У Бару чиновники брали по 600 доларів з тих, хто хотів їхати воювати на Донбас

У середу, 9 липня, у Барі затримали районного військового комісара і командира військової частини. Вилучено $1200, які сплатили двоє місцевих хлопців за те, щоб їх взяли на службу в армію за контрактом.

Хабарників у пагонах здали правоохоронцям громадські активісти.

- Ви уявляєте собі таке, йде війна, хлопці зібралися захищати Україну, а від них за це вимагають грошей? -  каже керівник Правого сектору Вінниччини Сергій Чумак. – Ми спочатку навіть не повірили, що таке може бути. На жаль, це правда.

Факт затримання двох підозрюваних військових підтвердив у розмові з журналістом RIA військовий прокурор Вінницького гарнізону Михайло Середенко.

Відео дня

- Зрозуміло, що до рішення суду  не маємо права розголошувати підозрюваних, але ж у Барі один військовий комісар, командирів військових частин два, бо у місті дислокується два підрозділи, - каже військовий прокурор. – Тривають слідчі дії. Запобіжний захід підозрюваним також обере суд.

Хабар за те, щоб… взяли в армію

Прокурор Вінницької області підписав повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення командиру однієї з військових частин. Про цей йдеться на сайті обласної прокуратури.

- Посадовець підозрюється в одержанні неправомірної вигоди,  поєднаної з вимаганням, за попередньою змовою групою осіб, - зазначено у повідомленні прокуратури.  - Як установлено, він у злочинній змові з військовим комісаром одного з ОРВК Вінницької області за участі посередника почали відкрито вимагати 1200 доларів США у двох місцевих жителів, які хотіли бути прийнятими на військову службу за контрактом.

У подальшому зазначені кошти були передані посереднику і зловмисники викриті на місці скоєння злочину працівниками Вінницької прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері у взаємодії з оперативними підрозділами правоохоронних органів області.

Керівник Правого сектору Вінниччини Сергій Чумак звертає увагу на те, що у місті Бар дуже злагоджено, в одній команді,  діють радикальні сили. Завдяки таким діям вдалося дізнатися про те, що у військкоматі вимагають хабарі. Коли пересвідчилися, що це справді так, передали інформацію правоохоронним органам.  Від одного з учасників Правого сектору журналіст RIA дізнався. як саме відбувалася операція з передачі коштів і затримання підозрюваних.

- Найбільше вразив патріотизм хлопців, які хочуть йти в армію, - каже співрозмовник. – Шістсот доларів для кожного з них це немалі гроші. В одного ще зовсім мала дитина. Але він позичив необхідну суму у родичів і знайомих.

Гроші передавали у  кафе «У Дмитра»

«Зв’язковим»  у передачі коштів, за інформацією співрозмовника з Правого сектора, був киянин  на ім’я Дмитро. Він час від часу навідувався до міста із столиці.

- У Барі в нього родичі, які тримають кафе «У Дмитра», -  продовжує співрозмовник. – Саме Дмитру мали занести кошти хлопці. Спочатку їх протягом  двох тижнів ганяли по колу від військкомату до військової частини. Завертали документи, вишукуючи для цього різні причини. Аж поки не натякнули, що це все може бути зроблено значно швидше, треба тільки, самі розумієте, що зробити. Назвали суму – шістсот доларів з кожного.

Купюри, які мали передати, були мічені. Спочатку у кафе до Дмитра зайшов один, повідомив, що має передати гроші для військового комісара. Той забрав суму. Приблизно через годину після того з’явився другий.  Теж віддав свою долю. А вже слідом нагрянули правоохоронці. Вилучивши кошти, вони поїхали затримувати військових чиновників. Їх взяли під варту.

Запобіжний захід щодо їх подальшого утримання визначить суд.

Про те, чим закінчиться ця скандальна справа, ми розповімо після її розгляду. Тоді ж стане зрозуміло, як довго триватимуть слідчі дії і судовий розгляд справи. Чи буде взято до уваги те, що на сході війна і мало не щодня гинуть люди.

- Для кого війна, а для кого мати рідна, - повторює відоме народне прислів’я співрозмовник з Правого сектора. – Всі ми знаємо, як у судах вміють розтягувати справи. Зараз літо, цілком можливо, суддя піде у відпустку. Як тут ще раз не повторити, кому війна , а кому…

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Шрина

    Барський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Михайла Грушевського (Хабарника) Запрошуємо усіх до навчання, у вас все вийде а як що ні, усі ваші питання вирішить Школьнік Оксана Олегівна, яка так важко працює над усіма цими питаннями студентів, знаходиться вона на другому поверсі 215 аудиторія, якщо вам вона занизила оцінку не біда можете перездати як ?(за допомогою хабара) А ось як через тупу старосту яка отримає за це винагороду від Школьник О.О. червоний диплом ( перевірте бо це правда ) За 3 бали - 300грн, за 4 бали - 400грн, за 5 балів 500грн, за вишиту роботу 1000грн, курсова 1700грн... Школьнік О.О. хоче усі кошти від студентів, і вона їх отримує незаконно у вигляді хабара... Найбільший врожай хабарів збирає із студентів, перед новим роком і випуском студентів до 50 000грн...
    Наші студенти заслуговують знання, бо ми прийшли учитися не хабарництву, а користі для суспільства якої ми надамо, після навчання!!!
  • Anonymous

    Для таких уродов штрафбат самое место.А парней, с которых деньги сбивали в заградотряд. Задача--кто вернется домой?
  • Anonymous

    Сепаратисты больше люди чем весь Ваш правый сектор вместе взятый! Они хоть дом свой защищают а правый сектор кого или что защищает? Порошенко и его царское величиство?
  • Anonymous

    Я ж не про командира тут без спору я б його зараз відправила у самі гарячі точки воювати, а я говорю про так званого "зв'язкового" тому що людина справді ні вчому не винна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up