Вінницька майстриня Дар`я Романенко: "Я створила кольє у якому чотири тисячі намистинок!"

Вінницька майстриня Дар`я Романенко: "Я створила кольє у якому чотири тисячі намистинок!"
Прекрасний подарунок отримає одна з вінничанок у день народження від своєї подруги із золотими руками – майстрині Дар’ї Романенко. Кольє називається «Білий водоспад». У ньому чотири тисячі (!) намистинок з чеського скла, які нагадують формою бризкітки пінного потоку

У комплект входять ще дві сережки такого ж білого кольору. Вони виготовлені у формі виноградних грон. У такій само формі виноградних грон виготовлені підвіски на кольє.  Дивлячись на цю роботу, здається, у вухах вчувається шум хвиль. Споглядання води завжди налаштовує на певний настрій. Він проявляється у залежності від того, якою є течія. Якщо спокійна, відповідно, з таким само спокоєм людина спостерігає за нею. І навпаки, бурхливі хвилі озиваються у нашій душі збудженням, сплеском енергії. Що вдієш, людина – дитя природи.

- На створення такої ілюзії водоспаду довелося витратити чотири тисячі намистинок, - каже Дарина Романенко. – Кожну з них треба було нанизувати на так звані біжутерні цвяшки. Це додало найбільше клопотів.

Робота авторська. Її схему майстриня розробляла сама. При цьому максимально врахувала побажання подруги. 

Відео дня
> - Вона хотіла, щоб комплект був святково білим, - розповідає пані Дарина. – Знаю, що це її улюблений колір. На свято іменинниця одягне білу сукню. Словом, і кольорова гама, і схема кольє вийшли такі, якими вона хотіла їх бачити. Знаю, що виглядатиме така прикраса дуже ефектно. 

Втім, біжутерія не є основним заняттям знаної у нашому місті майстрині. 

Від першої сумочки – мозолі на пальцях

Пані Дар’я  зізналася, що виготовила для себе понад десяток біжутерних виробів. Однак носити їх поки що не має можливості. Її маленька Зорянка – дівчинці тільки-но виповнився рік і місяць – до всього тягнеться рученятами. 

- Доведеться ще трохи зачекати, - усміхається майстриня. – Коли Зорянка підросте, будемо удвох приміряти прикраси. 

Найбільше часу майстриня приділяє виготовленню жіночих сумочок. Робить їх з однакового матеріалу – фетру. Каже, кожен виріб індивідуальний. Не тільки тому, що не повторює попередній. 

- Я не копіюю форм сумочок, побачених в магазині чи Інтернеті, - каже співрозмовниця. – Сама придумую. Точніше, разом із замовником. У кожного є своє бачення виробу. Замовник розповідає про деталі. На їх підставі роблю ескіз і додаю до нього свої пропозиції, своє бачення. Після цього все обговорюємо ще раз, і тільки тоді приступаю до роботи.

Власний стиль кожної людини підкреслює її індивідуальність. У всьому! У тому числі і в аксесуарах. Особливо це стосується представниць жіночої статі. Жінка без сумочки, даруйте, все одно, що без рук. 

- Мені приємно допомагати жінкам підкреслювати їх жіночність, - каже майстриня. – Вони задоволені тим, що вдалося отримати бажану річ. Я маю від того не менше задоволення. Бо вже починаю отримувати його ще під час процесу роботи. Потім воно ще й підсилюється словами подяки. Подяку за гроші не купиш, бо така річ не продається. Тому й цінується так дорого.  

Неодмінним атрибутом жіночих сумочок, що їх виготовляє пані Дар’я, є їх зовнішнє оздоблення стрічками – або атласними, або шовковими. Є жінки, які замовляють із ста відсотків натурального фетру. Інші обходяться матеріалом з додаванням синтетики. 

- Натуральний фетр має товщину чотири міліметри, - розповідає майстриня. – Шити складно. Доводиться подекуди використовувати навіть шило. Неспроста згадка про першу сумочку асоціюється з мозолями. Пізніше призвичаїлася, але перший раз без мозолів не обійшлося.

Не тільки сумочки, а й інші вироби з фетру майстрині до душі. Дуже подобається такий матеріал. Звісно, для себе також виготовила сумочку. 

- Це не сумочка, а сумка-торба, - усміхається вона. – Як кажуть, на всі випадки життя – і в магазин беру, і на ринок, і коли виходжу з дитиною на прогулянку. Так як вона великих розмірів, то й квіти на ній підібрані відповідні, з великими пелюстками. Тут і півонії, і жоржини, і айстри. Яскравий вінок. Виготовлені вони з атласних стрічок. Їхнє різнобарв’я   створює яскраву кольорову гаму. 

Квіти із стрічок – атласних чи шовкових – ще одна ознака стилю творчості майстрині пані Романенко. 
{photo_gallery id=4196|}

Половину коштів від тематичної серії – на притулок для тварин

Те, що Дар’я не тільки вміла майстриня, а й щирої душі людина, стає зрозуміло вже з перших хвилин спілкування з нею. Любов до прекрасного у поєднанні з даними природою багатьма талантами і вміннями вона передає іншим. Робить це у вигляді конкретних виробів. Крім уже згаданих сумочок, шиє ще косметичку та чохли до мобільних телефонів. Такий комплект привабливий тим, що виходить в одному стилі. 

Під час розмови Дарина, коли дійшло до слова, зізналася, що їй подобаються домашні тварини. Котики у них постійно у квартирі. Домашні улюбленці роблять життя у міській квартирі різноманітнішим. Дізнався від співрозмовниці, що вона ще й навідується у притулок для тварин.

- Зараз я задумала виготовити серію робіт із зображенням тварин, - каже пані Дар’я. – Це будуть роботи малих форм, зокрема, кулони, підвіски, брелоки. Можливо, вдасться прикрасити їхнім зображенням деякі сумочки. 

Майстриня буде дуже зацікавлена у реалізації саме таких виробів. Має домовленість з керівництвом притулку для тварин в тому, що половину коштів від робіт із зображеннями тваринок передасть на допомогу притулку. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up