Тетяна Антонець: "Кудіяров пропонував свою "протекцію". Хотів спочатку 10, а потім і 100 тисяч доларів"

Тетяна Антонець: "Кудіяров пропонував свою "протекцію". Хотів спочатку 10, а потім і 100 тисяч доларів"
В міському ізоляторі тимчасового затримання зараз перебуває “один” вінницький громадський активіст, який підозрюється у намаганні отримати неправомірну вигоду від “одного” з головних лікарів медичних закладів області. Його разом із посередником, безробітним вінничанином, працівники правоохоронних органів затримали вчора, 25 червня, прямісінько за дверима кабінету того ж таки головного лікаря. Про це повідомляють у Прокуратурі Вінницької області.

“Таємничого” громадського діяча та його посібника міліція зловила “на гарячому” ще вчора, 25 червня. Наразі обоє перебувають у ізоляторі тимчасового затримання, ведеться досудове слідство. А вже сьогодні, 26 червня, відбулася прес-конференція першого заступника прокурора вінницької області Анатолія Максимюка та першого заступника начальника УМВС Юрія Педоса.
Багато зараз сказати не можемо, прізвищ не називатимемо, - каже заступник прокурора. - Зареєстровано кримінальне провадження за фактом отримання неправомірної вигоди у розмірі 75 тисяч доларів, ведеться слідство. Заявниця — головний лікар однієї з обласних лікарень - звернулася до нас ще тиждень тому, 19 червня. Вона розповіла, що громадський активіст пропонує їй посприяти у вирішенні питання про призначення її на посаду головного лікаря. Обіцяв зробити це через “одного” суддю за 75 тисяч доларів. Хоча під час зустрічі заявниці, активіста та, власне, судді, ця сума виросла вже до 100 тисяч доларів.
Пан Максимюк також розповів, що працівники правоохоронних органів весь тиждень відслідковували, як розвиваються події. А так як у заявниці не було авансу у 25 тисяч доларів, який у неї вимагав діяч, то міліція подбала про “куклу”. Частково це були справжні гроші, проте заступник прокурора не каже, скільки саме.
“Вадим обіцяв мене “захистити” і повирішувати все з суддею ...”
І хоча вся ця детективна історія з хабаром у 75 тисяч доларів ніби-то оповита таємницею, дякуючи інтернету вже всі знають, що головним її фігурантом є очільник вінницької “Батьківщини молодої” та відомий антикорупціонер, 25-річний Вадим Кудіяров.
А гроші ходив він вимагати до головного лікаря дитячої обласної лікарні Тетяни Антонець. До тієї самої Антонець, яку так затято цькували вінницькі громадські організації та окремі активісти (“Народна воля”, “Батьківщина молода”, свободівці, Таїсія Гайда).

