В Ладижині міліція побила азербайджанця

В Ладижині міліція побила азербайджанця
Хлопець каже, що благав міліціонерів не бити його, бо в нього хвора печінка, проте ті не звертали уваги. А прокурор запевняє, що той сам завдав собі тілесні ушкодження, коли тікав.

Коли Бахтіяр вийшов з міліції, у нього з правої брови текла кров, на обличчі і лобі були синці, він був блідий, ним трясло і почалася блювота.
Такі пояснення надали в прокуратурі Ладижина свідки, які чекали, поки 27-річного хлопця відпустять з міліції. Однак їхні свідчення не взяли до уваги. Повірили міліціонерам.
Злочину не побачили
Заступник прокурора Ладижина пан Джулай відмовив у порушенні кримінальної справи проти міліціонерів. У постанові так і записав: «За результатами перевірки щодо отримання тілесних ушкоджень Алієвим. Встановлено, що він отримав їх під час спроби втекти з Ладижинського відділку міліції».
Щоправда, прокурор Ладижина відмінив постанову свого заступника. Зобов’язав провести додаткове розслідування. Втім, міліціонери все одно вийшли сухими з води. Їхні дії не визнали неправомірними.
- У діях старшого дільничного міліції Терешка, дільничного Тарана, оперуповноваженого Красножона, молодшого інспектора автослужби Жупанова, та оперуповноваженого Деркача, відсутній склад злочинів, передбачених ст. 364, 365 Кримінального кодексу України, - йдеться у постанові прокурора.
Приїхав в гості до мами
Бахтіяр Алієв - студент-заочник педагогічного університету. Його мати також усе життя вчителювала. Хлопець одружений. Разом з дружиною Наталією виховують маленьку доньку. Дівчинці ще не виповнилося й двох років. Проживають у Чернігові, звідки родом Наталія. А в Ладижин приїхали в гості до матері Бахтіяра – Євгенії Данилівни.
На початку 2000-го жінка повернулася на батьківщину з Баку, де довгий час жила.
Поки Бахттіяр не одружився, проживав разом з матір’ю. Отримав наше громадянство, має український паспорт. У той момент, коли його забирали в міліцейське відділення, при ньому були всі документи.
Тієї суботи сусіди матері попросили Бахтіяра привезти з ринку капусту. Купувати її відправили свого сина-восьмикласника Владислава Галушка. Разом з чоловіком у машину сіла й дружина Наталія.
- Я припаркував свої «Жигулі» в самому кінці ринку, - каже Бахтіяр. – Поруч було багато машин. Ми тільки вийшли з автомобіля, як з’явився міліціонер, який назвався дільничним на прізвище Терешко. Сказав, що стоянка заборонена і наказав від’їхати в інше місце. Я одразу зробив це, але дільничний знову підійшов. Попросив документи. Я пред’явив права і паспорт, міліціонер хотів їх взяти в руки, але я не віддав. Бо чув, що вони відбирають у тих, у кого номери з чужої області, а потім треба платити гроші, щоб повернути назад. На моїй машині номери Чернігівської області. Та й на якій підставі дільничний має вимагати права? Про це я й запитав його. На що міліціонер дуже розсердився і викликав… оперативну групу. Вона приїхали дуже швидко.

Навіть машину не дали зачинити
Щоб зрозуміти, з ким мали справу троє доблесних «оперів», яким допомагав ще й дільничний, треба бачити Бахтіяра. Хлопець невисоко зросту, худий. Його худорлявий вигляд можна пояснити тим, що хворіє на гепатит С. Каже, про свою хворобу говорив міліціонерам. Але ті, за його словами, не хотіли нічого чути, тільки наполягали, щоб сідав у міліцейське авто і їхав з ними.


