Театр Садовського відкриває новий сезон. Обіцяють три прем’єри

Театр Садовського відкриває новий сезон. Обіцяють три прем’єри
Запах фарби, віддалені звуки репетиції у великій залі – так Вінницький обласний український академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського готується до початку 81-го театрального сезону. Трупу не оновлювали, тому глядачі зможуть знову побачити улюблених акторів.

До нового сезону підготували три прем’єри. Кажуть, на формування репертуару вплинули  сумні події в Україні. Комедій стало суттєво менше, а відкриє сезон театральна композиція «Свою Україну любіть…», яку глядачі вже бачили. Виставу планують на 24-е вересня, а кошти, отримані за квитки, підуть на підтримку військовим.

– Хотів би звернутися до наших театралів і глядачів, щоб вони все-таки в цей непростий час підтримали нас. Зараз майже всі кошти збираються для української армії, і це правильно, щоб ми змогли захистити свою державу, суверенітет і незалежність, – каже директор театру Володимир Лозовський. – Але, я думаю, що життя продовжується, тому ми запрошуємо всіх у новий сезон.

Відео дня

Перша ж прем’єра – романтична драма «У неділю рано зілля копала» – відбудеться 25-го вересня. А 2-3-го жовтня вінничани зможуть подивитися музичну комедію «Медовий місяць, або Ноєв ковчег», режисером-постановником якого виступив Тарас Мазур. Нещодавно він  очолював театр у Севастополі, але окупація Криму змусила його перебратися до Вінниці.  А на останок,  10-го жовтня, поціновувачів театру чекатиме творчий вечір-бенефіс народного артиста України Віталія Селезньова «Спасибі, доле, за мої дороги…».

Цінову політику обіцяли не змінювати. Вважають, що треба допомогти людям не згаснути у цих важких подіях. Тому квитки на вистави у Великій залі становитимуть 20-80 грн., а у Малій – від 50 грн.

– Театр живе, жив і буде жити вічно. І щоб там не було, і як там не було, а театр завжди буде працювати. – каже акторка театру Лілія Білозерова – Трупа згуртувалася в такий час і робить все для того, щоб люди виходили із своїх депресій, із свого страшного стану, який зараз над нами є..

Зараз важко, кажуть театрали. Уже двічі довелося перенести обмінні гастролі із Львівським театром ім. М. Заньковецької. Проте Вінницький обласний театр планує активно продовжувати свою діяльність. Після нового року планують почати роботу над дитячої п’єсою «Дюймовочка» та драмою «Адам жениться на Єві». А от що буде далі – не загадують.

Юлія ДІОНІСЬЕВА
+380508774345

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі Від читача 19:25 Допоможіть зібрати резервні підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України. 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up