Відео дня

Пані Антонець вони звинувачують у хабарництві та плетінні хитромудрих корупційних схем. Але за вимагання хабара до слідчого ізолятора наразі потрапив сам борець із корупцією Вадим Кудіяров. Чим керувався громадський активіст, незрозуміло. Чи то він таку хитру “провокацію” вигадав, чи і справді сподівався отримати від Антонець трохи грошей — на розвиток антикорупційної боротьби — хто-зна...
Журналіст “20 хвилин” зателефонувала до пані Антонець, щоб з'ясувати подробиці детективної історії.
- Ми тут дізналися про історію з Вадимом Кудіяровим ... Що це було? - запитую у пані Антонець.
- Я й сама шокована — хотіли мене, називається, “розвести”. Розповім, що зможу, - зітхає головний лікар.
Вадим Кудіяров ще давно виявив бажання особисто познайомитися з пані Антонець. За її словами, після першого знайомства та довгої розмови (пані Антонець і сама не знає, як він на неї вийшов) Вадим сказав:
- То Ви, виявляється, нормальна людина! Чого ж на Вас так нападають?
І в знак своєї “симпатії” запропонував пані Антонець свою допомогу. Обіцяв захистити її від усієї “чорнухи”, яку розповсюджують громадські активісти та революціонери, і хотів за це всього-навсього ... 10 тисяч доларів. Коли пані Антонець зі здивуванням перепитала суму, Вадим здивувася і собі:
- А що, для Вас це багато? Чи у Вас скільки немає?
Лікарка каже, що тоді її розібрав нервовий сміх.
- Я сказала йому, що це не мої методи. А добиватися справедливості та поновлення на посаді я буду виключно правомірними методами, які не суперечать закону, - каже пані Антонець.
Хотів грошей “на футбол”  
Але пан Кудіяров, каже пані Антонець, виявився наполегливим.
- Він прийшов знову. І запропонував допомогти йому у розвиткові дитячого футболу. За 248 тисяч гривень. Я попросила показати план і обіцяла посприяти, чим зможу. Але так званий бізнес-план виявився “фількиною грамотою”, і, перевіривши інформацію по своїм джерелам, я зрозуміла, що і тут у пана Кудіярова не все чисто, - каже Тетяна Іванівна. - Тому відмовилася. Хоча Вадим продовжував наполягати, що це вирішить усі мої проблеми.
Наступного разу, розповідає пані Антонець, “рятівник” прийшов уже з новими пропозиціями. Цього разу він назвав суму у 75 тисяч доларів — за такі гроші обіцяв, що лікарку залишить у спокої “Народна Воля”, активісти Євромайдану-Вінниця та ультрас. Більше того — вони попрацюють із пресою і навіть повирішують все із суддею. Вадим обіцяв, що більше не буде ніяких пікетів під судами, а суддя миттю винесе потрібне рішення.
- Я зрозуміла, що із цим потрібно щось робити, - каже пані Антонець. - Адже потім він запросив уже ... 100 тисяч доларів. Я була збита з пантелику, і хоча рішення здавалось очевидним — звернутися у правоохоронні органи, проте воно мені далося дуже і дуже нелегко. Я усвідомлювала, що це змінить життя цього молодого та амбітного хлопця. Але ми прагнемо жити по-новому, без хабарництва і корупції, тому мій обов'язок як громадянина заявити про факт вимагання неправомірної винагороди у відповідні служби.
Посередник не мав сумки, щоб скласти 25 тисяч доларів
Якщо пан Кудіяров і задумав провокацію, то вона виявилася якоюсь, пардон, недолугою і по-дитячому непродуманою. Чи і справді він вірив у наївність лікарки? Що сподівався з цього мати? Гроші, сенсацію, чи і те, і інше?
Тиждень тому, 19 червня, пані Антонець таки звернулася до правоохоронних органів. На середу, 25 травня, було домовлено про зустріч пана Кудіярова з лікаркою і передачу першої частини хабара — 25 тисяч доларів.
- За деякий час до зустрічі Вадим зателефонував і сказав, що сам він прийти не зможе. Прийде посередник, - розповідає пані Антонець. - Працівники правоохоронних органів дали мені гроші, перев'язані резинкою — що було справжнє, що ні, і скільки там було взагалі, я геть не дивилася. Прийшов хлопчина, каже: “Ну, давайте гроші”. Я витягла з полиці  і віддала. В хлопця забігали очі — певно, він не сподівався побачити скільки доларів. Взяв гроші і каже: “А в що мені їх поставити?”. Уявляєте, у нього не було з собою ні сумки, ні пакета. Я дала йому аркуш паперу, з горем пополам він загорнув ті гроші і пішов. Встиг дійти до вхідних дверей у приймальню. Там його і зустрів хто треба ...
А ще за двадцять хвилин, каже пані Антонець, міліція взяла і Вадима Кудіярова.  
- Вчора по обіді мало відбутися судове засідання по моєму позову за незаконне звільнення, - розповідає Тетяна Іванівна. - Звісно, враховуючи всі події, слухання не було. Та мені стало відомо, що до того, як міліція затримала Вадима, він, дізнавшись від посередника про отримані гроші, таки подзвонив своїм поплічникам і наказав розгортати під судом протесну акцію з плакатами і всіма атрибутами ...

P.S: Пані Антонець каже, що не тримає зла на всіх активістів-люстраторів, які переслідували її та поливали брудом весь цей час:

- Я віруюча людина, ходжу до церкви і маю Бога в душі. Тому пробачаю тим, хто заподіяв мені шкоду. Цей негатив не можна тримати при собі, плекати його - треба відпускати. Ніхто не знає, скільки сил, здоров'я і нервів мені коштувало пережити всю цю люстрацію. Якщо ми хочемо і справді жити по-новому, заявляємо про патріотизм, то я як притримувалася цих принципів усе життя, так і робитиму надалі. І дії мої підпадають виключно під правове поле. Мені навіть шкода цього хлопчину, Кудіярова. Але я нікого не чіпала - вони самі мене кругом шукали ...

Читайте також:

Антикорупціонера Вадима Кудіярова допитують в міліції про 75 тисяч доларів для судді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Anonymous

    http://vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/tetyana-antonets-vpevneno-krokue-do-tyurmi-10327649.html
  • Anonymous

    http://vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/tetyana-antonets-vzhe-na-porozi-tyurmi-10326823.html Вся правда о "святой" Антонець это так что бы вы понимали ху из ху!
  • Anonymous

    Анатолий типичный "мыздобул". Ему что-то аргументировать без толку.
  • Anonymous

    Скажіть, будь ласка, шановний Анатолію, чому робите такі епічні висновки? До того ж, елемент образи носить Ваш коментар, а не моя стаття. Щодо "розпатякались" - заявник має право прокоментувати ситуацію і в ході ведення слідства, особливо після офіційного оголошення підозри обвинувачуваному. Таке ж право мають і друзі-колеги-знайомі обвинувачуваного.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up