У Вінницю приїздила делегація освітян з Польщі

У Вінницю приїздила делегація освітян з Польщі
Вінниччину відвідали представники з Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора, яка знаходиться у Польщі.

Зокрема вони зустрілись з вінницькими освітянами та обговорили ряд питань. Це обмін досвідом в сфері реформування системи освіти та можливість співпраці Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора та вінницьких вищих навчальних закладів, а також обговорення напрямків і форм діяльності, які могли б бути корисними в подальшій роботі.

В складі делегації Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора були доктор, проректор Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора Кшиштоф Островський та доктор, факультет політології Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора Вадим Желтовський.

За словами Кшиштофора Кшиштофора  Островського співпраця з університетами України розпочалася багато років тому. Так, вже започаткована співпраця з університетами Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Львівської та Рівненської областей.

Відео дня

«В нас є бажання розпочати співпрацю на теренах Вінницької області. Адже основної метою обмінів є проходження навчальних практик, ознайомлення зі структурою та принципами функціонування органів студентського самоврядування, освітньою системою Польщі, пізнання студентами культури, звичок і традицій Республіки Польща», - наголосив Кшиштоф Островський - повідомляє сайт ОДА.

В ході обговорення начальник  Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Бачинський зауважив: «Запропонована співпраця започаткує досить гарну тенденцію в розвитку освіти на Вінниччині. Адже наша область має достатньо високий рівень освітнього процесу ВНЗ».

Він повідомив, що в області функціонує 45 вищих навчальних закладів: 28 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та 17 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, з яких 5 університети.

Пултуська гуманітарна академія ім.А.Гейштора – це недержавний навчальний заклад, що входить у 10-ку найкращих недержавних ВНЗ Польщі.

Академія, реалізовуючи, болонський процес, застосовує європейську систему кредитних балів ECTS (European Credit Transfer System).

Академія готує фахівців за  напрямками управління і адміністрація, національна безпека, Польська філологія, історія, педагогіка та політологія.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up