Суд над Давидом Григоряном. Є привід переглянути справу «розборок» на Барському шосе

Суд над Давидом Григоряном. Є привід переглянути справу «розборок» на Барському шосе
З плакатами прийшла на засідання підтримка потерпілої сторони – родичів убитих торік під час стрілянини на Барському шосе Сергія Крилова та Євгена Ромигайла. Юнаки, які ці плакати тримали, ховали обличчя від об'єктиву
  • Справу торішньої стрілянини на Барському шосе, під час якої від вогнепальних поранень загинуло двоє вінничан, можуть повернути на новий розгляд.
  • Прокуратура змінила апеляційні вимоги, бо дізналася про порушення таємниці нарадчої кімнати.
  • Чи погодиться з прокурорською апеляцію суд і скасує вирок Давиду Григоряну, буде відомо найближчими днями.

Що кримінальне провадження, у якому в першій інстанції засудили Давида Григоряна до трьох з половиною років тюрми, може знову опинитися у Вінницькому міському суді, стало відомо в понеділок, 19 червня.

На засідання апеляційного суду прийшло більше 60 слухачів, але розгляд апеляційних скарг учасників процесу відклали.

Підтримка потерпілої сторони – убитих торік під час стрілянини на Барському шосе Сергія Крилова та Євгена Ромигайла – були з плакатами. На плакатах - фотографії і написи «Вимагаємо справедливого суду», «Вбивця повинен сидіти».



А слухачі, що зійшлися на підтримку підсудного, знімали суд на телефони і вголос обурювалися вигляду представника потерпілих.

– Навіщо він одів форму прокурора? Щоб тиснути на суд? Це порушення етики адвоката! – не вгамовувався найбільш нестримний родич Давида Григоряна, коли його виводив із зали конвой за вказівкою головуючої судді.  

Відео дня

Адресувалася репліка Юрію Кармазіну, який був нардепом, а тепер громадський діяч зі званнями заслуженого юриста і почесного працівника прокуратури. Він у парі зі ще одним адвокатом відстоює інтереси потерпілої сторони та ходить на засідання із оператором, який знімає його виступи.

У Давида Григоряна тепер один адвокат, а в суді першої інстанції працювали двоє. Його продовжують тримати під вартою. Приводять на суд і виводять у наручниках із заламаними за спиною руками.



Григорян, нагадаємо, на судах пояснював, що торік на Барському шосе він захищався від нападу озброєних людей, серед яких були Сергій Крилов та Євген Ромигайло, які померли від вогнепальних поранень у лікарні, після сутички. Зброю, казав, вихопив у одного з нападаючих. Її не знайшли і походження не встановили. Позиція захисту: стріляв у межах необхідної оборони.

Та сутичка на Барському шосе виглядає не інакше, як «розборки» двох угрупувань. Її передісторію RIA/20minut.ua розповідала в матеріалах про перебіг судових слухань. Нагадаємо наслідки гучної стрілянини: один поранений з травматичної зброї (Давид Григорян) і двоє убитих з вогнепальної.

Про поранення травматом є окреме кримінальне провадження, де Григорян заявив про замах на його життя. А як підсудному, йому доводили невмисне убивство, незаконне поводження зі зброєю та вимагання, поки прокуратура не змінила головну статтю звинувачення на перевищення меж необхідної оборони. Сталося це перед самим вироком. І за цією статтею Григоряна виправдали. Засудили тільки за супутні злочини.

І ось, на засіданні апеляційного суду знову змінило свою позицію державне звинувачення. Учасникам процесу надали для ознайомлення зміни до апеляційної скарги прокурора Карнауха.

Як пояснив потім журналісту його колега, що був на слуханні (у справі працює група прокурорів), у змінах до апеляції просять повернути провадження на новий розгляд у суд першої інстанції. Чому? Є нібито дані про порушення таємниці нарадчої кімнати.

Більше сказали журналісту інші учасники процесу: прокуратура змінила вимоги, посилаючись на те, що один із суддів колегії Вінницького міського суду проводив слухання у іншій справі тоді, коли Григоряну писали вирок.

Представники потерпілої сторони були проти цих змін. Вони казали, що прокурора Карнауха вже усунули від розслідування за їхніми скаргами в Генпрокуратуру. Але суд вирішив відкласти засідання на кілька днів, бо захисник Григоряна попросив час на підготовку заперечень до нової скарги прокурора.
 


«Не підтверджена причина»

Віталій Корпало, адвокат, захисник підсудного:

- Укотре судовий розгляд по справі Григоряна перенесли. На даний час вже задоволено відводи чотирьом суддям. А сьогодні прокурор змінив свої апеляційні вимоги, хапаючись за вигадану, документально непідтверджену причину, щоб хоч якось врятувати обличчя прокуратури. Більше того, адвокат потерпілих вирішив тиснути на суд, одягнувши костюм прокурора з генеральськими зірками. Вважаю, що дана справа є показником на рівні держави дотримання права людини на оборону від насилля. Її кінцеве рішення буде очевидним критерієм змін у державі.

 

Читайте також:

Убивство на Барському шосе було самообороною. Як засудили Давида Григоряна

У стрілянині на Барському шосе загинули двоє чоловіків: чотири версії збройного нападу

Стрілянина на Барському шосе - кримінальні розборки чи банальний грабіж?  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up