Селяни з Требухів топорами вбивали зубрів

Селяни з Требухів топорами вбивали зубрів
Вчора, 5 лютого, з озера біля від села Требухів Літинського району лісники дістали ще 7 мертвих зубрів. Зараз загиблих тварин вже 17 штук. Лісники провели власне розслідування та з’ясували страшні факти.

30 січня о дев'ятій годині вечора невідомий місцевий житель повідомив в поліцію, що на ставу гинуть зубри. Тварини вийшли з лісу на став, де провалилися під лід. Місцеві жителі, які стали свідками цих подій, викликали працівників лісгоспу.  Єгері прибули на місце події і їм навіть вдалося витягнути з холодної води одного дорослого живого зубра. Кілька хвилин тварину приводили до тями, поки зубр не піднявся на ноги і не пішов до лісу. У ніч на неділю, 31 січня, вдалося дістати ще трьох мертвих тварин. Коли ж єгеря прийшли до озера на наступний день, то побачили, що на поверхню спливли ще п'ять мертвих зубрів. Їх тіла діставали з води за допомогою трактора.

Працівники лісового господарства провели своє власне розслідування і по слідах навколо озера встановили, що стадо зубрів на лід, швидше за все, загнали браконьєри.

- Це було ціле стадо - 60 зубрів, - розповідає старший єгер Іван Сиваченко журналісту «Фактів». - Їх спеціально гнали на лід, де 800-кілограмові тварини стають фактично беззахисними. Видно було, що стадо не хотіло наближатися до озера, так як зубри бояться води. Але браконьєри - їх, швидше за все, на тому березі було троє - відрізали шлях до лісу, і тварини змушені були вийти на лід. Основна частина зубрів все-таки успішно подолала озеро - так як лід був досить міцним. А ось ті, хто втік ззаду, почали провалюватися в ополонці. На іншому березі зубрів зустрічали ще троє браконьєрів.

Відео дня

Читайте також: Винуватцю загибелі вінницьких зубрів грозить три роки тюрми

Єгерю по слідах вдалося встановити, що одного зубра вбили, швидше за все, сокирами біля самого берега.

- Тут було все в крові. Ще одного знесилено лісового бика забили до смерті вже на березі. Браконьєри забрали з собою дві туші вбитих тварин, а інших залишили вмирати в крижаній воді. Зубри не могли самостійно вибратися з ополонок і просто померли від переохолодження. Однак багатьох з них можна було б врятувати. Наскільки нам зараз відомо, тварин загнали на лід ще о п'ятій годині дня. Але повідомили нам про це - швидше за все, самі браконьєри - о десятій годині вечора. Швидше за все, вони зрозуміли, що накоїли і самі цього злякалися, - розказує Іван Сиваченко.

Потім сліди привели до однієї хати в селі Требухів. Біля неї єгері  і побачили віз з плямами крові. Вдалося встановити, що ця кров свіжа, хоча господар підводи стверджував, що нібито ще півроку тому возив на возі тушу свині. Єгерям вдалося встановити майже всіх учасників бійні на озері.

- Це місцеві жителі, з села Требухів. І хоча дані про осіб браконьєрів ми передали в поліцію, ніхто з них навіть не затриманий на сьогоднішній день, - зазначає лісник.

Зубри - тварини, занесені в «Червону книгу». На території України - їх налічується 300 голів. Сто особин проживали на території Вінницької області. Полювати на цих тварин не можна. За кожного вбитого зубра передбачається штраф в розмірі 130 тисяч гривень. Браконьєри також можуть потрапити за грати на строк до трьох років.

Редакція 20minut.ua вимагає, щоб обласне управління поліції Вінницької області на чолі з новообраним начальником Антоном Шевцовим  провели розслідування вбивства зубрів, які занесені у Червону книгу України,  і покарали винуватих у цій справі.

Наші журналісти з'ясовують усі деталі вбивства тварин. Слідкуйте за нашими публікаціями.









 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Lady

    Боже , идиотизм крепчает конечно .... нет слов , что б описать тех, которые таким занимаются ! ну что же ... все рано или поздно наказывается !!!

  • Олена Яворська

    оскільки незаконне полювання нанесло істотну шкоду, то винуватцям загрожує тюремний строк не до 3-х, а до 5-и років
  • Дарья

    Уже й винуватців знайшли і докази зі слідами крові, а вони ще теляться. Невже так важко виконати свою роботу, провести розслідування та покарати винуватців, як не крути, але ж це їхня робота та вони отримують за це кошти.
  • Анонім

    "тварина приводили до тями, поки воно не піднялося на ноги"... філологи, які вчили це непорозуміння, за що ви йому видали диплом?!

    Анонім reply Анонім

    Речення пишемо з великої літери, розумнику!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up