Як поліція з журналістом «20 хвилин» ловила повій на Вишеньці

Як поліція з журналістом «20 хвилин» ловила повій на Вишеньці
- Єдина робота, яку я знайшла, - флаєри роздавати за 16 гривень на годину. На 16 гривень молока навіть дитині не купиш, - каже спіймана на проституції Настя (17)
Облава. На двоспальному ліжку застигла гола дівчина в картинній позі. Чоловік, що купив її тіло за кількасот гривень, втік за двері одягатися… Як проходять облави на, так звані місця розпусти, бачила журналіст 20minut.ua

У квартиру на другому поверсі житлового будинку заходжу разом з оперативниками, які борються із торгівлею людьми. Спершу йдуть міліціонери у формі, далі решта учасників операції, поняті. Від раптової появи натовпу людей у напівтемній кімнаті, де були завішані вікна, застигла гола дівчина на ліжку. Чоловік сховався за дверима, прикрився рушником і став швидко одягатися...

Він не був об’єктом операції. Відповідальність «світить» тому, хто на сексі заробив. Тож полювали на представниць жіночої статі.

Підготовка до облави

Відео дня

Ця операція планувалася кілька вечорів поспіль. Зривалася. А пізно ввечері 27 січня співробітники відділу боротьби з торгівлею людьми нарешті показали 20minut.ua, як у Вінниці ловлять «нічних метеликів».

Про місце, куди їдемо, не кажуть нічого до останнього. Що злочин фіксуватимемо у звичайній квартирі, а не в сауні, готелі чи борделі, стає зрозуміло на місці.

Трохи чекаємо в машині на проспекті Космонавтів. Трохи чатуємо в стороні від дому й ждемо сигналу заходити. Журналістці пояснюють, хто такі сутенери, а хто такі звідниці. Саме звідницю плануємо застати разом з повією в квартирі із заштореними вікнами. Їй загрожує кримінальна відповідальність. А от повії нічого, крім штрафу, не буде. Якщо вперше попалася, то взагалі лише попередження винесуть.

- Зараз у них самі спитаєте, скільки їхні послуги коштують, - говорять опери на питання про тарифи проституток.

А попередня інформація в них була про 500 гривень на годину, заплачені кожній з двох замовлених на цю квартиру жінок.

Зайшли по сигналу

«Для тих, хто вперше» оперативники провели інструктаж, щоб не плентались під ногами під час операції. Пояснили, хто куди іде, намалювавши на снігу план квартири. Розподілили ролі - і гайда.




Другий поверх, двокімнатна квартира. На кухні сидить жінка середнього віку за столом і п’є щось з бульбашками зі столового стакану. До неї повернули кілька оперів, а нам дорога далі – в спальню.

Там на ліжку щойно молоденька дівчина продалась чоловіку, як потім сказала, за 300 гривень. Чоловік, який ці гроші повії пообіцяв, втік за двері, щойно зайшла поліція. А дівчина не рипнулася з ліжка. Як змогла, прикрила голе тіло. В одній руці - стакан з шампанським. Другою - затулила обличчя.




- Що ви тут робите? – протягнув розгорнуте посвідчення, гучно представився і спитав дівчину співробітник відділу боротьби з торгівлею людьми.

- ...Відпочиваю, - відповіла та після паузи, картинної пози не міняючи і нічим не намагаючись прикрити наготу.  

- Відпочиваєте від роботи чи після роботи? - на це питання, як сказала вона, відповість адвокат.

- Одягайтесь, - звучить команда, і натовп просять вийти зі спальні.

Хазяйка з грішми

- Що за дівчина займається сексом в сусідній кімнаті? – питає співробітник поліції 34-річну жінку, що за його інформацію, і повія, і звідниця.

- Ви ж самі все знаєте, - відказує вона.

У неї в сумочці знайшлися 600 гривень. Коли шок від облави в жінки проходить, вона розказує:

- Мені зателефонували хлопці, запропонували зустрітися на цій квартирі і сказали взяти подружку. Це за інтим-послуги 500 гривень мені. І на таксі обом 100 гривень.





Жінка назвалась Світланою, сказала, що має трьох дітей, хвору матір, п’ять років тому втратила роботу (була пакувальницею в універсамі) і відтоді їздить на виклики в готелі, сауни, наймані квартири кілька разів на місяць. Інколи бере із собою колежанок по секс-бізнесу.  

- Знаєте, скільки років вашій подружці? – питаю, бо вже знаю: дівчині зі спальні без трьох днів 17.

- Вона сказала, що їй 18, - каже Світлана. - Ми з нею познайомилися в сауні, коли я ще з хазяйкою працювала. Зараз я перейшла на самостійну роботу.

- Ви тепер сама хазяйка?

- Просто в кого маленькі діти, в кого «напряг» з грішми, беру з собою.  

Школярка з дитиною

Настя - так звати дівчину, яку застали на сексі за гроші – виявилася неповнолітньою одинокою мамою, що вчиться в вечірній школі.

- Проституцією заробляю не більше року. Як тільки з’явилась маленька дитина, - каже мати 11-місячної дівчинки Саші. – Вдень я не їздила. Тільки ввечері, коли її вже треба було класти спати. Скільки було виїздів, не можу точно сказати. Не більше ста. По два рази на місяць.

