Троє поліцейських «збили» 5000 доларів із іноземців, підкинувши їм «косяк»

Троє поліцейських «збили» 5000 доларів із іноземців, підкинувши їм «косяк»
Три офіцери міського відділу поліції прийшли на квартиру, яку знімали двоє іноземців, підкинули недопалок «косяка», забрали документи і всю наявну валюту, а потім, щоб не відкривати кримінальне провадження про зберігання наркотиків, затребували 5000 доларів відкупних.


Про поліцейських, які хотіли заробили п’ять тисяч «зелених» на штучному звинуваченні іноземців у злочині, розповіли прокуратура області та Служба безпеки України. Їхні співробітники разом із працівниками управління внутрішньої безпеки Нацполіції наприкінці минулого тижня затримали вимагачів і їхнього посередника.  

- Офіцери провели несанкціонований обшук у квартирі, яку знімали двоє іноземців з Близького Сходу, – розказують в спецслужбі. - Чоловіків, які планували інвестувати у ресторанний бізнес, поліцейські безпідставно звинуватили у зберіганні та вживанні наркотиків. Інспектори також забрали у іноземців документи і майже півтори тисячі доларів. Потім, поліцейські через посередника повідомили іноземців, що нереєстрація фейкового кримінального провадження обійдеться у п’ять тисяч доларів США.

Затримали посередника під час передачі частини суми, а самих поліцейських "брали" у різних районах міста.

Відео дня

У прес-службі прокуратури області уточнили, що посередником поліцейських був громадянин Йорданії. Затриманим оголосили підозру та подали до суду клопотання про їх арешт на час слідства.

- Троє поліцейських та іноземець систематично займалися вимаганням грошових коштів у громадян за непритягнення їх до кримінальної відповідальності у ситуаціях, які самі ж і комбінували, - сказано у офіційному повідомленні на сайті Нацполіції, підписаному Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України. 

В цій інформації розповіли, що вінницькі оперативники внутрішньої безпеки дізналися про злодіяння поліцейських міського відділу зі слів потерпілих іноземців. Ті прийшли в управління й розповіли про вимагання і несанкціонований обшук.  

- Під час обшуку працівники поліції нібито виявили недопалок із наркотичною речовиною, після чого викрали з квартири гроші в сумі 700 доларів США і 500 євро, паспорти та інші особисті документи іноземців, - інформує Департамент внутрішньої безпеки. 

За заявою іноземців відкрили кримінальне провадження про одержання неправомірної вигоди у великому розмірі, службовою особою або за попередньою змовою групою осіб.

- В рамках розслідування провадження, після передачі частини неправомірної вигоди в розмірі 400 доларів США, посередник був затриманий, а грошові кошти – вилучені, - кажуть у внутрішній безпеці. - Цього ж дня працівники затримали трьох поліцейських. У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання одного з затриманих, правоохоронці вилучили там 23 набої калібру 5,45 мм та 13 набоїв калібру 9 мм. Крім того, в його приватному автомобілі виявили згорток подрібненої речовини рослинного походження вагою 20 г.

Все вилучене направили на експертизу. Крім провадження про неправомірну вигоду, мають відкрити ще два: за статтями 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Фото речей, вилучених під час обшуків у підозрюваних поліцейських (з сайту Національної поліції України)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    а что вы возмущаетесь? помните статью про мента, которого шевцов уволил, который ездил на ворованной тачке? шевцова нет и чувак опять работает. спасибо гайде! из-за таких как она порядка никогда не будет. и эти так вырулят. их уволят, потом какая-то гайда найдется, заколотит и опять они восстановятся.
  • Анонім

    О,  мусорята,  выходите,  походу для вас это конечная.
  • Анонім

    продажные менты  !!! ничего им не будет, ибо делятся с начальством. в худшем случае просто уволят их с полиции по тихому и усе. будут в охране гдето работать, так как ничего делать не умеют...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up