майдані, вони тут відсжувались, тепер, коли гинуть на Сході хнову відсижуються з різних причин. Пенсіонерам вдома мабуть скучно той повилазили, головою ж не думають, а що далі! Короче-ГНАТИ ЇХ і не піддаватися на провокації! ХОРТ ХАЙ СИДИТЬ років з 10!!! за те, що він робив

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up