- З ким твоя дитина зараз? – питаю.  

- З бабусею. Батьки дуже п’ють, і я живу з нею. Бабуся думає, що я їжджу підробляти нянею до своєї знайомої.




Чи щось зміниться в її життя після цієї облави, питаю Настю. Плаче. Говорить, що хоче піти в училище, стати майстром-перукарем і так заробляти на життя собі й дитині.

- Я розумію, що це кримінальна справа, але тих грошей, які видає держава на дитину, вистачає лише на памперси, - шморгає носом «нічний метелік». – На роботу мене не беруть. Дивляться анкету, питають про дитину, обіцяють передзвонити і не передзвонюють. Єдина робота - це флаєри роздавати за 16 гривень в час. На 16 гривень, самі розумієте, молока навіть дитині не купиш…

Штраф чи в’язниця

Коли оперативники йшли на затримання повій, було відкрите кримінальне провадження за статтею «Створення або утримання місць розпусти і звідництво з метою наживи».

- Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до семи років, - каже начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласної поліції Дмитро Іванченко. – Зараз проводяться слідчі дії, документуються інші факти.

В минулому році проваджень про утримання місць розпусти і звідництва з метою наживи було сім, три з них направили на розгляд до суду.

А за проституцію, максимум, що загрожує – штраф до 170 гривень.

Соціальні служби заметушилися

В департаменті соціальної політики міськради взнаємо, чи зреагували вони на затримання неповнолітньої матері-одиначки на проституції.

- З’ясувала по наших службах – поки що цей випадок офіційно нам не відомий, - передзвонила журналісту заступник директора департаменту Наталія Паламарчук. - Тобто в нас немає інформації про те, що дійсно треба взяти таку жінку під супровід. Якщо це було насилля, то дають дані правоохоронні органи. Якщо торгівля людьми, теж. І ми тоді займаємося. В нас є десять осіб, які визнані особами, що постраждали від торгівлі людьми.

- Ця дівчина стане одинадцятою?

- Так… Але має бути офіційний якийсь документ…

Врешті чиновниця погодилась: підставою для реагування може бути також публікація чи сюжет в ЗМІ. Вона дала обіцянку: звернеться в поліцію сама, щоб взнати, хто ця неповнолітня повія, чи є така у них на обліку мам, чи отримує допомогу на дитину і чи перевіряли умови й спосіб її життя соціальні служби раніше, чи проворонили.   

 

Готовий проект про легалізацію секс-бізнесу

 Олена Бубулич (47),
координатор Ліги „Легалайф”:

- Вносила свої правки в законопроект, який передбачає легалізацію секс-бізнесу. Буквально днями його подали на розгляд до Верховної Ради. Проект передбачає оформлення такої діяльності, як підприємницької. На податки від секс-бізнесу дуже сьогодні розраховують, тому довго погодження тривати не будуть.

Проституція в цьому законпроекті прирівнюється до робочої процесії. Дівчата можуть оформлятися приватними підприємцями, можуть по договору працювати з менеджерами (зараз сутенерами), можуть бути найманими працівниками інших підприємців. Звідництво так само забороняється. А за нелегальне зайняття проституцію буде кримінальна відповідальність.

Є в проекті інші логічні заборони. Наприклад, що секс-заклади мають бути не біля школи, не біля садочка, лікарні тощо.
 

 

Читайте також: 

Секс-бізнес криза не чіпає або Які вони, вінницькі проститутки


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Анонім

    Серьезная спецоперация !!! Прямо мега задержание !!!! 17 летней девочки... Видно "новая метла" с Чернигова такие спецоперации привезла. Небось в Севастополе и Чернигове всех малолетних проституток переловил.. Лучше бы действительно, бандитов настоящих ловили..конечно от них можно и в "бубен" получить и не только.. а вот с малолетней девочкой справится в самый раз. жаль еще спецназ в окна не спускался с крыши......Браво !!!!!!!!!!!
  • Анонім

    Да оставьте вы уже этих девушек и женщин в покое ! Они что, воруют, или грабят прохожих ? Какое вы имеете моральное право бегать за ними и "ловить" ? Они, по крайней мере, бюджетные средства не разворовывают, а живут, как могут.
  • Holliday Doc

    Хто може заборонити жінці розпоряджатись своїм тілом? Я за легалізацію проституції, яка повинна поставити її в рамки. Проституція одна з найдавніших професій і ніхто її ніколи не зможе побороти. Доки люди будуть займатись сексом до тих пір будуть люди, які будуть це робити за гроші. Єдине, що це має бути жорстко регламентовано, розміщення таких публічних домів (подалі від шкіл, дит. садків, майданчиків, порядок надання послуг, медичний огляд дівчат, оподаткування і т.д..
  • Нефёдов Николай

    "У квартиру на другому поверсі житлового будинку заходжу разом з..."

    А де Закон про недоторканність житла? У вас було на це рішення суду?" Ви запрсили понятих?

    В квартирі щось пропало. Ви будете за це відповідати?Вам дозволяли себе фотографувати?

    Адвокат може задати вам ще дуже багато запитань.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up