90-ті повертаються? Попереджають про можливі відключення світла

90-ті повертаються? Попереджають про можливі відключення світла
Українців попереджають про можливі відключення світла як це було в 90-х. у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

Проблема в тому, що близько 50% електроенергії в Україні виробляють ТЕС, що працюють на газі або вугіллі. Проблеми з газом і зупинка 80% шахт створили дефіцит енергоносіїв. В результаті Кабмін почав шукати шляхи для імпорту енергетичного вугілля. З останнім обіцяли допомогти США, втім поки що ситуація залишається невирішеною.

Першою графік можливих перерв у подачі електроенергії оприлюднило Прикарпаттяобленерго. Відповідні заходи по Вінницькій області, за словами першого заступника губернатора Вінницької області Андрія Гижка, поки що в стадії розроблення.  

- Думаю, графік має бути готовий за два-три дні, - каже він. – На жаль, уникнути відключень навряд чи вдасться. Хоча, по великому рахунку, наприклад, по Вінниці на населення споживає менше електроенергії, ніж промислові підприємства, які є основними споживачами.  Сьогодні, за попередніми підрахунками, за рахунок різноманітних заходів, ми можемо скоротити обсяги споживання електроенергії на 10%. Проте, згідно з доведеними планами, мова йде про скорочення орієнтовно на 30%.

Відео дня

Графік аварійних відключень буде введено в дію, якщо область перевищить споживання електроенергії, згідно з доведеними показниками.

- Зараз наша область не вкладається в певні ліміти, тому відключення цілком вірогідні", - зазначається в повідомленні, - уже повідомили в компанії Прикарпаттяобленерго.

Як зазначили в компанії, відключення проводитимуться за узгодженими з облдержадміністрацією графіками аварійних відключень під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно о 9:00-11:00 і о 20:00-22:00.

«Відключення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України», - йдеться в повідомленні.

Скільки саме можуть тривати відключення та в який час, по Вінницькій області поки що не відомо.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Анонім

    Очень хорошо.что гройсман о своих ТРЦ позаботился по поводу света!!!!!уродддд!!!а дет.садики и школы голодные сидят!!! Главное что ИМ хорошо живется!!!!ррррррр
  • Голубенко Олег

    А почему уже некторым по 3 раза выключают ,а другим вобще не выключают?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Олександр

    Правительство Украины анонсировало предстоящие веерные отключения электроэнергии населению. Пикантность данного события заключается в том, что это сделал государственный институт исполнительной власти, основной обязанностью которого как раз и является бесперебойное снабжение электроэнергией своих граждан.



    Заботливое министерство объясняет будущие посиделки в темноте дефицитом угля на украинских электростанциях, связанным с закрытием всех шахт Украины. Но АТО в зоне добычи угля ведется уже далеко не первый месяц. К тому же рядом с нами находится дружественный угледобывающий сосед Польша. Да и как свидетельствуют украинские энергетические эксперты, австралийский уголь в порту Амстердама стоит в два раза дешевле украинского дотационного: 72 американских доллара за тонну против 140.

    Наиболее развитые западноевропейские государства, такие как Германия, Франция, Италия и наш сосед Польша, ухитряются обходиться не только без веерных отключений электроэнергии, но и без собственных министерств энергетики и угольной промышленности, и их аналогов.



    Государство, озабоченное дефицитом свободных средств на выполнение обязательств перед своими гражданами, ведущее реальную войну с северным «братом», с инфантильным спокойствием созерцает на существование в своем больном организме массы гнойных аппендицитов.



    Можно сколько угодно клеймить позором коварную хищную путинскую Россию, можно до одури возмущаться существованием в стране пророссийской «пятой колонны», но не замечать самого главного внутреннего союзника Путина, разжиревшую до  опасных размеров бюрократию.
  • Костенко Кира

    Зі світла все починається. Потім опалення відключать, потім припинуться виплати бюджетникам... Голод, холод і темнота - наслідки "революції гідності".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up