Як RIA сумнівних кредиторів до болю в серці перелякала

Як RIA сумнівних кредиторів до болю в серці перелякала
Офіс в центрі. Підприємець хотів взяти кредит на 50 000 гривень, але замість цього влетів на 7000. Журналіст RIA ходила разом з ним до “кредиторів”. Працівниця фірми "Бондс" злякалася і втікала ще до приїзду дуже повільних поліцейських у формі міліціонерів

Про обіцяний і не виплачений йому кредит в 50 тисяч гривень каже бізнесмен з Хмільника Василь Регуш. Цей 39-річний чоловік приїхав у Вінницю, щоб написати заяву в прокуратуру про злочин і розповісти вінничанам через RIA про «шарашкіну контору» на Грушевського, 23.

- Я їм подарую свої сім тисяч гривень, але від заяви про шахрайство не відмовлюся, бо вони далі дуритимуть людей, - говорить Василь Регуш. 

Починає бізнес
Василь займається продажем плетених меблів, оформив підприємництво і, щоб закупити матеріал, хотів узяти позику. Щоб не турбувати партнерів 20 тисячами і не витягати гроші з сімейних заощаджень, пішов по кредит. В банку попросили довідку про доходи, а чоловік не міг її надати. Натрапив на оголошення кредитної спілки.  



- Я подзвонив по номеру з оголошення в «33-ому каналі», - розказує чоловік. – У мене попросили паспортні дані та ідентифікаційний код і сказали, що за півгодини скажуть, чи будуть кредитувати. Потім запропонували 100 тисяч гривень.

Стільки Василеві було не потрібно. Відмовився. Його агітували зручнішими умовами по кредиту на більшу суму. Чоловік подумав, раз дають без проблем, треба брати. І сторони зійшлися в кредиті на 50 тисяч.

Приїхав підприємець оформляти кредит у Вінницю через тижні два після телефонного знайомства з жінкою, яка назвалася Аліною. Четвертого листопада ця консультантка виписала йому квитанцію на п’ять тисяч гривень й направила в «Сбербанк Росії», щоб сплатив для підтвердження платоспроможності. Підписав договір Василь Регуш після того, як перерахував гроші на рахунок ТОВ «Бондс».




По-людськи не вийшло
Кредитувальнику обіцяли, що кошти він отримає наступного дня. Але п’ятого листопада в нього попросили ще дві тисячі гривень якихось «супровідних». Розмову вже вела фінансистка Алла з Києва. Принаймні так назвалася співрозмовниця по телефону і надіслала Василю СМС з реквізитами. На словах, як каже чоловік, пообіцяла, що 50 тисяч перерахують до 19.30.

- Я засумнівався, що кинуть гроші на мій рахунок ввечері в п'ятницю. Питав по-людськи у вінницької консультантки, чи дійсно дадуть кредит. Казав, якщо є проблеми з виплатою, то не треба кредиту, - розказує Василь Регуш. – Але вона переконувала, що їх структура працює як годинник.



Після перерахування Василем двох тисяч «супровідних», і Аліна, і Алла перестали відповідати на дзвінки. Телефон, вказаний на договорі, як номер директорки, теж не відповідав. А Гугл за пошуком «ТОВ «Бондс» Вінниця» видав статтю про «липові» кредити. У понеділок чоловік поїхав у вінницьку прокуратуру.

- В інтернеті знайшов фото, де та сама Аліна, яка виписувала мені платіжку на Грушевського, 23, давала пояснення лейтенанту міліції, - каже Василь Регуш. – Пізніше я дізнався, що проти цього «Бондса» є кримінальне провадження, а на рахунках фірми взагалі немає грошей, щоб видавати кредити.

Схитрив для діла
Василь написав заяву одразу в прокурору, бо підозрює, що міліція “кришує” цю кредитну спілку та справу “замне”.

- Я попросив знайому подзвонити Аліні і домовитися про зустріч для отримання кредиту, - розказує чоловік, як хитрістю заманив консультантку в замкнений офіс.



Пішла з Василем й автор цієї статті. Домовилися на 14.00. Двері були за опущеним ролетом. Ніяких вивісок ззовні. Із запізненням до офісу прийшла жінка середнього віку, відчинила й зайшла в середину. Поява Василя її збентежила.



Замість відповідати на питання клієнта, консультантка Аліна одразу почала телефонувати з трьох мобільних. Будь-що пояснювати журналісту відмовилася і надавати контакти керівництва теж.

Поки Василь Регуш дзвонив на «102», жінка зв'язалася нібито з керівником служби безпеки фірми. Йому назвалася Анжелікою з Вінниці. Збрехала, що їй погрожують та передала трубку Василю Регушу.



Чоловік розповідав про свої проплати і телефонні переговори з Аліною й Аллою. У відповідь отримав питання про щомісячні внески. 

- Які внески, я взагалі не отримав кредит? – не розумів підприємець, тому віддав трубку власниці. – З ними розмови не буде, чекаємо міліцію. 

