«Злий» корупціонера і отримай 100 тисяч гривень

«Злий» корупціонера і отримай 100 тисяч гривень
Заробляй на корупціонерах. Є фото і відео, на якому видно, як хтось бере хабара? Отримайте тисячу, три та 100 тисяч гривень

Такий сервіс пропонує “Платформа знищення корупції”. Її діячі хочуть притягнути до відповідальності усіх корупціонерів. Співпрацювати з ними запрошують журналістів та українців, які мають докази хабарництва.

- Якщо у Києві журналісти проводять гучні антикорупційні розслідування, то в регіонах такого майже немає, - розповідає редактор сайту “kill-corruption” Дмитро Ткачук. - Якщо розслідування і є, то вони далі газет чи сайту не просуваються. Для того, щоб матеріали переростали в кримінальні справи,  створили такий проект.

За словами Дмитра, приносити потрібно фото, відео, аудіоматеріали та документи, які є доказом корупції. Гонорар отримуєте одразу - тисячу гривень. Якщо через ваші докази прокуратура порушує кримінальну справу - маєте три  тисячі гривень. Суд виніс обвинувачувальний вирок по вашій справі? Тоді вам дадуть  100 тисяч гривень.

Відео дня
blockquote>

Перевірятимуть докази в більшості випадків журналісти, тому людина має бути готова з ними співпрацювати. Однак інформацію про людину, яка надала докази, не розголошуватимуть.

- Журналісти, які проводитимуть розслідування, теж отримуватимуть гонорари, - каже Дмитро. - Гроші платитимуть навіть тоді, коли самі громадські діячі надаватимуть медійникам інформацію.

За словами редактора, ресурс існує менше місяця, тому поки що гонорари давали лише журналістам. Дмитро Ткачук також розповів, що проект працює не на грантові гроші, а пожертви підприємців та простих людей.

- Є люди, які втомилися від корупції, - говорить громадський діяч. - Це і підприємці, і просто звичайні люди. Вони нам жертвують. Про тих людей, які дають великі суми, ми розміщуємо інформацію на сайті. У нас все прозоро.

На сайті kill-corruption повідомляється, що  мета ресурсу платити за голову корупціонера більше, ніж вигода за співпрацю з ним. В подальшому громадські діячі  хочуть збільшити винагороду за інформацію до 10 тисяч гривень.

Куди звертатися?

Інформацію про корупціонерів ви можете розповісти, заповнивши спеціальну форму на сайті kill-corruption. Вона має містити тільки реальні докази хабарництва. Також співпрацювати з командою ресурсу можна, написавши їм на поштову адресу: [email protected].

Журналісти RIA будуть “розкручувати” справи і писати розслідування стосовно тих випадків, які стосуються Вінницької області.

Корупція на Вінниччині

За даними Вінницької обласної міліції, протягом шести місяців  2015 року відкрили 20 кримінальних проваджень стосовно хабарництва. 16 з них вже направили до суду для притягнення підозрюваного до відповідальності. Найбільша сума пропонованого хабара - 40 тисяч гривень. За аналогічний період минулого року, міліціонери відкрили 14 кримінальних справ, з них 11 - у суді.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    Смішно. Цікаво коли таке буде.? Тому дав 1000 за те що здав. А вже потім будуть вимагати у того що брав не 1000 а тисячі. )
  • Дина Зенина

    скандального ректора Налоговой Академии  МЕльника оправдали.. Суд оправдал , в лице судьи Апинка... с честными голубыми глазами.. Вот тебе и борьба с коррупционерами.. Мы их будем ловить- а они будут их оправдывать.. Можно догадаться- какой в данном случае была цена вопроса..
  • Тополя Іван

    Вступивши в новий етап свого розвитку наша держава, зіткнулося з рядом проблем, в тому числі і зі зростанням злочинності, який стався через низку не зовсім вдалих реформ, які призвели до розшарування населення і рушення старих ідеалів.Найнебезпечними представляються посадові злочини, до числа яких належить дача-одержання хабара. Кожна людина яка хоче щоб її діти, майбутнє покоління жили в нормальній країні, повинна задуматись над своїми діями і не спокушатися на такий злочин і тоді всі будуть спокійно спати і не переживати що хабарника здадуть. Бо як кажуть, що один раз другий раз повезло, то на третій повезе не тобі. Робіть висновки!
  • Anonymous

    Я плакалъ. Это реклама или серьёзно? И взяточники и коррупционеры, все в одном замесе. Ну а так, комментаторы выкладывают вразумительные посты.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up