Активісти під «METRO» та «Епіцентром» вимагали вилучити з магазину російські товари, наступного разу обіцяли прийти з «факелами»

Активісти під «METRO» та «Епіцентром» вимагали вилучити з магазину російські товари, наступного разу обіцяли прийти з «факелами»
Представники Спілки десантників Вінниччини разом із Самообороною Вінницького району вручили директорам двох магазинів попереджувальні листи сьогодні, третього лютого. Мітингарі вимагають від дирекції магазинів заборонити продавати товари із Росії. Наступного тижня обіцяли відвідати й інші мережі, а якщо до них не дослухаються – застосують радикальніші дії.

До «Епіцентру» прийшло близько 10 активістів із різними прапорами. Привезли із собою КАМАЗ, заповнений до верху шинами. Частину з них спочатку збирались підпалити, втім, передумали.  

- На основі постанови ВР про визнання Росії – країни агресора ми дуже ввічливо сьогодні попросили прибрати товари російського виробництва із продажу. Щоб не спонсувати ту зброю, яка приходить і використовується проти наших військових, - говорить голова правління благодійної організації українська громада Союзу десантників України. Сергій Буравель. Наступна акція відбуватиметься через тиждень в магазинах «Грош» та мережі «АТБ,» а ще через тиждень буде в «Сільпо».

Відео дня

«Спільним рішенням Самооборони Вінниччини та Союзу десантників України від 19 січня 2015 року торгівельні установи, які торгують товарами країни-агресора Росії повинні в термін 10 днів після попередження забрати з залів товари, вироблені в РФ. Після цього терміну всі товари РФ будуть примусово вилучатись і направлятись в зону АТО», - йдеться у попередженні, яке вручили директорам обох гіпермаркетів.

- Епіцентр - компанія повністю українська, платимо всі податки в бюджет. Той же самий єдиний військовий збір. Вони пропонують в листі вилучити з обороту товари російського виробництва і віддати їх – куди? Мені не зрозумілі ці вимоги, - говорить директор гіпермаркету «Епіцентр» Андрій Іванов.

Активісти в Епіцентрі вирішили «наочно» продемонструвати проблему.

- Буквально за 5-7 хвилин ми зібрали цілий візок товарів, які виготовлені в Росії. Побутова хімія, всі книги, ми ціленаправлено не вибирали.  Ми просто попросили. Якщо люди не зрозуміють, ми будемо вживати інших заходів. Поки що ця акця має попереджувальний характер, - каже Сергій Буравель.

Далі активісти прийшли в «Метро». Візків не збирали, покликали директора та вручили їй письмове попередження.  В розмові з директором, Сергій Буравель пообіцяв наступного разу повернутись із «факелами»,  якщо компанія не забере з полиць російські товари. Під час цієї розмови до них підійшов начальник вінницької районної міліції Віктор Сидоренко, спочатку привітався, далі мовчки спостерігав за активістами.

На думку директора компанії «Метро Кеш енд Кері» - Вінниця подібні акції дестабілізують і так  вже неспокійну ситуацію, заважають роботі не лише торгового центру, а й роботі іноземного інвестора на території України.

- Ми нашому клієнту надаємо право вибору, надаємо йому повну інформацію про товар,  в тому числі і країну виробника. Нам було рекомендовано рішенням вінницької міської ради вказати країну виробника. На усіх цінниках покупець може її побачити, - говорить директор «Метро Кеш енд Кері» - Вінниця Анна Губанова, -  Реагувати будемо в максимально правовому полі, цей документ буде переданий на розгляд нашого керівництва, юридичної служби . За необхідності будемо залучати правоохоронні органи.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (51)
  • Женька Женька

    Федеральная служба по ветеринарному и фитосанитарному надзору РФ (Россельхознадзор) с 6 февраля 2015 г. отменил ранее введенные временные ограничения на поставки продукции производства украинского предприятия ПАО "Конотопмясо". Об этом сообщает пресс-служба ведомства.



    Интересно,будут "десантники" "вымагати" у УКРАИНСКОГО ПРОИЗВОДИТЕЛЯ  не продавать продукцию в Россию?
  • Прагматик

    А чому це ці активісти не переймаються статками пересічних громадян. Чому вони не займаються зниженням рівня соціальних пільг, підвищенням цін на нероссійськи товари, відміною пільг пенсіонерам по проїзду, зниженням курсу гривні. Мабуть ці активісти можуть тільки гучно псувати повітря. запах є, а толку нема.
  • Женька Женька

    Только когда паны активисты отключат дома электроэнергию-Украина закупает ее у России,как и уголь для ее производства,отрежут отопление-газ российский,пересядут на велосипеды-поставляемое из Белоруссии топливо производится из российской нефти-только тогда они могут требовать чего-либо.

    Они понимают,что лозунг "Убрать РОССИЙСКИЕ товары" равнозначен лозунгу "Убрать Украинские товары" в российских торговых сетях?

    Странный патриотизм.Немножко по-дебильному.

    Пан патриот понимает,что его действия провоцируют ответные действия по ту сторону границы?

    Понимает,что российские товары занимают нижнюю ценовую нишу?

    Это уже издевательство-требовать от сорбственного народа покупать гораздо более дорогую продукцию,повышая цены на все и вся и замораживая зарплату.



    А теперь о ПЭРЭМОГЕ!

    Роскосмос отказался закупать украинские ракеты "Зенит".Надеюсь,активисты-десантники,вместе с самообороной,скинутся по смс и выкупят УКРАИНСКУЮ ПРОДУКЦИЮ.Они же не хотят,чтобы рабочие стали безработными?Или хотят?
  • Анонім

    Что за вымогательство ДАВАЙ вы должны отправлять товар в АТО какого они должны? - этот тип в очках хоть 100 гривен дал в АТо? откуда у него такой прикид он случайно не греется на наших деньгах которые мы жертвуем его бойцам в масках а?

    Анонім reply Анонім

    Именно этим он и занят. Ибо на работу его уже более негде не хотят. Проворовался
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up