Айдарівця Володимира Огородника відпустили з-під варти під заставу

Айдарівця Володимира Огородника відпустили з-під варти  під заставу
Вінничанина Володимира Огородника, колишнього бійця добровольчого батальйону «Айдар», суд відпустив під грошову заставу.

Колегія суддів Вінницького обласного апеляційного суду зменшила розмір грошової застави взятому під варту Володимиру Огороднику – з 90 тисяч до 55 тисяч гривень. Апеляційну скаргу на рішення судді міського суду Сергія Клапоущака подав адвокат затриманого бійця Олексій Балманенко. Суддя Клапоущак постанови взяти підозрюваного під варту з можливістю внесення грошової застави у сумі 90 тисяч гривень.

- Грошова застава, згідно законодавства, встановлюється відповідно до матеріального становища підозрюваного, каже адвокат. – У Володимира Огородника, який з перших днів АТО провів у складі батальйону «Айдар», а перед тим пройшов Майдан, зрозуміло, нема таких грошей. Дружина не працює, вона у декретній відпустці, доглядає 2-річну дитину. Незважаючи на це, Володимир після отримання коштів на лікування від міськради витратив їх не на сімю, а на потреби батальйону.  Суд взяв до уваги ці аргументи і зменшив розмір застави.

Батько Володимира пан Микола повідомив журналісту RIA, що кошти для внесення застави допомогли зібрати родичі, друзі, знайомі. Він просить висловити подяку кожному, хто долучився до визволення сина, як він каже, з клітки, змінити запобіжний захід тримання під вартою на звільнення під заставу.

Відео дня

Нагадаємо, Володимир Огородник балотується на посаду  сільського голови села Приборівка, що у Липовецькому районі. Голова виборчої комісії Оксана Березюк у розмові з журналістом RIA уточнила, що прізвище Огородника після його затримання не вилучали з бюлетенів.

- Ми тільки з повідомлень у пресі дізналися про його затримання, - розповідає голова комісії. – Офіційних документів не отримували від правоохоронних структур. Консультувалися у ЦВК. Там пояснили, що тільки суд встановлює кримінальну відповідальність людині. Якщо кандидат у депутати не притягується до кримінальної відповідальності, значить, має право балотуватися на виборах.

Володимира Огородника затримали співробітники СБУ 1 жовтня на зупинці «Лікарня №2» у Вінниці. Накинули мішок на голову, затягнули у бус і повезли в СБУ. В цей само час провели обшук у селі в батьків його дружини, а також у Вінниці на квартирі. Під час обшуку знайшли два макети зброї – автомат і кулемет, а також один патрон, який, за словами затриманого, він протягом перебування в АТО, «тримав для себе». Патрон був у кишені камуфляжної куртки, його забули дістати, навіть тоді, коли прали одяг.

Айдарівцю  вручили повідомлення про підозру у незаконному зберіганні і збуті зброї та боєприпасів. Після його затримання на сайті СБУ України і прокуратури області було вміщено повідомлення про знешкодження злочинної групи торгівців зброєю, що організувала постачання засобів ураження з району проведення антитерористичної операції.  У повідомленні вказувалося, що організаторами злочинної діяльності є вінничанин і два мешканці області – колишні бійці одного з добровольчих батальйонів.  В обласному центрі та кількох прилеглих селах співробітники Управління СБУ у Винницькій області провели одночасні обшуки на 14 об’єктах: у приватних помешканнях, гаражах, складах, а також на території найбільш багатолюдного вінницького ринку, де зброя зберігалась безпосередньо у торговельному павільйоні. З незаконного обігу вилучено два автомати, 4,6 кг тротилу, 15 гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами, велику кількість набоїв різного калібру. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Чим закінчиться розслідування, 20 хвилин повідомить після його закінчення. Тим часом Володимир Огородник разом із своїми друзями проводить у Приборівці передвиборчу кампанію. Загалом на посаду сільського голови балотується чотири кандидати. 30-річний Огородник – наймолодший з них. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    скорее всего реальный кандидат!!!
  • Анонім

    политическая "заказуха" - 100%
  • Анонім

    Он тоже резко заболел под стражей?

    Анонім reply Анонім

    суддя з прокурором захворіють, коли візьмуть за с@аку

    Анонім reply Анонім

    Эти ваши эротические фантазии..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:25 Новий закон про мобілізацію: що чекає призовників, військових і ухилянтів? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up