Екс-директора торговельного інституту Сусіденка не люблять вже в Ужгороді

Екс-директора торговельного інституту Сусіденка не люблять вже в Ужгороді
Революційна люстрація в університетах не так давно котилась містом і вартувала керівних посад кільком працівникам освіти, зокрема Валентину Сусіденку, директору Торгового економічного університету. Недовіру директору вузу студенти висловили ще 27 лютого. До активних дій їх спонукали активісти Майдану на чолі з Хортом. В результаті, директор написав заяву на звільнення. Кажуть, він зараз професує в Ужгороді і знову вимагає хабарі.

“Професор Сусіденко вимагає хабарі у заочників” - таке повідомлення з’явилось 28 березня Вконтакті на сторінці “Підслухано” Ужгородського торговельного інституту. Наступного дня, 29 березня, з’явилось ще одне: “Сусіденко не викладає, але щосеместру приймає іспит з дисципліни "Інформаційні системи" у студентів Ужгородського торгово-економічного інституту, і уявіть за три роки навчання студенти жодного разу його не бачили! Але кожної сесії до них приходить "посланець", який збирає грошики, тому що викладач "дуже зайнятий і він не має можливості приймати іспит" ... 

У Києві не бачать теми для обговорення 
Ректор Київського торговельно-економічного університету, якому підпорядковані регіональні інститути Вінниці, Ужгорода та ще кількох міст Анатолій Мазаракі підтвердив, що звільнений з Вінниці Сусіденко зараз працює в Ужгороді. Але написаному в Вконтакті не вірить.
- Я б на всі ці записи в соцмережах просто не реагував би, - каже Мазаракі. - Якби там були вказані прізвища студентів, я б зателефонував директору вузу, поцікавився б, а так не зрозуміло, хто розпускає плітки.
Директор Ужгородського торгово-економічного інституту Петро Гаврилко каже, що Сусіденко в них не працює.
- Він працював у нас три роки (одночасно виконував обов’язки директора у Вінниці), - каже Гаврилко. - Нам  рекомендували взяти на його роботу після звільнення з вінницького вузу, але ми не захотіли. Сусіденко ходив, плакався, що то на нього наклеп був, але наші студенти та викладачі вирішили “нам його не треба”. Ми телефонували в Київ, та Мазаракі не було на місці, я повідомив про це проректору, він нам сказав: “Вирішуйте самі, це ваше право”.
Валентину Сусіденку нам не вдалось додзвонитись. Його телефон поза зоною досяжності.
Проте поспілкувалися з Ганною Блакитою, яка працювала його заступником. Студенти зільнили її разом з начальником. Вона каже, що сидить без роботи.
- Я зараз ніде не працюю, і мені не зовсім приємна ця тема, адже не думаю, що це правильно, коли два доктора наук, два професора залишились на вулиці по незрозумілим причинам, тому що комусь потрібно було це місце,  - каже Ганна Блакита. - Всі революційні події, якими займались студенти, були заплановані та зрежисовані давно.
До речі, 14 березня в газеті "Освіта в Україні" було оголошення про конкурс на посаду директора вінницького вузу. Вже є чотири кандидатури і 18 квітня відбудуться відкриті вибори. 

Студенти торгового перевиховують викладачів
- До мене телефонували студенти Ужгородського торгово-економічного інституту, не називали себе, але розповідали про факт корупції з боку Валентина Сусіденка, - каже голова студпарламенту і студент Вінницького торговельного інституту Роман Молдован. - Ця інформація поки що не підтвердилась, її перевіряють.
А от у Вінницькому торговельному інституті, за словами Романа, майже все добре.  Адже студенти створили антикорупційний комітет, зараз відкривають свої громадські приймальні, куди кожен може звернутись стосовно якихось протиправних дій викладачів.
- Поки що було два звернення, одне від заочника, який сповістив про те, що один з викладачів збирав з усієї групи по сто гривень, - говорить Роман Молдован. - Я особисто підходив та розмовляв з цим викладачем, і він змінив своє ставлення до такої поведінки. Друге звернення було стосовно керівника по курсовій роботі, з ним ми також поговорили і він обіцяв поводити себе більш адекватно. Більше того, викладач повернув гроші тим студентам, від яких їх уже отримав.
Наостанок Роман Молдован каже, що в принципі на сьогодні викладачі вузу ще мають страх, щоб збирати якісь гроші, тим більше вимагати, тож стан корупції притих. А от що буде далі - під питанням. 

Відео дня
>  

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    нет, по-больше неугодных преподавателей повышибают и возьмут "правильных", которым можно будет платить ибо они будут знать "таблицу деления"
  • Anonymous

    можно было выучить что-нибудь или не поступать с целью выкупа диплома)))) и никаких оскорблений
  • Anonymous

    я только вернулась с сессии в ВТЕИ,денег не берут,но нервы треплят,мне как заочнику проще было заплатить чем слушать оскорбления что мы все тупые и ничего не знаем.
  • Anonymous

    тогда может побольше грамотных специалистов будет)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up