Втекла за корвалолом  
Їхала слідчо-оперативна група годину. За цей час почути щось ґрунтовне від офісної працівниці, яка вже називалася стажером, не вийшло. Василю вона, до речі, дала підписати вже пропечатаний договір з підписом директорки ТОВ «Бондс» Чикишевої М.С.



- Я нічого не підписувала! – кричала жінка. – Ви не маєте права тут знаходитися! Перешкоджаєте господарській діяльності!   

- То викликайте міліцію, - казав Василь.



Але Анжела подзвонила комусь іншому жалітися на «неадекватного» клієнта, хоча витримці останнього можна позаздрити. Анжела на всі його репліки повторювала «І шо?», «І що?» або кричала «Я грошей у руки не брала!». А він ні разу не підвищив голосу. 

- Серце починає боліти, буду швидку викликати з такими неадекватними клієнтами. Треба було тут корвалол тримати, бо сознаніє потєряю, - говорила в мобільний Анжела, поки Василь виглядав за ріг будинку, чи не їде міліція, і знов дзвонив на «102»:

- Вона каже, що в неї все схвачено, і ви на цю адресу не приїде. То що, журналісту писати, що так і є?

- Група вже під’їжджає, - сказав черговий.  

Тим часом Анжела викинула з офісу за відчинені двері портфель Василя, штовхнула журналістку, замкнула скляні двері зі словами «мені в аптеку треба» і втекла без верхнього одягу. За кілька хвилин нарешті з’явилися правоохоронці. 




Мережа фірм
Три молодих співробітники у старій міліцейській формі назвалися поліцейськими. Василь Регуш показав їм документи і розповів, що його заяву в міській прокуратурі зареєстрували в ЄРДР з кваліфікацією шахрайство. 

- Значить ідемо до чергового прокурора, щоб до вже відкритого провадження додати інформацію про подію в офісі, - зорієнтувався старший групи. 



Він також дзвонив Аліні-Анжелі, як потенційний клієнт. Та сказала, що зайнята й передзвонить. Набрала, коли під офісом вже нікого не було.

- Вона сказала, що зачиняє офіс і зможе зустрітися вранці. Ми одразу під’їхали туди, але світло вже не горіло і ролети були опущені, - каже Василь Регуш. - Вона спостерігала за нами десь за рогом, й не поверталася за речами, поки ми там були.

Чоловік говорить, що в прокуратура дані Анжели є, то ж її знайдуть. А фінансистка Алла з Києва після подій у вінницькому офісі сама зателефонувала Василю. Просила відмовитися від заяви і обіцяла звільнити Анжелу, як некомпетентну консультантку. 

- Мені пропонували розірвати договір і повернути сім тисяч, - каже Василь Регуш. – Але я іду до останнього. Вже знаю від знайомих з СБУ, що філіал цієї контори є в Тернополі і не тільки. Скрізь дурять, кого на тисячу, кого на дві. Як подумаю, скільки селян останні копійки їм віддавали, щоб купити корову, то не можу забрати свої гроші й все забути. Треба припинити це назавжди.         


Схема така: договір розходиться зі словами 
В інтернеті повно інформації про схему роботи непорядних кредитних спілок та те, що в договорі у них одна інформація, а усно чують клієнти інше. Такі спілки витягують з людей кошти спершу для підтвердження платоспроможності, а потім як внески членів, хоча кредиту не дають. 

Юристи радять вірити не тому, що кажуть на словах, а прописаному в договорі, бо доведеться судитися в цивільному порядку. Заяви в міліцію пишуться регулярно, але провадження закривають - конфлікт переводять з кримінальної в цивільно-правову площину. Точно так само, як з фірмами, які за гроші пропонують працевлаштувати або знайти квартиру для оренди, а в договорах прописують надання інформаційних послуг. 
 

Відео дня
blockquote>

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Читач44

    Ці двоє шахраїв гідні один одного!🤣 Знаємо з власного досвіду, що за підприємець цей Василь Регуш! Це - аферист!!! В смт Коцюбинське(Київська обл.) він надавав послуги з ремонту квартир.Просив під виглядом гострої необхідності гроші за ще не виконану роботу,а те що робив,всім довелося переробляти! Також крав буд.матеріали.Ось таке справжнє обличчя  цього "підприємця" !
  • Вова

    Добрий вечир кого ще розвели на кредити фирма ТОВ Никитон не ведиться те саме
  • Анонім

    М.Чернівці вул. Герцина 1...поверх 3 кабінет 38. Такаж сама шарашкіна кантора тов бондс.
  • Анонім

    Боже мой, сколько еще у нас лохов не переведется, поражаюсь! Отдавать свои деньги, причем какой-то подпольной конторе, которая вам щедро готова дать десятки и даже сотни тысяч, причем не давая сначала ознакомиться с договором! Они что их, прямо там в конторке и печатают?

    Люди! А я вам готов дать кредит на миллион, только сначала перечислите мне тысяч 10 страховки!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up