Програма Міжнародного фестивалю імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк

Програма  Міжнародного фестивалю імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк
10-15 травня на Вінниччині проходитиме ХІІІ Міжнародний фестиваль імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк. Цьогоріч, як і рік тому, частину коштів, виручених із продажу фестивальних квитків, буде перераховано у Фонд підтримки Збройних Сил України.

Фестиваль урочисто відкривається 11 травня концертом Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України, присвяченим Дню Перемоги. В день відкриття фестивалю оркестр також виступить для воїнів, що знаходяться на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі.

Своєрідною увертюрою до фестивалю, що проходить у рік 175-річчя від дня народження Чайковського, стануть Браїлівські музичні зустрічі та Конкурс юних виконавців класичних творів “Жмеринський камертон”, в рамках яких 10 травня учасники фестивалю, члени журі конкурсу та юні музиканти виконуватимуть музику великого композитора в місті, де він гостював і творив. Тоді ж, у неділю, атмосферу проекту “Музика в монастирських мурах” відтворює вечір органної музики, який дарує вінничанам відомий у Європі французький органіст Жан-Марі Леруа (Храм Пресвятої Діви Марії Ангельської, вул.Соборна, 12,  20:00).

Відео дня

Вечір камерної музики 12 травня презентує Струнний квартет 'Caprice Classic' Національної філармонії України.

Один із перших і постійний учасник фестивалю - Академічний камерний оркестр “Арката” - цьогоріч запросив до співпраці одного із найвідоміших сучасних віолончелістів — професора Вищої школи мистецтв у Берні (Швейцарія) Дениса Северина, а також вокалістів із Китаю, Вірменії та Еквадору (13 травня).

Продовжуючи традиції проекту “Об'єднаємо мистецтвом Україну”, програму угорської та словацької музики 14 травня представляє Камерно-інструментальний ансамбль “Угорські мелодії” Закарпатської філармонії.

Із Днем Європи 15 травня вінничан вітатимуть Симфонічний оркестр Тернопільської  філармонії та переможець Міжнародного конкурсу ім.Чайковського — молодий український піаніст Дмитро Онищенко.

Ряд мистецьких формацій, серед яких — газета “Культура і життя”, Національний портал академічної музики 'Music-review Ukraine', благодійний культурологічний проект “Мистецькі експедиції” - сьогодні об'єднують свої зусилля для створення “комунікативних коридорів”, щоб відродити туристичний та культурний потенціал країни, налаштувати співпрацю між митцями, представниками місцевої адміністрації, бізнесменами, меценатами. Під час проведення фестивалю на Вінничину завітають учасники “Мистецьких експедицій” — лауреат міжнародних конкурсів Ілля Зуйко (фортепіано, Київ) та Творча майстерня Мирослави Которович — Камерний ансамбль “АртеХатта”. 

Проходитиме фестиваль під патронатом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Сергія Свитка та в.о. міського голови - секретаря міської Ради Сергія Моргунова. Організатори - Управління культури і туризму облдержадміністрації, Департамент культури міської Ради, Вінницька обласна філармонія. Директор фестивалю - заслужений працівник культури України Анатолій Левицький.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up