Є ДОКАЗИ: «ЕкоВін» ВБИВАЄ ТВАРИН!

  • Vika Vika
Керівнитцво вінницького комунального підприємтсва «ЕкоВін» постійно каже про свою непричетніть до відлову та вбивства бродячих тварин у місті. Натомість активісти неодноразово помічали «ековінівців», які розкидають по вулицях отрути для собак та кішок. Більш того, захисникам тварин відомі імена конкретних людей, які цим займаються.

До 2015 року міська влада виділяла фінансову підтримку благодійній організації "Вінницький обласний благодійний фонд захисту тварин "Планета" у розмірі 120280 гривень щорічно. Власне, підтримка притулку та кошти на нього були прописані у программі по регуляції кількості безпритульних тварин у Вінниці. Документ має назву «Програма охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Вінниці на період 2013 - 2020рр." (затверджена рішенням міської ради від 31.05.2013р. №1292, зі змінами)». Також щорічно, до 2015 року, передбачалися видатки на виконання "Програми" у розмірі 60 тисяч гривень на рік.

Але жодним чином ні у річному плані закупівель, ні у інших документах не вказувалося про те, що підприємство «ЕкоВін» отримувало 150-180 тисяч бюджетних коштів на відлов безпритульних тварин. У 2012 році Департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради виділив "Ековіну" 169,3 тисячі гривень на "послуги в мисливстві (послуги з відлову безпритульних тварин)". 2013 року ця сума збільшилась до 174 тисяч гривень. Цікаво, що КВЕД, по якому виділялись кошти в тих роках значився як 01.50.1, тобто "Мисливство, ловля та розведення дичини".

У звіті про результати проведення процедури запиту цінових пропозицій № 14 від 8.04.2014 року на вже інший тип діяльності - 81.30.1. Послуги щодо благоустрою території (послуги з відлову безпритульних тварин) - також було виділено кошти міського бюджету. У конкурсних торгах взяли участь два підприємства: Товариство з обмеженою відповідальністю «Магістраль», ЄДРПОУ – 13339007, 21007, м. Вінниця, вул. Фрунзе, 9, тел. (0432)26-15-44 та Комунальне унітарне підприємство «ЕкоВін», Фактична адреса: 21037, м. Вінниця, вул. Сабарівська, 7, Юридична адреса: 21050, м. Вінниця, вул. Соборна, 59, ЄДРПОУ - 33810743, тел. (0432)53-52-58. «Благовлаштувати» місто і відловити тварин "Магістраль" було готове за 185925 грн, а "Ековін" за 181 тисячу гривень. Звичайно, переміг "Ековін".

Тут варто зазначити, що для підприємтва «Магістраль» - це не зовсім властивий вид діяльності. Можна навіть стверджувати, що «Магістраль» - «прокладка» у тендері. Та ще й «прокладка», яка має негативну репутацію у судах, де справа була пов’язана із підробкою документів - http://pravoscope.com/act-virok-127-10895-13-k-starinshhuk-o-v-03-06-2013-pidroblennya-dokumentiv-pechatok-shtampiv-ta-blankiv-s

В принципі, відлов тварин є нетиповим і для «ЕкоВіну», адже на сайті підприємтсва зазначено:

«Послуги, що надаються підприємством: збір, вивіз та захоронення побутових відходів; прибирання об’єктів благоустрою; ліквідація стихійних сміттєзвалищ (санітарне очищення міста); продаж євроконтейнерів».

Але чомусь міська влада вневненно вважає «Ековін» регулятором чисельності бродячих тварин. Принаймні, такий висновок можна зробити із відповіді Володимира Гройсмана (http://myvin.lds.cdev.eu/ru/tomayor/archive/358.html) : «Питанням безпритульних тварин у місті займається підприємство «ЕкоВін» та фонд «Планета».

Згідно технічного завдання, «Ековін» мало протягом року виконати основні вимоги до надання послуг з відлову безпритульних тварин, а саме:

1. Орієнтовна кількість тварин, що потрібно відловити – 2010 особин;

2. Передбачити можливість щоденного виїзду на виконання заявок Замовника;

3. Відлов тварин проводити за відсутності сторонніх осіб із 24:00 год. до 07:00 год.;

4. При необхідності, приступити до виконання термінової заявки протягом 1 години з моменту отримання її від Замовника;

5. Надати розрахунок вартості відлову однієї тварини з урахуванням прибутку, податків та зборів, що сплачуються або мають бути сплачені.

Учасники торгів,які брали участь у запиті цінових пропозицій повинні були надати наступні документи:

№ 

Назва документа

1

Довідка із зазначенням назви, коду ЄДРПОУ, місцезнаходження, поштової адреси, телефону, факсу (за наявності), електронної адреси (за наявності); банківських реквізитів, відомостей про керівництво (прізвище, ім’я, по-батькові, посада, контактний телефон), завірена печаткою учасника.

2

Копія Статуту завірена печаткою учасника.

3

Копія довідки з ЄДРПОУ (довідка статистики) (для юридичних осіб) завірена печаткою учасника.

4

Довідка з Державної податкової інспекції про відсутність заборгованості із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів).

5

Копія свідоцтва про державну реєстрацію завірена печаткою учасника.

6

довідки в довільній формі про те, що:

1) учасника не було притягнуто згідно із законом до відповідальності за вчинення у сфері державних закупівель корупційного правопорушення;

2) фізична особа, яка є учасником (стосується виключно фізичних осіб), не була засуджена за злочин, пов'язаний з порушенням процедури закупівлі, чи інший злочин, вчинений з корисливих мотивів, судимість з якої не знято або не погашено у встановленому законом порядку;

3) службова (посадова) особа учасника, яку уповноважено учасником представляти його інтереси під час проведення процедури закупівлі, не була засуджена за злочин, пов'язаний з порушенням процедури закупівлі, чи інший злочин, вчинений з корисливих мотивів, судимість з якої не знято або не погашено у встановленому законом порядку.

7

Копія свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ.

Як бачимо, та жодним чином не вказано нічого про ветеринарів, дозволи, хоча це прямо порушує статті «Конвенції про захист прав тварин», яку Україна ратифікувала - http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/994_a15

Більше того, в міській «Програмі» зазначено:

Головне управління ветеринарної медицини в Вінницькій області:

- здійснює контроль за додержанням юридичними та фізичними особами ветеринарно-санітарних вимог.

- забезпечує організацію проведення протиепізоотичних заходів.

Органи внутрішніх справ:

- здійснюють нагляд за дотриманням порядку вигулу домашніх тварин (собак) у громадських місцях та вживають відповідні заходи у разі порушення законодавства про порядок поводження й утримання домашніх тварин, у тому числі, норм про жорстоке поводження з тваринами.

Чомусь ні міліція, ні управління ветеринарної медицини не звертають увагу на те, що закони та «Програма» очевидно цинічно порушуються!

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up