- Не розумів, за що мене забирають у міліцію, запитував, що саме я порушив, просив надати можливість викликати адвоката, - каже хлопець. – Але натомість у відповідь почув єхидне: «Буде тобі зараз адвокат».
Як пізніше підтвердили свідки, хлопцю скрутили руки і силою повели до машини. Він кричав, пручався. На цю сцену звернули увагу багато людей. Дехто намагався стати на захист, запитував міліціонерів, за що його забирають. Міліціонери продовжували своє. Не допомогло і вмовляння дружини, яка кричала, щоб не били його, бо він хворий і саме зараз лікується. Хлопця заштовхали у міліцейську машину і повезли з собою.
- Мені навіть не дали можливості зачинити на ключ двері автомобіля, - каже Бахтіяр. – Ніби не чули. Що просив їх про це.

Відео дня
>Не підпишеш – не відпустимо
Про те, що Бахтіяра забрала міліція, його матері повідомив знайомий Віталій Ільницький. Він був свідком цього. Разом з дружиною Бахтіяра, а також школярем Владиславом Галушком, який приїхав купувати капусту, пішли слідом до міліції.
Їх не пропустили у відділення. І вони стали чекати на вулиці біля входу в міліцейське приміщення. З їх слів, чекали майже три години. Тільки тоді відпустили затриманого. У поясненні в прокуратурі і Галушко (він давав пояснення у присутності матері, бо не є повнолітнім), і Ільницький, однаково описали, в якому стані побачили Бахтіяра після його виходу з міліції.
- Вони мене ще в машині по дорозі до міліції почали бити, - каже хлопець. – А як тільки переступив поріг, так пхнули в спину, що я одразу опинився на підлозі. Весь час кричали, як на злочинця, залякували і простягали руки.
Хлопець каже, що його врятував майор міліції на прізвище Гнений.
- Звати його Юрій Васильович, - розповідає потерпілий. – Він оформляв мені громадянство, видавав паспорт громадянина України. Юрій Васильович сказав їм, що знає мене, наказав припинити знущання. Показав мені, де умивальник, щоб я вмився.
- Мене завели в кабінет до Тарана, туди прийшов Терешко, - продовжує Бахтіяр. – Терешко сказав підписатися під уже написаним текстом. Попередив, якщо не зроблю цього, мене не випустять. Я злякався, бо з такою болячкою, як у мене, треба у визначений час приймати ліки, вчасно харчуватися. Якби залишили на довше, не знаю, що вони зробили б зі мною. Я підписав, навіть не знаючи, що там написано. Міліціонер не дав мені в руки листок з написаним текстом. Мені було все одно. Тільки б швидше вирватися від них.
Будемо звертатися до міністра
На факт депресії у Бахтіяра звертає увагу і його мати – Євдокія Данилівна. Жінка каже, що син, буває, не знаходить собі місця, коли згадує про те, що з ним сталося. Його гнітить несправедливість. Фактично його зробили винуватим.


- Я поїду до міністра, але все одно доб’юся правди, - каже жінка. – Хто дав право міліціонерам бити хвору дитину? Це ж треба таке придумати, що він сам побився. І де? В міліції! А прокуратура повірила в цю казку. Не думаю, що міністр у таке повірить. А якщо буде треба, то звернуся до Генерального прокурора. У дитини таке важке захворювання, а вони познущалися над нею і тішаться тепер, що все їм зійшло з рук…

З акту судово-медичного дослідження
- В Алієва Б.А. виявлено садни в скроневій ділянці голови, лоба, синці по центру тім’яних ділянок голови, на верхній повіці правого ока, на зовнішній поверхні правого плеча, на передніх поверхнях обох колінних суглобів (у довідці вказано розміри саден і синців – авт.)
З довідки лікаря
- Вперше Алієв Б.А. звернувся за медичною допомогою до Чернігівської обласної лікарні 10.03.2011 р. Йому встановили діагноз – хронічний вірусний гепатит «С» генотип «І». Хворий надав письмову згоду на лікування у присутності двох лікарів. Лікування було призначено в повному обсязі згідно з міжнародними стандартами з урахуванням генотипу вірусу терміном на 48 тижнів.
Отримані травми не вплинули на функцію печінки, але помічена наростаюча депресія, яка, вірогідно, може бути зумовлена ексцесом. У випадку продовження її наростання, цей стан може призвести до суттєвих протипоказань у продовженні лікування, аж до призупинення противірусної терапії.
Завідувач г/ентерологічним відділенням Чернігівської обласної лікарні О.Ревко.

