Озброєних людей вигнали з ДПЗ „ультраси” на чолі з кіборгом

Озброєних людей вигнали з ДПЗ „ультраси” на чолі з кіборгом
На ДПЗ били вікна, кидали коктейлі Молотова і палили шини. Потім на затримання “хуліганів” сходилися дивитися десятки мешканців мікрорайону, як на голлівудський бойовик
Війна в мікрорайоні. Вінницький підшипниковий на зелені свята міг стати полем бою. Сто людей ішли на підприємство, де сиділи озброєні люди. З вікон адмінбудівлі летіли коктейлі Молотова, меблі, було чутно постріли. Так самооборона зустрічала немісцевих власників й підчас затримання міліцією, кричала, що це рейдери

Територію Вінницького підшипникового заводу зраз охороняє міліцейський батальйон „Вінниця”, а за фактом застосування зброї й вибухівки у неділю ввечері там - відкрили кримінальне провадження. На ДПЗ кидали коктейлі Молотова, стріляли з пістолетів, хапалися за автомат й біти та палили шини. Воювали не ті люди, що прийшли на підшипниковий великим загоном з представниками власників, а чоловіки, що ховалися всередині.

В людях, які оселилися на ДПЗ три місяці тому, упізнали самооборонівців. Тоді ходили розмови, що то Боря Лексус захопив підшипниковий. Так казали тодішні керівники вінницького Правого сектору й розповсюджували в соціальних мережах заяву мешканців мікрорайону з проханням до міліції й до них вплинути на озброєних людей, які ходять під їхніми вікнами та погрожують.

- Боря Лексус не має відношення до подій на ДПЗ. Там корпорація воює з виконавчим директором. У них свої війни. Внутрішні. Наших людей там не було. Ми в такі акції не влазимо, - сказав у відповідь на питання про недільні події Борис Псіченко, керівник Самооборони Майдану Вінницької області, якого й називають Лексусом. – Ми свої дії коригуємо із мером, губернатором, міліцією і СБУ. Наші акції там, де людям зарплату не виплачують, де забирають майно людське. Не влазимо в бізнес-розборки, бо вони погано закінчуються. Тим більше - там донецькі... Дуже багато всього такого, у що ми не влазимо.

- Там одну сторону підтримує самооборона Алексєєва – Вінницька обласна Народна самооборона. Ту, що не пускала в середину людей, - вводить в курс справи Борис Пасіченко. - А друга сторона взяла „ультрасів” і хотіла тих викинути. Я вважаю, що в такі спори взагалі не треба втручатися. Міліція повинна взяти ГПЗ під свою охорону, і не буде ніяких проблем.

Чиї були коктейлі
Ігор Алексєєв, про якого сказав Борис Пасіченко, очолює і обласну Народну самооборону, і облавтодор. Але він сказав, що то не його хлопці оборонялися коктейлями Молотова й врешті були затримані міліцією.

- Мої виїжджали на факт події, чергова група. Там була звичайна ситуація – господарські суперечки. Знаю, що там батальйон „Вінниця” був і взяв під охорону, - сказав Ігор Алексєєв, а на прохання розказати більше про конфлікт на ДПЗ, озвучив якраз позицію людей, що чинили опір: - Ті хотіли попасти на завод і порізати. Рейдерське захоплення.

- „Ультраси” були ззовні, а хто ж в середині? – допитуємося.

- Є міліція, хай собі розбираються, - звучить відповідь.  

Хто має бути в темі, як не Олександр Максименко - начальник вінницького штабу Самооборони Майдану, що координує дії всіх самооборон, крім однойменної, Пасіченка.

- Думаю, це хлопці Бориса Пасіченка хотіли віджати, розбарикадувати ДПЗ, - каже він і фактично „здає” Народну самооборону. - Це вам до Ігоря Алексєєва треба звернутися. Це його розрізу справи. Більш детальний коментар може він надати. Я в курсі, але поки цю ситуацію не буду коментувати, бо там дуже багато справ відбувається...

Людину Ігоря Алєксєєва впізнав на ГПЗ адвокат Олександр Білошкурський, представник власників фірм, що хотіли потрапити за підшипниковий в супроводі приватної охорони, „Народної волі” та спортсменів, найнятих на тимчасову роботу – в похід на зайнятий самооборонівціми ДПЗ.

- Ми допомогли міліції там затримати дев’ять людей, серед яких був Гриша Зозуля, заступник Алексєєва, - каже адвокат. – Його знімала із загорожі міліція, відбирала в нього біту. Він ще кричав мені, що я - рейдер.

Ціла спецоперація
Олександр Білошкурський розповів, що він надає правову допомогу корпорації власника чотирьох фірми на території Вінницького підшипникового заводу, яка хоче тут почати працювати, але заважає якесь бандугрупування. І спершу, ніж погодитися допомагати, він перевірив документи на право власності, зібрав інформацію в реєстрах, пробив по своїх джерелах... І сьогодні каже: якби знайшов щось сумнівне, не взявся б за це.

- З території ГПЗ вивозиться метал, цегла, розбираються будівлі повним ходом. Було вкрадено 100 метрів високовольтного кабелю, який проходить там і дає струм на Хутір Шевченка, - розповідає адвокат. - Представники власників неодноразово намагалися зайти на підприємство, щоб провести інвентаризацію, але їх не пускали, погрожували. Директорка (учора звільнена, - авт.) фактично не вирішувала питання, замовчувала розкрадання.

Це Білошкурський приходив у неділю в супроводі ста людей до ГПЗ з документом про відсторонення директорки від посади на час проведення інвентаризації. Вихідний обрали навмисне. Планували все так, щоб уникнути протистояння. Керував приходом представників власника об’єктів нерухомості на території Вінницького ДПЗ, зі слів адвоката, – справжній кіборг, боєць 95-бригади, який пройшов Іловайськ і Донецький аеропорт.   

