Як крадії тікали із шубами в торбах із магазину на Коцюбинського

Як крадії тікали із шубами в торбах із магазину на Коцюбинського
Міліціонерам, щоб скрутити втікачів, довелося з ними потягатися. В болоті був одяг і підозрюваних, і окремих правоохоронців, які супроводжували затриманих до райвідділу. Стоп-кадр зі зйомки СЗГ обласної міліції
Попалися. Півтора місяці довбали бетонне перекриття з підвалу в магазин хутра та шкіри, а коли вдалося винести через дірку в підлозі зо три десятки курток і шуб, то втекти не зуміли. Двох чоловіків взяли з баулами краденого товару на виході з будинку...

Жіночі шубки, жилетки з натурального хутра і чоловічі шкіряні куртки. Близько трьох десятків одиниць дорогого верхнього одягу намагалися вкрасти з магазину на Коцюбинського двоє чоловіків. Вони добре продумали, як дістатися до товару, а як з ним втекти подалі від місця злочину - недопрацювали.

Злодіїв взяли з краденим майже на гарячому. Оперативники вінницької міліції затримали із великими сумками, в яких була злодійська здобич, двох чоловіків, коли вони тікали. Чоловікам по 34 та 39 років.

- Отримавши сигнал «Тривога» з магазину хутряних виробів, співробітники Державної служби охорони за декілька хвилин прибули на місце спрацювання, виявили в приміщенні проламану підлогу, заблокували торговельний заклад, можливі шляхи відходу злочинців та викликали оперативників міської міліції, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. – І вже в ході обстеження прилеглих до магазину приміщень оперативники затримали двох чоловіків, які намагались втекти з викраденим. Як потім виявилося, вони раніше судимі за майнові злочини. Їх видали великі валізи, наповнені шкіряними та хутряними виробами.

Довбали кувалдою по-тихому
Як розповів начальник міської міліції Юрій Куций, крадії півтора місяці готувалися до злочину. Вони винайняли квартиру в тому ж будинку, де знаходиться  магазин, і проламували собі шлях для проникнення через підвал.

З підвального приміщення злодії прорубали діру в середину магазину із вартісним товаром. Користувалися ломами, кувалдами, перфоратором, щоб роздробити бетонне перекриття підлоги. Працювали ночами. Кажуть, більше місяця трудилися. І робота, яка мала б бути шумною, вдалася непомітною.  

Зі зйомки сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції:








Мешканці дому, з якими спілкувалася журналіст, кажуть, що вони не чули ніяких звуків, тому не запідозрили неладне.
- Не чутно було, щоб хтось гупав чи щось свердлив, - говорили люди.

У ніч злочину крадії потрапили в магазин через дірку в підлозі. Згребли далеко не весь товар. Як розповіла продавщиця, взяли з десяток чоловічих шкіряних курток і стільки жіночих шубок. Ще - хутряні жилетки на жінок. І судячи з цінників в магазині, якби крадіжка вдалась, збитків могло бути приблизно на чверть мільйона гривень.


Продавець магазину Олена показує, які речі поцупили крадії 

Тікали крадії тією ж діркою в підлозі. Коли вийшли з підвалу в під’їзд, то не подалися на вихід, а навпаки піднялися нагору. Там, вони переодягнулися і після цього виходили з іншого під'їзду будинку надвір, в надії безперешкодно зникнути подалі від місця злочину.  

Але, як кажуть в міліції, шляхи відходу вже були перекриті після того, як спрацювала сигналізація Державної служби охорони. Тож на чоловіках з трьома великими баулами, в середині яких були хутро та шкіра, клацнули наручники.


Міліціонерам, щоб скрутити втікачів, довелося з ними потягатися. В болоті був одяг і підозрюваних, і окремих правоохоронців, які супроводжували затриманих до райвідділу



- За цим фактом слідчий відділ міліції відкрив кримінальне провадження за статтю „крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення”, - говорить головний міліціонер міста. – Зараз злочинці знаходяться під вартою. Поводяться експертизи та всі необхідні слідчі дії.

„Я просто хотів заробити”  
- Я не заходив у середину магазину і ніколи там не був, - говорив одразу після затримання працівникам сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції чоловік на ім’я В’ячеслав. - Я був тільки в підвалі. Мені показали сумку, дали її, і мені потрібно було перенести її через перший під’їзд. Це не моя ідея була. Мені запропонували, щоб я заробив собі грошей. Просто треба було перенести сумки, що я й намагався зробити, але мене затримали співробітники міліції і доставили сюди.


- Я не організатор і не виконавець, а просто людина, що хотіла заробити, - виправдовувався затриманий    

Чи правда це – розбереться слідство. В будь-якому випадку, він співучасник злочину, тож непокараним не залишиться. А за крадіжку із проникнення Кримінальний кодекс України обіцяє від трьох до шести років тюрми. Заважаючи на те, що затримані вже були судимі, санкція може бути максимальною.

Як уточнили згодом в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, в райвідділі затримані зізнались та розповіли, як вони готувались до злочину – що винайняли у будинку, де на першому поверсі знаходиться магазин з вартісним товаром, квартиру і понад місяць ночами робили прохід з підвального приміщення.



Також затримані розказали, що із краденим вони спустилися назад у підвал, і, щоб заплутати сліди, піднялись на горище. Там вони змінили одяг на чистий та вийшли через парадне іншого під’їзду. На виході обох і взяли з речовими доказами.  

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Эх, Макл Скофилд как же ты так...
  • Bogdan Severin

    побег из Шоушенка, то есть из магазина шуб....
  • Анонім

    Навіщо використовувати фото з іншим затриманим? На фото (де показано затриманого в наручниках) хлопець якого затримали за пиття спиртних напоїв посеред вулиці і при ньому не було ніяких сумок :)  Я один з багатьох свідків цієї спецоперації :)
  • Vladimir Molotov

    ещё двое кандидатов на номинацию стартап года)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up