Анна Олійник (39), прес-офіцер обласної міліції
- Інспекцією по особовому складу УМВС України у Вінницькій області проведено службове розслідування за фактом звернення гр. А. на Урядову гарячу лінію про його неправомірне затримання дільничним інспектором міліції з метою перевірки документів.
Перевіркою вказаної інформації встановлено, що гр. А. припаркував свій автомобіль на газоні поблизу ринкової площі. Дільничний інспектор міліції, який ніс службу по забезпеченню охорони громадського порядку на вказаній території, виявивши правопорушення, звернувся до водія з проханням надати документи для складення адміністративного протоколу за фактом порушення правил благоустрою території міста. На законну вимогу працівника міліції громадянин категорично відмовився надати будь-які документи, що посвідчували його особу, висловлювався на адресу правоохоронця нецензурною лайкою, шарпав за формений одяг та погрожував звільненням з органів внутрішніх справ. Після приїзду на місце інциденту слідчо-оперативної групи міліції громадянину було запропоновано проїхати до міського відділу міліції для складення адмінпротоколу. Однак чоловік відмовився, продовжував вести себе зухвало, відтак до нього були застосовані заходи фізичного впливу, а саме: загин руки за спину та посаджено в службовий автомобіль. Біля приміщення міськвідділу вказаний громадянин намагався втекти при виході зі службового автомобіля, при цьому впав та отримав легкі тілесні ушкодження, що не спричинили короткочасний розлад здоров’я, що зафіксовано у акті судово-медичного дослідження від 7.11.2011.
В Ладижинському міськвідділі відносно гр.А. було складено адміністративні протоколи відповідно до ст.152 (Порушення благоустрою території міста) та ст.185 КУпАП (Злісна непокора законній вимозі працівника міліції), після чого громадянина було відпущено додому.
30 листопада прокуратура м. Ладижина визнала дії працівників міліції законними та винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи відносно працівників міліції Ладижинського МВ УМВС за відсутністю в їх діях складу злочинів, передбачених ст.364, 365 КК України.



Дмитро Гройсман, правозахисник (39)
- На жаль, цей випадок типовий для нашої міліції. Мене не здивує, якщо з’ясується, що в обласній міліції нічого не знали про інцидент у Ладижині, що ані внутрішня безпека, ані інспекція з особового складу не проводили власну перевірку вказаних подій.
Нам вдалося встановити, що оперуповноважений кримінального розшуку Ладижинського міськвідділу міліції Віталій Деркач, прізвище якого згадується в постанові помічника прокурора Ладижина, є підсудним по кримінальній справі про катування.
З грудня 2008 року міліціонери важко покалічили місцевого жителя Анатолія Пшемиського.
Шостого грудня 2011 року суддя Ладижинського міського суду Сушко, завершивши слухання справи Деркача-Пшемиського, пішов до нарадчої кімнати. Прокурор просив для Деркача реальний строк тюремного ув’язнення, але із зали пішов на роботу, далі боротися зі злочинністю.

 

Читайте також: 

Cправу «Міліціонери проти студента» слухали до десятої вечора
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (56)
  • Anonymous

    Бахтіяр тебя уже ждут
  • Anonymous

    Злой Чечен ползет на на берег, точит свой кинжал !!!! это стих о Бахтиаре!
  • Anonymous

    Багтиар !!!! держись!!! ты скоро умрешь!!!!
  • Anonymous

    маня........ что ты пишешь? это же тварь, это он был когда растреляли под Одессой ментов
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up