Власника ставка у Хмільницькому районі убили за бізнес?

Власника ставка у Хмільницькому районі убили за бізнес?
З цієї рушниці односелець застрелив фермера
Що у Вінницькій області убили власника ставка, якому перед цим погрожували й на якого раніше нападали, розповів колишній голова асоціації фермерів правозахисник Сергій Маняк. Він вважає, що цієї смерті не було б, якби влада належним чином відреагувала на погрози, які отримував чоловік.

- Сільський голова захотів забрати ставок в нього і віддати другому. Мені відомо, що погрози були цьому фермеру. І раніше його були побили на березі ставка. Знаю про це достеменно, тому що представляв його інтереси. А тут трапилося от таке. Людину застрелили. Мені зателефонувала його дружина і сказала про це, - говорить Сергій Маняк. – Думаю, якби органи місцевої влади своєчасно реагували на конфлікти і погрози, такого б не сталося.  

Правозахисник розказував про подію, яка сталася пізно ввечері 26 квітня в селі Сьомаки Хмільницького району. І як дізналася редакція, фермер дійсно загинув через конфлікт, пов’язаний з його бізнесом. Але офіційна версія подій така – це була ситуативна перестрілка, а не спланований злочин.

За даними слідства, загиблий стріляв першим з травматичної незареєстрованої зброї, а постріл із мисливської рушниці отримав у відповідь на свій.

- У потерпілого фермера був ставок в оренді, - підтвердив заступник начальника слідчого управління обласної міліції Сергій Кримчук. - Інша особа вночі вчиняла на тому ставку незаконний вилов риби, і фермер прийшов до нього з’ясовувати стосунки з пістолетом. Він вистрілив в живіт людині, яка здійснювала незаконний вилов риби. Той у відповідь вистрілив з рушниці йому в грудну клітину. Фермер загинув, а чоловік, який здійснював незаконний вилов риби, знаходиться в лікарні. Йому дістали кулю з черевної порожнини. Відомості про подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Правова кваліфікація – перевищення меж необхідної оборони.

Як інформували в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, про стрілянину між двома мешканцями села Сьомаки надійшла інформація від 39-річного пораненого приблизно о 23.00 26 квітня. В міліцейській інформації цей чоловік названий таким, що захищався, а загиблий фермер – нападником.

- За попередніми даними 56-річний загиблий ввечері зі зброєю зайшов на подвір’я заявника, погрожував убивством і врешті вистрілив з пістолета й поранив господаря помешкання. Поранений чоловік дістав з сейфу мисливську рушницю та вистрілив у відповідь. Цей постріл був смертельним. 56-річний чоловік помер на місці, - розказали в міліції.

Крім провадження про умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони, відкрили ще одне - замах на вбивство. Зараз міліціонери встановлюють причини конфлікту між чоловіками, чи було перевищення меж необхідної оборони з боку пораненого і чи стріляв фермер з ціллю убити. Зброю вибучили, призначили ряд експертиз.

Знімки сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції, зроблені під час огляду місця події (подвір’я та помешкання чоловіка, який залишився живий):












Читайте також:
Фермерка боїться, що її вб’ють за землю над Бугом
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Офiцiйна версiя складена за словами того, хто стрiляв!  Чудово!молодцi провоохоронцi! Ну правильно, бо загиблий нiчого не скаже, I можна спокiйно паплюжити його iм'я! Чому мiлiцiя не сказала про сiтку з рибою, яку знайшли на подвiр'i у вбивцi, чому не згадала про жiнку, яка чекала вбитого неподалiк у машинi, чому не згадали про систематичнi крадiжки вбивцi у потерпiлого, про притягнення до вiдповiдальностi за крадiжки, неодноразовi виклики вбитим мiлiцii з метою запобiганнання подальших спроб вбивцею заволодiти майном вбитого! Чому нiхто не згадав про те, що вбитий займався фермерським господарством, пiднiмаючи занедбанi села, за що неодноразово нагороджувався всiлякими нагородами та премiями! Чому  однiею статтею зi слiв вбивцi та крадiя можна спаплюжити iм'я порядноi, працьовитоi людини?

    Дарья reply Анонім

    Це ще не кінець історії, ще зроблять винним цього фермера, і той вийде сухим із води і не нестиме своє покарання за скоєне. Бо якби правоохоронці розчухались, то такого б не сталося. І за що їм зарплату платять. Як говорять, наша міліція нас береже.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up