У жмеринського фермера стріляли кіллери. Його замовив авторитет 90-х, що контролював "Урожай"

У жмеринського фермера стріляли кіллери. Його замовив авторитет 90-х, що контролював "Урожай"
Напад на фермера у Жмеринському районі був у селі Тарасівка ввечері у вівторок, 29 жовтня. Стріляли в громадянина Росії, який народився в Азейбарджані, а на Вінниччині вів господарство, оформлене на його дружину. Бандити хотіли убити і сховати його тіло і „подерибанити” потім усе майно.

Як сказав сьогодні начальник обласного управління міліції Віктор Русин, замах на убивство розкрили до ранку. Затримали трьох. Тієї ж ночі взяли двох виконавців, а сьогодні - замовника. Останнього зараз етапують до Вінниці з Криму.
Цей чоловік жив у Саках, а відомий Вінниці із 90-х років. Про нього кажуть, як про авторитета на прізвисько Квадрат, який тримав тоді під контролем ринок „Урожай”.
Двоє виконавців – раніше судимий 39-річний вінничан і 28-річний мешканець Вінницького району. Вони зайшли на територію господарства близько 18.00, коли у сторожці фермер був сам, і п’ять разів стріляли на ураження по 43-річному чоловікові.



Чотири кулі влучили. Дві пройшли наскрізь, ще дві витягали з тіла потім хірурги. До речі, одну кулю витягли з голови. Те, що чоловік лишився живий, більше того, утік від кілерів, називають в міліції чудом.
Як розповів генерал, потерпілий вибіг з приміщення сторожки, сів у машину і їхав звідти геть. Він сам подзвонив у міліцію, і правоохоронці зустріли його в дорозі та викликали до важкопораненого швидку. Медики забрали одразу його в лікарню. Зараз потерпілий, як каже Віктор Русин, у задовільності стані. Житиме.  
Начальник міліції розповів, як розкривали злочин. Була сформована посилена слідчо-оперативна група. На місце злочину виїжджало керівництво. Як потім дізналися працівники міліції, кілери навіть вже мали місце, де сховають труп. Розраховували, що вбивство вдасться, і фермера, громадянина Росії, ніхто не шукатиме.



- Не скажу, що розкриття нам далося легко, - каже генерал. - Це фермерство за селом, у полі, колишній колгосп. Було мало людей, з якими можна було працювати. Але ми отримали інформацію, почали її перевіряти і близько 23.00 вийшли на одного з нападників. Потім провели оперативну комбінацію й затримали другого. О 4.30 ранку за Жмеринкою на лісовій дорозі. Вже проводячи з ними слідчі дії і далі оперативно-розшукові заходи із залученням наших технічних можливостей, вдалося встановити третю особу.
Замовника знайшли у Саках. Сьогодні, 31 жовтня, об 11.00 його затримали за допомогою кримських колег. Зараз авторитета на прізвисько Квадрат епатують до Вінниці. Завтра, 1 листопада, усім трьом затриманим вінницький суд обере міру запобіжного заходу.
Стріляли із пістолету Браунінг калібру 7,65 міліметрів. Зброю вилучили. Знайшли в лісосмузі. Потім ще знайшли у затриманих набої до неї. Все віддали на експертизу.



Спускав кулі у фермера раніше судимий за розбої, крадіжки і грабежі вінничанин. Про нього вже чула Вінниця, коли він тікав зі Стрижавської колонії з групою зеків через підкоп.
- Йому за ту втечу добавили п’ять років, - каже Віктор Русин. - В 2012 він звільнився з місць позбавлення волі, але не став на облік, не надав адреси проживання, ніяких даних. За це на нього є кримінальне провадження за ухилення від адміністративного нагляду.
Другий учасник нападу був судимий за крадіжки. Він жив недалеко від місця нападу, по-сусідству від фермерського господарства. А представився він генералу, як той каже, „помічником карманних ворів”.

- Сам злочин несе корисний мотив, - пояснює Віктор Русин. - В першу чергу вони хотіли позбавитися цього громадянина Росії, щоб навіть труп його ми не знайшли. Вже було вибране місце, куди вони його мали сховати. Потім мали розпродати майно. Все те, що фермерське господарство вирощувало - курурудзу, сою. І техніку їхню продати збиралися та поділили все між трьома. Така була домовленість.
Нагадаємо, що сектор зв’язків з громадськістю обласної міліції інформував, що за фактом нападу відкрили кримінальне провадження про замах на убивство. Зараз говорять – статтю відповідальності змінять за замовне убивство. Покарання – до 15 років тюрми.
Розслідувати цей злочин й передати матеріли до суду обіцяють до кінця року. Тоді, як сказав генерал, він розкаже усе. Зокрема, як познайомилися кілька років тому потерпілий із замовником...
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    Комент стосовно ментів та мусорів трошки розмістився не в тому місці. Згоден повністю. Я мав на увазі про події, які відбуваються стосовно Квадрата. Не маю до нього жодного відношення, хоча чув на початку дев"яностих. Що стосується справи по фермеру, запитань тьма. І породила їх конференція та інтерв"ю і не більше. Щоправда на ці питаня відповіді ніхто не дасть, як і на багато інших
  • Anonymous

    надо проверять жену и ее связи с этим авторитетом в молодости...
  • Anonymous

    Нет уважаемый О разнице между ментом и мусором должны знать каждый и где как не в "соц мережі" об этом надо говорить!
  • Anonymous

    Все сбежавшие были рецидивистами. Восьмилетний срок "мотали" трижды судимые Яков Шкуринский (уроженец Черновцов) и Александр Шайда (Винница). Столько же судимостей имели два одессита -- Юрий Бондарчук (последний срок -- 15 лет) и Сергей Богуславский (5 лет). По две судимости за плечами уроженцев Черниговской области Александра Борисенко (приговорен к 13 годам лишения свободы) и Юрия Донца (5,5 года) 1000% Это Шайда!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up