- Задача була така: змусити покинути територію людей, які там знаходилися незаконно, без штурму і дати задокументувати це міліції, - каже Олександр Білошкурський. – Ми рухалися до ГПЗ і телефонували на „102”, щоб повідомити, що тут відбувається і з якою метою ми підійшли. Коли побачили, що вони кидають коктейлі Молотова з будівлі, де прохідна, дали людям команду відійти. Далі вони розбили вікна і почали кидати столи звідти, інші меблі. Ми стояли і чекали міліцію. Чули хлопки пострілів, але постраждалих немає. Міліція приїхала швидко і затримала сімох самоборонівців. В них вилучили пістолети, думаю, травматичні, і макет автомата. Вони також палили шини, думали, що ми будемо захоплювати об’єкт, але з нашого боку були чіткі інструкції – не вламуватися, але не дати нікому втекти, щоб міліція зафіксувала наявність в них зброї і вилучила її. У нас вдалося усе в правових рамках. Все зафіксували на відео, яке передали в міліцію.

Власник території ДПЗ – хлібний бізнесмен з Донецька із патріотичною позицією
Як розповів Олександр Білошкурський, власником підприємств, що вже не перший рік володіють об’єктами на території ГПЗ, є корпорація Lauffer.

Ця група компаній, як дізналася RIA, донедавна вважалася мало не найбільшим українським переробником сільгосппродукції, лідером з виробництва хлібобулочних виробів і мала десятки заводів у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській областях та в Криму.

Групу Lauffer, за даними авторитетних видань, контролює бізнесмен Олександр Ліщинський, який спершу втратив „Кримхліб” – націоналізували, а потім і бізнес на території ЛНР та ДНР.

Як каже тепер його вінницький представник, - корпорація, що мала центр в Донецьку, переїхала до Києва. Зараз володіє гарно працюючим підприємство в Гайсині і планує розвернутися й у Вінниці.   

- Корпорація велика, - каже адвокат Білошкурський. - Не можу сказати, що планують на території ГПЗ, але якщо власник переживає за даний об’єкт, то це про щось говорить. І не варто казати, що прийшли „донєцкіє”, мали вони відношення до Партії регіонів чи не мали. Людина визначилася зі своєю позицією і сказала, в якій країні вона хоче жити. У Вінниці ходять чутки, що великі гроші взяли, щоб вигнати когось з ГПЗ, що хтось получив відкати. Все це брехня і дурниця. Є затверджений власником бюджет на охорону території своїх підприємств, і якщо колючі дроти ставляться по периметру і собаки запускаються, то все так і має бути. Це робиться під керівництвом людини з 95-ї бригади. Не буду оголошувати його прізвище, але людина - реально кіборг. Три тижні тому він демобілізувався і йому запропонували роботу. По людях, яких набирає власник, теж можна судити, що це за бізнесмен і яким чином він буде далі жити.

Відео дня

На ДПЗ били вікна, кидали коктейлі Молотова і палили шини. На це все й на затримання “хуліганів” сходилися дивитися десятки мешканців мікрорайону, як на голлівудський бойовик

Читайте також:


«Голлівудський бойовик» на колишньому ДПЗ: били вікна, кидали коктейлі Молотова і палили шини
Навіщо Вінниці аж вісім самооборон?
Снайпер з АТО попав під обстріл у Вінниці. Чому і хто самооборонівця-волонтера назвав Борею Лексусом

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Дарья

    Ніяк не можуть поділити завод, який і так уже розвалений, там уже нічого немає, усе, що хотіли, все розтащили та продали давно. Б"ються за територію, а територія там пристойна. Бідні мешканці, таке творилось, мабуть, навіть на вулицю боялись виходити та дітей не випускали з дому.
  • Анонім

    Самое главное - находиться в правовом поле. Чистая работа, хорошо и продуманно сработано. Чувствуется что работал и проводил операцию человек с умом и опытом. Таких бы людей побольше в нашем обществе и  на руководящих должностях, а не кумы, сваты и браты.

    Анонім reply Анонім

    Согласен на все 100. Я слышал об этом адвокате и не раз.  И слышал только хорошее. О нем можно сказать  - справедливый  и правильный. Такие не будут развешивать себя на бигбордах с рекламой - решение всех юридических проблем, только заплатите мне 100 грн за консультацию. Юристы и адвокаты просто помешаны на деньгах, зачастую берут деньги и создают видимость своей работы, которая просто равна нулю, особенно с кредитными банковскими вопросами (имею такой горький опыт - заплатил ему 1000 баксов, а он потом говорит что не получилось а расписки и договора с ним не составишь, ушлые очень и хитрые, особенно молодой кругломордый брюнет ) Но и среди таких хапуг есть нормальные люди, это приятно.

    Анонім reply Анонім

    Я тоже слышал этого адвоката, этот человек чесный! если все адвокаты берут деньги за решение вопроса, то этот еще отговорит давать деньги и решит проблему бесплатно, за копейки!!!
  • Анонім

    На последнем фото лысый тип фамилия Жмур местная самооборона Жмеринки http://vn.20minut.ua/Novyny-Zhmerynky/Zhmerynka/u-zhmerinci-nemaye-separatistiv-ale-vistachaye-provokatoriv-10401583.html вот ответ зачем "Самообороні потрібні спецзасоби "

  • Анонім

    На последнем фото лысый тип фамилия Жмур местная самооборона Жмеринки http://vn.20minut.ua/Novyny-Zhmerynky/Zhmerynka/u-zhmerinci-nemaye-separatistiv-ale-vistachaye-provokatoriv-10401583.html вот ответ зачем "Самообороні потрібні спецзасоби "

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up