Вінницька поліція розказала про чотири найпопулярніших схеми шахрайств

Вінницька поліція розказала про чотири найпопулярніших схеми шахрайств
Вже близько 300 вінничан стали в цьому році жертвами аферистів. В поліції розказують про найпоширеніші схеми. Знайте їх та не попадайтесь на “розводи”.

У відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області розповідають, що шахраї можуть готуватися до злочину в одному регіоні, а скоювати його в іншому, або навіть за кордоном. Тому шахрайство, визнають правоохоронці, є найбільш популярним способом заробітку для аферистів.

На сайті поліції оприлюднили перевірені роками схеми, які частіше всього використовують злочинці.

Звільнення родичів з поліції

Відео дня

Аферисти телефонують та кажуть про те, що родич скоїв якийсь злочин або потрапив в аварію, якої є винуватцем. Далі вони повідомляють, що близька людина перебуває під вартою та пропонують за гроші звільнити від кримінальної відповідальності. Шахраї надають банківський рахунок або підсилають когось для передачі грошей. При цьому вони наказують не класти слухавку до того, як гроші будуть перераховані або передані. За інформацією поліції, це роблять для того, щоб потерпілі не могли передзвонити родичу та перевірити, чи  справді  з ним  щось трапилось.

Шахрайства пов’язані з купівлею товарів через Інтернет

Шахрай зазвичай реєструється в Інтернет-магазині під вигаданим іменем та  вказує одноразовий номер телефону. Потім виставляє на продаж товар за дешевшою ціною за умови передопоплати. Покупець переводить гроші на картку, після чого аферист вимикає телефон.

Шахрайства у банківській сфері

Аферисти знаходять в інтернеті оголошення про продаж речей. Потім телефонують  та просять  продавців  надати реквізити банківської карти для перерахунку грошей. Після чого телефонують з іншого номеру та представившись співробітником банку, повідомляють, що гроші перераховані, але вони тимчасово недоступні. Для отримання доступу необхідно вказати пінкод картки. Дізнавшись пінок або пароль шахраї  перераховують гроші з картки продавця  на свою картку.

«Грошова реформа»

Шахраї представляються працівниками соціальних служб та пропонують самотнім літнім людям  різні види допомоги та послуг, серед яких обміняти старі гроші на нові. Пенсіонери дуже часто погоджуються на таку пропозицію та обмінюють справжні гроші на сувенірні.

- Не довіряйте незнайомим людям. Ні під якими приводами не переказуйте їм гроші. Ніколи не повідомляйте  реквізити банківських карток. Перевіряйте документи у осіб, які представляються працівниками соціальних служб. Лише власна обережність та пильність допоможе вберегтися від шахраїв, - наголошують поліцейські.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Ці поради та види шахрайства потрібно наклеїти на кожному стовпі, може тоді люди перестануть попадатись на гачок шахраям. Уже й не перерахуєш скільки потерпілих від цих шахраїв, а зловили одиниці.
  • Анонім

    И все?!!!!

    Вот это работу выполнили!

    Да, далеко пойдем с такой полицией
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up